Paradajková polievka s cviklou podľa Miriam Kalisovej – krásne farebná a plná vitamínov

Paradajková polievka s cviklou podľa Miriam Kalisovej – krásne farebná a plná vitamínov

Vianočné a novoročné sviatky a oslavy sa v mnohých domácnostiach spájajú aj s maškrtením a pochutnávaním si na rôznych lahôdkach, ktoré nebývajú práve najľahšie pre naše trávenie. Majonézový šalát, vyprážaná ryba alebo rezne, kapustnica s klobásou a údeným mäsom, jednohubky s klobáskou – to všetko patrí k sviatkom na konci roka. 

Máme tu ale nový rok 2024 a nie je na škodu dopriať telu konečne aj niečo ľahšie, možno niečo zo zeleniny s obsahom cenných vitamínov. Patríte aj vy k tým, ktorí sa začiatkom nového roka vždy hovoria, že sa budú stravovať zdravšie a keď sa podarí, tak možno zhodia aj nejaké to prebytočné kilo? Ak máte dosť mastných a ťažkých jedál, či sladkých maškŕt, skúste túto paradajkovú polievku podľa známej moderátorky Miriam Kalisovej

Mirka pripravila túto chutnú polievku rýchlo a jednoducho z jedného pekáčika, do ktorého nakrájala paradajky, cibuľu aj cesnak. A jej tajný tip – skúste pridať aj malú cviklu! Vďaka nej totiž bude mať polievka vskutku nádhernú farbu, navyše bude obohatená o mnohé cenné látky, ktoré sa práve v cviklu ukrývajú. Tak neváhajte a doprajte svojmu telu túto chutnú vitamínovú bombu aj vy. 

Na paradajkovú polievku s cviklou podľa Miriam Kalisovej potrebujeme:

  • Paradajky
  • Cviklu
  • Červenú cibuľu
  • Hlavičku cesnaku
  • 3 až 4 PL olivového oleja
  • soľ
  • 1 až 2 PL červeného balzamika
  • čerstvá bazalka
  • na podávanie chlieb, kyslá smotana, semienka, oriešky

Postup: Do pekáčika alebo zapekacej misky si dáme na štvrťky alebo polovičky nakrájané paradajky. Taktiež pridáme nakrájanú červenú cibuľu a pokrájanú cviklu. Do pekáča tiež uložíme hlavičku cesnaku rozkrojenú na polovicu. Pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť na asi 30 minút pri teplote 200 °C.

Potom si upečenú zeleninu dáme do mixéra. Upečené strúčiky cesnaku vytlačíme zo šupky a pridáme k zelenine. Taktiež pridáme pár lístkov čerstvej bazalky, ako aj balzamiko. Pridáme horúcu vodu a dohladka rozmixujeme. 

Potom podľa chuti pridáme ešte soľ. Pred podávaním môžeme pokvapkať smotanou a posypať semienkami, alebo ako Miriam, opraženými píniovými semiačkami. Moderátorka podávala túto chutnú polievku s krajcami chlebíka, ktoré opiekla na olivovom oleji s vetvičkou rozmarínu. Ak túto polievku podľa známej moderátorky vyskúšate, dajte nám vedieť v komentároch, ako vám chutila. Dobrú chuť! 

Zdroj foto z úvodnej koláže: instagram.com/miriam.kalisova


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Helena Kravcová 04.01.24 16:25

HK
karma
100.00

Ja varím inač paradajkovú polievku ,ale tú s cviklou vyskúšam určite.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní