Najmagickejšie mestečká na svete: Zamiluješ sa do nich na prvý pohľad!

Najmagickejšie mestečká na svete: Zamiluješ sa do nich na prvý pohľad!
  • 11.06.2021
  • Michaela Kožáková

Súčasná situácia veľmi nepraje cestovaniu, spoznávaniu a zbieraniu zážitkov. Dobrodruhovia a cestovatelia študujú príručky, sledujú dokumentárne filmy, pomaly oprašujú svoje batohy a nevedia sa dočkať, kedy budú môcť znova vyraziť na cesty. I mnohým z nás COVID-19 prerušil naše plány, all inclusive dovolenky, pobyty alebo prinajmenšom ich aspoň skomplikoval. Všetky tie historické mestá, populárne pláže, turistické atrakcie, hrady a zámky, päť hviezdičkové hotely na nejaký čas zažili odliv návštevníkov. Veľa z nás dúfa, že sa nám podarí toto leto zájsť na Makarskú riviéru, užiť si týždeň v Antalyi alebo navštíviť Rím či vyraziť do Bulharska.

Malé mestečká s jedinečnými krásami

Pre náročného cestovateľa sú možno ešte prínosnejšie a krajšie tie menšie zákutia, do ktorých sa dá dostať iba autom, loďou alebo úzkym chodníkom. Na mapách sveta sú tieto nádherné mestečká označené iba drobnou bodkou. Často sú prehliadané a stoja v tieni tých najznámejších atrakcií jednotlivých krajín. Napriek ich veľkosti bezpochybne konkurujú zvučným a ikonickým miestam. Učarujú vám na prvý pohľad! Sú jedinečné svojím zasadením do skalnatých scenérií, bohatou históriou, miestnou kultúrou či úchvatnými výhľadmi. 

Starodávne mestečko Jajce s kúzelným vodopádom Pliva ležiace v Bosne a Hercegovine vás prinúti navštíviť ho znovu. Gruzínsky poklad s názvom Stepantsminda prekvapí svojou architektúrou a horúcimi prameňmi. Maličké stredoveké mestečko Eze ležiace na pobreží medzi francúzskymi hviezdami Nice a Monako vás dostane svojimi vinutými dláždenými ulicami lemovanými historickými sochami a podmanivými kaktusovými záhradami. Ruská kráska Suzdal s vyrezávaným celodreveným kostolom Premenenia Pána ohromí svojím pokojom a zvukom bzučiacich včiel.

Nahliadnite do galérie nižšie a objavte s nami niekoľko ďalších úžasných miest. Možno vás inšpirujeme, a ak nie, tak sa s nami aspoň pokochajte ich krásou.

Pozri aj: Najkúzelnejšie reštaurácie na svete: Tieto miesta ti vyrazia dych!

- Najmagickejšie mestečká na svete
1 z 12

Göreme, Turecko

Rozprávkové komíny, kužeľovité skalné útvary vyrezané eróziou sú synonymom regiónu Kappadokie, v ktorom sa Göreme nachádza. Unikátne mestečko dokonale zapadá do prírodného prostredia a ako súčasť národného parku Göreme je na Zozname svetového dedičstva UNESCO už viac ako 30 rokov. Na čarovnú scenériu sa najlepšie pozerá zhora z horkovzdušného balóna pri východe slnka. Je to zážitok na celý život. 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

7 komentárov

Ľubica Šťastná 12.06.21 05:22

ĽŠ
karma
100.00

Skutočne magické mestečká.

  • 1
Odpovedať

Katarína Konečná 12.06.21 17:28

KK
karma
109.00

nádherné, Rye vyzerá ako z rozprávky

  • 1
Odpovedať

Ľudka Uličná 18.06.21 00:02

ĽU
karma
100.00

krásne mestečka

  • 0
Odpovedať

Zuzana Jasna 27.06.21 14:24

ZJ
karma
-1.00

Už som sa zamilovala do úžasných fotiek:)

  • 0
Odpovedať

beata kolkova 20.08.21 23:41

BK
karma
-1.00

Uzasne,mozno raz navstivim

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 20.09.21 18:13

KS
karma
133.00

Väčšinou to tak býva, že práve tie najmenšie neprebádané mestečká, skrývajú najviac krásy :-) Tie severské sa mi páčia najviac pre svoju krásnu pochmúrnosť :-)

  • 0
Odpovedať

Zlata Onušková 21.10.21 21:37

ZO
karma
-1.00

Krásne sú aj mestečká na Amalfi Coast. A to nielen notoricky známe Amalfi, Positano, Praiano prípadne Ravello, ale aj tie menej známe a a to autentickejšie Vietri, Conca dei Marini, Scala a ďalšie. Veľmi pekné je aj východiskové mesto do tejto oblasti Sorrento a to hlavne, ak pricestujete z Neapola a uvidíte ten rozdiel.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní