Skryté poklady Anglicka: O týchto krásnych miestach si netušila!

Skryté poklady Anglicka: O týchto krásnych miestach si netušila!
  • 03.06.2021
  • Michaela Kožáková

Čo vám napadne pri vyslovení názvu krajiny Anglicko? Anglická kráľovná Alžbeta II. a jej svorka psíkov corgi, hodinová veža Big Ben, lady Diana, dvojposchodové autobusy, preplnený Londýn, futbalový tím Manchester United, komik Mr. Bean, tajomný Stonehenge? Anglicko je pre nás Slovákov pomerne veľmi známa krajina. Mnohí z nás tam pracovali a dokonca sa i usadili, niektorí študovali či absolvovali študijný pobyt, z ktorého sa vrátili s dokonalou poľštinou. Táto krajina, ktorej veľa z nás dáva prívlastok upršaná či hmlistá, je pre nás ľahko prístupná a letenky sa dajú niekedy zohnať za skutočne smiešne sumy. Každoročne Anglicko navštívia milióny zvedavých turistov (v tomto roku to bolo zatiaľ 11,3 milióna), aby sa kochali jeho krásou a pamiatkami. 

Neprebádaná krása

Všetci z nás poznáme Buckinghamský palác, Britské múzeum so vzácnymi artefaktmi či Westminster Abbey, kde prebiehajú korunovácie anglickej monarchie. Niektorí z nás mali možnosť tieto preslávené miesta vidieť i na vlastné oči. Teraz však na chvíľu zabudnime na top atrakcie tejto krajiny. Poznáte levanduľové polia v Norfolku? A čo nádherné pieskové pláže s vrakmi lodí na ostrovoch Scilly? Počuli ste o mysterióznych kamenno-drevených útvaroch Avebury, ktoré sú staršie ako Stonehenge? Alebo o ostrove s názvom Saint Michael's Mount s historickým hradom, na ktorý môžete prejsť pešo, ak je odliv? 

Prezrite si galériu nižšie a spoznajte s nami ďalšie menej známe miesta na pohľad chladného a hrdého Anglicka.

Pozri aj: Dovolenka v Albánsku: Tento neprebádaný balkánsky raj musíš navštíviť

- Skryté poklady Anglicka
1 z 6

Jurassic Coast

Jurassic Coast – Jurské pobrežie je súčasťou svetového dedičstva UNESCO vďaka výskytu unikátnych hornín, fosílií a reliéfov, nachádzajúce sa v Lamanšskom prielive v južnom Anglicku. Jeho dominantou je nádherná skalná brána s názvom Durdle Door. Okrem vychutnávania si úchvatných výhľadov sa môžete zapojiť i do lovu vzácnych fosílií.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Ľubica Šťastná 03.06.21 06:32

ĽŠ
karma
100.00

Krásne skryté poklady Anglicka.

  • 2
Odpovedať

Daniela Bieliková 03.06.21 07:16

DB
karma
117.00

Anglicko je nádherné a o historické pamiatky, na rozdiel od nás sa Briti starajú...

  • 1
Odpovedať

Katarína Konečná 03.06.21 09:35

KK
karma
109.00

Nádherné, v Anglicku som ešte nebola, ale videla som zopár dokumentov, nádherná príroda a hrady a zámky o ktoré sa perfektne starajú.

  • 2
Odpovedať

Zdenka Sabanošová 04.06.21 08:48

ZS
karma
100.00

Krásne

  • 0
Odpovedať

Marika Michálková 16.06.21 19:09

MM
karma
107.00

Veľmi pekné miesta

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 20.09.21 18:10

KS
karma
133.00

V Anglicku som síce ešte nikdy nebola, ale vždy sa mi páčila jeho tak trošku pochmúrna príroda s veľkými útesmi, o ktoré sa lámu vlny a krásnym anglickým vidiekom s množstvom lesov a lúk.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní