Chceš byť krásne hnedá? Tu sú tipy ako zostať dlho opálená!

Chceš byť krásne hnedá? Tu sú tipy ako zostať dlho opálená!
  • 08.08.2018
  • Simona Kostková

Už sme vám poskytli rady na to, ako sa bez problémov opáliť a neostať pri tom so spálenou kožou. Ale viete, ako si toto opálenie udržať? Nie je to nič náročné, avšak treba na to myslieť ešte predtým, než odídete na dovolenku alebo na kúpalisko. Toto sú rady, ktoré by ste si mali osvojiť skôr, než sa rozhodnete ísť opaľovať!

Kto by nechcel mať celé leto krásnu, dohneda opálenú pokožku? Asi každý, i keď cesta k tomu, ako ju získať, nie každému vyhovuje. Sú ľudia, ktorí sa opália už len keď vyjdu z domu, iní na to potrebujú hodiny ležať na slnku. Avšak, ak sa už opálite, chcete aby vám to vydržalo čo najdlhšie. Pozrite sa spolu s nami na jednoduché rady, ktoré vám zabezpečia opálenú pokožku po celé leto!

Pomaly ďalej zájdeš

Chystáte sa večer na parádnu akciu a máte iba jedno dopoludnie na to, aby sa z vašich bielych nôh stali snedé? Pozor, takto to nikdy nerobte, pokiaľ chcete, aby vám opálenie vydržalo čo najdlhšie! Pomalšie, pozvoľné opaľovanie vydrží oveľa dlhšie, než rýchle, ktoré nadobudnete behom jedného dňa. Väčšinou totiž aj tak skončíte celí červení a spálení.

 V takýchto prípadoch, keď sa chceme čo najrýchlejšie opáliť, dokonca zvykneme vynechať opaľovací krém, aby to opálenie bolo naozaj rýchle. Pokožka síce postupne z červenej prejde do peknej hnedej, avšak behom pár týždňov už bude opäť biela. Oveľa lepšie je sa opaľovať postupne, s krémom s dostatočným ochranným faktorom a preskočiť červenú fázu. Takto docielite aj niekoľkomesačné krásne opálené telo. Odporúča sa začať s ochranným faktorom 30 a postupne, po pár dňoch, strávených na slnku, môžete pokojne prejsť na nižší faktor.

Neprehliadni: Toto si možno nečakala! Lieky a slnko sa nemusia znášať. Pozri, kedy!

tipy na opaľovanie

Zdroj: Shutterstock®

Nekončí to opaľovaním

Ak ste po celodennom slnení sa prišli domov, nesmiete zabudnúť aj na starostlivosť po opaľovaní. Opálená koža má sklony k väčšiemu vysušovaniu a tak ju musíte dôkladne hydratovať. Ideálne krémami, ktoré sú na to určené. Tie obsahujú upokojujúce zložky, ktoré zmiernia prípadné poškodenie pokožky a okrem toho tieto krémy a mlieka dokážu udržať opálenie. A to nie je všetko, na čo po opálení nesmiete zabudnúť!

Opálenej pokožke pomôže aj peeling. Môžete si povedať, že práve ten si počas dovolenky či po opaľovaní rozhodne robiť nebudete, pretože určite to uškodí vašej pokožke aj vášmu snedému odtieňu, ale nie je to tak. Peelingom pomôžete vrchným častiam kože, ktoré už odumreli, odísť preč, čím sa vaše opálenie zvýrazní. Vďaka tomuto procesu sa dokonca výživné a hydratačné krémy lepšie a rýchlejšie vpijú do pokožky a vy tak budete krásne hnedá aj s príchodom jesene. Opáleniu môžete dopomôcť aj dostatočným pitným režimom, betakaroténom, či už v zelenine alebo vo forme tabliet a opálenie priebežne zvýrazníte samoopaľovacím krémom.

ako sa nespáliť

Zdroj: Shutterstock®

Naopak, čo nerobiť?

Tak a teraz si držte klobúky! Existujú dve veci, ktoré nášmu opálenému telu neprospievajú a nikto o tom nevie. Tým prvým je chlór, s ktorým sa najčastejšie stretávame na kúpalisku v bazéne a druhým je solárium. Obe tieto veci totiž pokožku veľmi rýchlo vysušujú a urýchľujú jej odlupovanie. Je dokonca dokázané, že ľudia, ktorí pravidelne navštevovali solárium počas celého roka, sa pomalšie a ťažšie opaľujú. Samozrejme, určite existujú mnohé výnimky. Okrem iného to spôsobuje napríklad aj horúca sprcha, ktorú si ale v týchto horúčavách málokto z nás dáva. 

Pokiaľ si nedokážete predstaviť leto či letnú dovolenku bez bazéna so studenou vodou, vyskúšajte aspoň vyššie uvedené tipy a pridajte ešte čerstvé šťavy. Áno, najlepšou voľbou je čerstvá mrkvová šťava, ktorá vám zaručí krásnu pokožku a okrem iného aj zdravé oči. Nahradiť ju môžete aj paradajkovou šťavou, ktorá takisto obsahuje veľké množstvo betakaroténu.

Mrkni sem: Tajomstvo krásy: Ako sa vyhnúť spáleniu pokožky a udržať jej mladosť?

- Anketa

PREDLŽUJETE SI OPÁLENIE ROVNAKO?

Odpovedalo 1318 ľudí  

Áno
81%
Nie, nič z toho nerobím
14%
Mám vlastné tipy
5%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

9 komentárov

Marta Bujdošová 08.08.18 08:32

MB
karma
98.00

Ja sa cudujem ludom na plazi, ktori su cerveni ako raci v dnesnej dobe, ked vsade sa tolko pise a hovori o rakovine. A existuje uz tolko kvalitnych kremov na opalovanie, ale zakazdym ma to prekvapi, ze su ludia na plazi spaleni.

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 08.08.18 08:32

MM
karma
100.00

nemám problém so zhnednutím a udržiavaním si opálenia, od skorej jari pracujem na záhrade a teda počas celého leta pravidelne dopĺňam slnečné lúče

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 08.08.18 21:53

karma
109.00

V dnešnej dobe je slnko veľmi agresívne,že sa čudujem ľudom,že vydržia ležať na slnku.Pred asi 35 rokmi,sme bez problémov vydržali pri vode na slnku od rána do večera,ale teraz mám dosť,ked prejdem po slnku pár metrov a už ma svrbia ruky,ktoré sa mi opálili.Asi som zostala alergická na slnko.

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 09.08.18 08:12

ĽŠ
karma
100.00

Čerstvá mrkvová šťava, ale i paradajková sú naozaj výbornou, ale i chutnou voľbou.

  • 0
Odpovedať

Lucia Šeptáková 09.08.18 11:12

karma
108.00

Práve to riešim,takže dobrý článok..

  • 0
Odpovedať

Jana Uhrová 09.08.18 16:01

JU
karma
103.00

som ten typ čo sa neopáli pekne do hneda, ale už keď ma slniečko chytí tak dočervena a ani sa nelúbim vyslovene opalovať, len čo ma tak bežne slniečko opáli..

  • 0
Odpovedať

Pavlína Vaksmundská 05.09.18 21:12

PV
karma
113.00

Určite sa opaľujem pomalšie, a natieram 30-tkou .. Niekedy mi to bolo jedno ,a hned som si natrela telo 6 faktorom .. Teraz je slnko silné a už som staršia, tak sa chránim .. !! Betakarotén pravidelne doplňujem ,akurát pijem mrkvovú šťavu a zjedla som Hokaido polievku .. Niekedy dávno som kupovala tabletky ,no už používam radšej prírodné veci.

  • 0
Odpovedať

Zuzana Szocsova 03.12.18 10:59

ZS
karma
100.00

ja sa neopalujem a fakt som zvedava ze ked budem mat 50 - 60 ako budem vyzerat pri rovesnickach co sa pravidelne piekli v solarkach

  • 0
Odpovedať

Zuzana Szocsova 03.12.18 11:00

ZS
karma
100.00

moja mama bola tiez proti opalovaniu cely zivot, ma 60 a naozaj vyzera lepsie ako jej rovesnicky co sa rady opalovali

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní