Chceš obočie ako z reklamy? Poradíme ti, ako si vybrať pinzetu

Chceš obočie ako z reklamy? Poradíme ti, ako si vybrať pinzetu
  • 24.11.2018
  • Simona Kostková

Rovná, zahnutá alebo šikmá? Dnešnou témou prelomíme všetky existujúce mýty a odhalíme dlho utajované tajomstvo o pinzetách. Možno, že vy už tú svoju máte a myslíte si, že nájsť pinzetu na mieru je jednoduché, no opak je pravdou. Podľa čoho si vybrať pinzetu?

Pekne tvarované obočie patrí posledné mesiace medzi mimoriadne dôležité a to i napriek množstvu tieňov, ktoré si naň každý deň dávame. Niekomu sa robí lepšie s rovnou pinzetou, inému so zahnutou. Ale výsledok nemusí byť vždy podľa očakávaní! Myslíte si, že je jedno, s akým typom pinzety robíte? Tak potom čítajte ďalej, ukážeme vám, na čo je ktorá pinzeta a kedy je lepšie siahnuť po inej. A pridáme aj zopár praktických rád ohľadom tvarovania obočia.

Zahnutá pinzeta

Pri prvom pohľade na tento typ pinzety si určite poviete, že to musí byť omyl. Jej vzhľad je takmer totožný s chirurgickou pinzetou, ktorá sa používa pri operáciách či iných zákrokoch. Nebojte sa, práve tento špeciálny tvar ju predurčuje byť vynikajúcou pinzetou. A kam s ňou? Okrem obočia je skvelý pomocník pri nasadzovaní umelých mihalníc či trsov, ale aj na vyberanie triesok alebo kliešťov. Ale určená je, samozrejme, na úpravu obočia.

Použite ju na zarastajúce chĺpky pod kožou, ktoré vďaka jej nebezpečne vyzerajúcemu koncu, ľahko vytrhnete. Áno, hodí sa aj na iné partie, než na tvár. Použiť ju môžete aj v prípade, ak potrebujete presnosť a chcete vytrhnúť konkrétny chĺpok. Čiže s ňou rýchlo vytrhnete nežiadúci chlp, ktorý by ste s inou pinzetou dlho lovili alebo ju použite na príliš krátke chĺpky, ktoré sa niekedy ťažko uchytia.

Musíš vidieť: Vrásky v okolí úst: Spoznaj osvedčené triky, ako sa ich zbaviť!

Rovná pinzeta

Klasická pinzeta, ktorú má asi každá žena v kúpeľni. Opäť ju môžete použiť aj na iné úkony, než na trhanie obočia. Avšak nezabudnite na dezinfekciu a to vždy, po každom trhaní. Postačí, ak ju pretriete alpou, alkoholom alebo aspoň dezinfekčným roztokom, ktorý používate napríklad na dezinfekciu rúk, keď ste mimo domu. Rovná pinzeta je primárne určená na trhanie viacerých chĺpkov naraz, takže si s ňou môžete trhať ako chlpy na nohách, v oblasti bikín, tak aj pod hornou perou, pretože je veľmi účinná pri tvrdších chĺpkoch. A samozrejme na obočie.

Pri tvarovaní obočia ju preto použite na hornú časť alebo na časť v oblasti koreňa nosa, medzi obočím. Ak pri trhaní obočia trpíte a s každým odchádzajúcim chlpom vám odíde aj jedna slza od bolesti, vyskúšajte toto. Pinzetu pred použitým vložte na pár minút do mrazničky – chladná pinzeta vám uľaví od bolesti a zmierni tiež krvácanie. Vyskúšať môžete aj trhanie obočia po teplej sprche, kedy je pokožka otvorená a chĺpky vám pôjdu ľahšie von.

Šikmá pinzeta

Dalo by sa povedať, že šikmá pinzeta je asi najuniverzálnejšou voľbou. Presne preto je aj jej použitie pomerne široké, i keď hlavne je určená na spodnú časť obočia. To je časť, ktorá by mala vyzerať najlepšie a preto sa odporúča použiť ju na tento úsek. No pokojne si ňou môžete tvarovať aj celé obočie. Poradí si aj s veľmi jemnými chĺpkami, takže ju môžete použiť na ktorúkoľvek časť tela. Asi aj preto patrí medzi najžiadanejšie pinzety.

Nezabudnite na veľmi dôležitý krok pri úprave obočia! Nikdy sa po trhaní nemaľujte, počkajte aspoň pár minút. Nielen preto, že môžete krvácať, ale aj preto, že by sa vám make-up mohol dostať do ranky a spôsobiť ťažkosti v podobe vyrážok. Preto sa odporúča trhanie obočia na večer, kedy môžete podráždenú pokožku upokojiť, napríklad gélom s Aloe vera.

dobrá pinzeta na obočie

Zdroj: Shutterstock®

Elektrická pinzeta

Pomerne populárnou sa stala elektrická pinzeta, ktorá by vám mala uľahčiť prácu. Odporúča sa používať ju hlavne pri ťažko uchopiteľných chĺpkoch alebo na oblasť medzi obočím, kde potrebujete naraz vytrhnúť niekoľko jemných chĺpkov. V obchodoch je dostupná dokonca s LED svetlom, vďaka ktorému si na každý chĺpok dokážete naozaj dokonalo posvietiť.

Ak vám ani jedna z pinziet nevyhovuje, môžete vyskúšať novinku v podobe obyčajnej nite, pomocou ktorej je vraj jednoduché si upraviť obočie. Pre zručnejšie tu je stále starý dobrý vosk, ale rovnako aj laser či epilátor. My radšej zostaneme pri obyčajnej pinzete a čo vy?

Zaujme ťa: Mliečna pochúťka ako liek: Tvaroh a jeho účinok na zdravie a krásu

- Anketa

AKÚ PINZETU POUŽÍVATE VY?

Odpovedalo 24 ľudí  

Rovnú
25%
Zalomenú
0%
Šikmú
75%
Používam elektrickú/vosk/epilátor
0%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

8 komentárov

Ľubica Šťastná 24.11.18 06:49

ĽŠ
karma
100.00

Nie je pinzeta ako pinzeta; ďakujem za priblíženie!

  • 0
Odpovedať

Lucia Šeptáková 24.11.18 12:01

karma
108.00

Pinzeta musí byť poriadna,inak to nejde.

  • 0
Odpovedať

Lucia Kobíková 24.11.18 17:23

LK
karma
100.00

Zahnutú pinzetu som nevidela zatial nikde ale určite si ju kúpim :)

  • 0
Odpovedať

Iveta Ondáková 24.11.18 19:05

IO
karma
96.00

Tú zahnutú by som si rada kúpila, ešte som nevidela, dakujem za tip :)

  • 0
Odpovedať

Pavlína Vaksmundská 24.11.18 22:30

PV
karma
113.00

Používam rovnú pinzetu už dlhé roky.. A ide mi to super.. Nevedela som ,že ak ju dám do mrazničky, bude to menej bolestivé .. Ale aj tak sa to dá vydržať ..prežila som už horšiu bolesť .. !!!!

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 26.11.18 15:44

MM
karma
100.00

čoraz viac mám problémov s úpravou obočia, obočie mi preriedlo, ale iba tam, kde nemuselo

  • 0
Odpovedať

Jana Pitonakova 13.01.19 22:03

JP
karma
100.00

tak som sa niečo nové naučila ...stále som si myslela, že je to len o tom vedieť správne vytrhať ...nie aj čím trhať

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 12.07.19 23:36

JK
karma
100.00

Používam šikmú pinzetu už 35 rokov

  • 1
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní