Liečte sa pomocou čakier a minerálov

Liečte sa pomocou čakier a minerálov

Trpíte zdravotnými problémami? Máme pre vás niečo čo môže pomôcť. Vyberte si správny kameň, položte ho na tajomné miesto svojho tela a nechajte bolesť pomaly vyprchať. Čo k tomu potrebujete? Poznať dobre svoje čakry!

Čakry prijímajú, premieňajú a rozvádzajú energiu získanú z okolitého sveta. Podľa tých, ktorí ich vidia, vyzerajú ako lievik tvorený vetrom. Poznáme sedem základných čakier, pričom každá z nich poukazuje na určitú oblasť tela. Práve použitím drahých kameňov na jednotlivé čakry si môžeme pomôcť od zdravotných problémov. Proces je jednoduchý - najskôr si uvoľnene ľahnite a potom si jeden z vybranej skupiny kameňov položte na jednotlivé čakry. Kamene nechajte pôsobiť okolo dvadsať minút. Nakoľko je potrebné sa pri tejto terapii cítiť čo najviac pohodlne, je dobré zapáliť si vonné sviečky a pustiť si relaxačnú hudbu.

Prvá čakra (základná centrum, koreňová čakra)

Nájdeme ju medzi análnym otvorom a pohlavnými orgánmi. Patrí do nej análny otvor, prostata, hrubé črevo, dolné končatiny, krv a tvorba buniek, žľaza nadoblička. Ak by sa mala charakterizovať, tak sexualitou, životnou silou, základnými požiadavkami.

Úlohou čakry je vytvorenie stability, telesnej vôle byť a predstavuje aj pozitívnu silu presadiť sa v živote. Harmónia v tejto čakre predstavuje vitalitu a vieru, že zem dáva človeku všetko, čo potrebuje k svojmu životu. Disharmónia napovedá, že človek je zameraný na presadzovanie vlastných potrieb, a to hnevom, násilím, agresivitou. Život na zemi je pre neho bremenom, potrebuje len sex, jedlo a drogu k zvládnutiu každodenných starostí.

Vhodné kamene: červenej farby, tiež jaspis a achát

Sahasrara

Zdroj: Shutterstock®

Druhá čakra (krížové centrum, sakrálna čakra)

Druhá čakra sídli nad pohlavnými orgánmi, takže okrem nich do nej patrí močový mechúr, obličky, zažívacie šťavy, krv, lymfatické tok, spermie a zo žliaz prostata, semenníky a vaječníky. Sexualita, erotika a tvorivosť, to je to, čo ju charakterizuje.

Úlohou druhej čakry je tvorivé rozmnožovacie bytie, rozvoj zmyselnosti, tvorivosti, údivu a nadšenia v partnerskom živote. Harmónia v čakre vplýva na prirodzené splývanie s tokom života, rozvíjajú sa nefiltrované emócie, sexuálna energia, rodiaca sa a oplodňujúca sila. Disharmónia vzniká nesprávnou výchovou, pri ktorej sa zameriavame na sexualitu zlým smerom. Chýba nám nežnosť a vybíjame sa rôznymi nezdravými žiadostivosťami, uspokojovaním výlučne vlastných potrieb alebo energiu blokujeme a rodí sa sexuálny chlad

Vhodné kamene: oranžové, ale aj perla, adulár a biely chalcedón

Pozri tiež: Ako na pehy?

Ajna

Zdroj: Shutterstock®

Tretia čakra (pupočnej centrum, čakra solárneho plexu)

Nad pupok si položte dva prsty, a tam ju nájdete. Vzťahuje sa na dolnú polovicu chrbta, žalúdok, zažívací trakt, brušnú dutinu, slezinu, pečeň, žlčník, vegetatívny nervový systém. Charakterizuje ju bohatstvo, sila a moc.

Úlohou tejto čakry je rozvoj osobnosti, spracovanie pocitov/ zážitkov, budovanie bytia, vplyvu a moci, sily a múdrosti prameniacej zo skúseností. Harmónia nasvedčuje tomu, že poznáme význam svojich pocitov a dokážeme ich integrovať do osobnostného rastu. Jednáme v súlade s prírodnými zákonitosťami, ktoré platia v našom vnútri aj vo vesmíre. Disharmónia znamená, že presadzujeme iba svoju moc, názor a silu, lebo sme vnútorne nepokojní. Zažili sme málo uznania a teraz ho hľadáme s enormnou silou. Aj vybuchneme, hnev sa hromadí v našej pečeni, žlčníku a máme kolísavý pocit v žalúdku. Cítime, že na životný boj sme ešte nedozreli.

Vhodné kamene: žltej až zlatistej farby

Vishuddha

Zdroj: Shutterstock®

Štvrtá čakra (čakra srdca, srdečné centrum)

Nachádza sa vo výške srdca. Patrí do nej horná polovica chrbta, ono spomínané srdce, spodná časť pľúc, hrudníka dutina, pokožka, krv a krvný obeh, zo žľazy týmus. Keďže je centrom lásky, stará sa o vnímanie krásy a oduševnené.

Úloha štvrtej čakry spočíva v rozvoji kvalít srdca, súcitu, spoluúčasti, nesebeckosti, odovzdanosti, uzdravovania, nepodmienenej lásky k sebe a svojim blížnym a v umení dávať a brať. Harmónia odzrkadľuje oslobodené pocity a lásku, ktoré zjednocujú a čistia pocity zmätenosti, konfliktov a neistoty. Disharmónia prichádza vtedy, ak za lásku očakávame uznanie a sme sklamaní, keď tomu tak nie je. Nežnosť a mäkkosť nás privádzajú do rozpakov, potrebujeme náklonnosť druhých. V prípade odmietnutia sa stiahneme do ulity, trpíme depresiami, sme smutní.

Vhodné  kamene: ružové a zelené

Odpadneš: Starostlivosť o očné okolie

Anahata

Zdroj: Shutterstock®

Piata čakra (centrum komunikácie, čakra krčnej, hrdelný)

Je k nájdeniu v oblasti medzi krčným jamkou a ohryzkom. Radia sa do nej čeľuste, krk, šija, uši, priedušky, artikulačné orgány, pažerák, ruky, horná časť pľúc a štítna žľaza. Ako centrum komunikácie zabezpečuje prejav, inšpiráciu, nezávislosť.

Úlohou čakry je vedieť sa vyjadriť, komunikovať, byť otvorenými, nezávislými, inšpiratívnymi, prístupnými k jemnejším úrovniam bytia. Tvorí sa tu most medzi našim myslením a tvorením. Harmónia znamená, že úprimné vyjadrujeme pocity, myšlienky, poznatky aj slabosti. Dokážeme mlčať a aj načúvať ostatným, vo vzťahu k prekážkam zostávame verní sami sebe, máme vlastné nasmerovanie a všetky vyjadrovacie prostriedky sú uvážené a pravdivé. Disharmónia odzrkadľuje neporozumenie medzi našou hlavou a telom; nereflektujeme vlastné pocity, zadržiavané emócie prejavujeme nepremysleným chovaním, uzatvárame sa vo svojej intelektualite a racionalizme, ústny prejav je hrubý, vecný, studený, koktavý a hlas je silný. Upútavame svojou výrečnosťou a pod tlakom vlastných požiadaviek sa dostávame pod tlak duchovnej energie, ktorá je blokovaná v hlave. V krku ako keby sme mali hrčku, sme stiesnení a nevieme, čo chceme.

Vhodné kamene: svetlo modrej a tyrkysovej farby

Manipura

Zdroj: Shutterstock®

Šiesta čakra (príkazová, čakra čela, vnútorného oka, tretieho oka)

Sídli nad koreňom nosa. Zahŕňa nos, malý mozog, tvár, uši, centrálny nervový systém, dutiny v hlave. Žľaza: hypofýza. Túto čakru charakterizuje predstavivosť, vnímanie a intuície.

Úlohou čakry je funkcia poznania, intuície, vývoja vnútorných zmyslov, duchovnej sily, projekcie vôle, prejavenia sa vo svojej pravej podstate. Harmónia prináša rozvoj vedomia i mimo zmyslového a poznanie hlbokých filozofických právd. Naše predstavy sa spontánne uskutočňujú, intuícia a vnútorné videnie nám otvárajú cestu k jemnejším rovinám skutočnosti. Disharmónia poukazuje na preferovanie racionálneho myslenia, ktoré nám nedovolí vytvoriť si celkový pohľad a schopnosť integrovať sa do vesmírnych súvislostí. Duchovné poznanie považujeme za nerealistické, vedecky nedokázateľné. Sme manipulovateľní silou myšlienok iných s cieľom ich vlastných mocenských schopností.

Vhodné kamene: tmavomodré až do fialova sfarbené

Musíš vidieť: Ako zdravo športovať

Svadhisthana

Zdroj: Shutterstock®

Siedma čakra (temenné centrum)

Je umiestnená na temene hlavy, vzťahuje sa na mozog a žľazu epifýzu. Vedomie jednoty a dokonalosť. Úlohou čakry je dovŕšenie najvyššieho poznania priamym vnútorným videním, zjednotenie sa s najvyšším Univerzálnym vedomím.

Harmónia predpokladá, že telo, myseľ a duch sú v jednote. Uskutočňujeme Stvoriteľov zámer a našim duchovným princípom je jednoduché Bytie a uvedomenie si seba samého. Disharmónia poukazuje na uzavretú siedmu čakru a strach nám nedovoľuje ju otvoriť. Blokujeme si aj ďalšie čakry, pociťujeme nezmyselnosť prežitého obdobia, bojíme sa smrti a utekáme z reality. Nachádzame si rôzne aktivity a nové zodpovednosti, čo môže privolať chorobu. Tá nás prirodzene núti oddychovať a vypočuť si hlas duše - posolstvo ducha.

Vhodné kamene: bezfarebné, fialovej a jasné

Muladhara

Zdroj: Shutterstock®

Pôsobenie kameňov by ste nemali predlžovať nad odporúčanú dobu. Po ich odobratí vám rovnako neuškodí ešte ďalších pár minút v pokoji odpočívať. Celý proces je vhodné čas od času opakovať.

Každá čakra má svoj vlastný názov prenesený tiež zo sanskritu: múladháračakra, svádhišthánačakra, manipúračakra, anáhatačakra, višuddhačakra, ádžňáčakra a sahasráračakra. V našich čakrách sú uložené dlhodobé zvyky a tendencie. Takže ak chcete liečiť alebo očistiť svoje čakry, musíte pracovať tiež na svojich životných postojoch, etike a charakteristických vlastnostiach. 

Zaujme ťa: Chystáš sa cvičiť? Odhaľ mýty o fitness, na ktoré musíš zabudnúť!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní