Cviky s kettlebell na doma: Pár cvikov a nemusíš vôbec chodiť do posilňovne!

Cviky s kettlebell na doma: Pár cvikov a nemusíš vôbec chodiť do posilňovne!

Vedeli ste, že vďaka takej pomôcke, ako je kettlebell, dokážete spevniť celé svoje telo? Respektíve, že dokážete poriadne precvičiť každú partiu vášho tela? Kettlebell je považovaný za najlepšiu pomôcku, ktorú môžete pri cvičení používať. Dokonca si hmotnosť kettlebellu dokážete prispôsobiť svojej sile.

Ak ste už niekedy boli v posilňovni alebo v telocvični, tak ste tam tieto pomôcky mohli zahliadnuť. Sú totižto k dispozícii návštevníkom fitness centra, ktoré môžu využívať. Ale ak sa hanbíte a neradi chodievate cvičiť do spoločnosti, nič vám nebráni v tom, aby ste si kettlebell zaobstarali a cvičili s ním v pohodlí domova, dokonca aj pri sledovaní televízie. Základom takéhoto cvičenia je mať pevné telo, držať stabilitu, neprehýbať sa a nepreceňovať svoje schopnosti a možnosti! Ako sa vraví: „pomaly ďalej zájdete“, tak radšej začnite cvičiť s menšou hmotnosťou kettlebellu a potupne so spevňovaním tela a posilňovaním svalov hmotnosť zvyšujte.

Prečo cvičiť s kettlebellom?

Výhodou cvičenia s týmto nástrojom je najmä to, že do cvičenia zapájate veľké množstvo svalov a kĺbov. Nimi tak rozvíjate svoju silovú vytrvalosť, ale tiež prispievate k zníženiu podkožného tuku (pri cvičení spálite veľké množstvo kalórií), k nárastu svalovej hmoty a zlepšeniu ohybnosti. Ak sa rozhodnete tento druh cvičenia vyskúšať, tak pozor, nechajte si pred sebou, ale aj za sebou dostatok miesta (pre každý prípad).

Najznámejším cvikom je tzv. kettlebell swing, ktorý predstavuje energické vyšvihnutie kettlebellu z dolnej pozície medzi nohami do výšky ramien. Ďalším cvikom, ktorý odporúčame vyskúšať, je golbet drep. V jednoduchosti povedané, ide o drepovanie s kettlebellom v rukách. Ak chcete posilniť svoje ruky a ramená, tak v tom prípade musíte vyskúšať kettlebell push press – ide o vytláčanie kettlebellu jednou rukou do vzduchu.

Dosť bolo opisovania, poďte si s nami zacvičiť – veď napokon, ešte nie je neskoro na to, aby ste zhodili pár kíl do plaviek. No nie?

Odporúčame: 7 skvelých dôvodov, prečo začať plávať: Fascinujúce, čo takýto pohyb dokáže

1 z 5

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní