Decembrové postavenie Luny – čo nám prinesie?

Decembrové postavenie Luny – čo nám prinesie?
  • 06.12.2016
  • Silvia Karasová

December nám okrem vianočnej nálady prináša aj bežnú realitu, s ktorou sa musíme vysporiadať prv než nás nadobro opantá sviatočný duch. Čo nám teda prinesie posledný kalendárny mesiac v rámci postavenia Luny? Boli sme zvedavé aj za vás a nazreli sme teda do lunárneho kalendára, aby sme vás (aj seba) pripravili na decembrový spln, nov, či prvú, alebo poslednú štvrť. 

DECEMBROVÝ SPLN – 14.12.2016

Tohtomesačný spln sa nachádza viac menej v strede mesiaca. Luna 14.decembra prechádza znamením komunikatívnych a spoločenských Blížencov. Čas je teraz ideálny na to, aby ste si vyrozprávali všetko a so všetkými, čo vás trápi, ťaží, ale tiež teší, či prekvapuje. Máte ideálnu šancu na urovnanie starých sporov a Vianoce už osláviť s pokojom v duši. S čistým štítom vďaka decembrovému splnu môžete začať aj pomaly, ale isto sa blížiaci nový rok. Luna v Blížencoch podporuje ako vzdušné znamenie čerstvý vzduch. Prevetrajte teraz svoju domácnosť, periny nechajte „vyštípať“ mrazom, poriadok si urobte aj vo svojom srdiečku. Kvôli splnu sa vyhnite ťažším jedlá, beztak počas sviatkov mnohé z nás neplánovane priberú. 

Odporúčame prečítať: 5 zaručených výhod domáceho vývaru

Decembrové postavenie Luny – čo nám prinesie?

Zdroj: Shutterstock®

DECEMBROVÉ ŠTVRTE – 7.12.2016 a 21.12.2016

Prvá štvrť prichádza deň po svätom Mikulášovi. V tomto čase už Mesiac intenzívne narastá a nachádza sa v presnej polovici. Jasne nám tak signalizuje, že spln sa blíži a budúci týždeň s ním môžete rátať. Stredajšia prvá štvrť sa nesie v znamení vodných Rýb a mnohým z nás vnukne romantické myšlienky, aj nápady. Prekvapí vás tak trochu aj vaša detinskejšia nálada, vďaka ktorej si v tomto týždni budete kontrolovať čižmičky, či vám Mikuláš čosi náhodou nepriniesol. Prípadne začnete prehľadávať skrine, či nenájdete ukryté darčeky. Ak pocítite opačný vplyv Rýb – a teda melancholické pocity, rýchle vyhľadajte objatie svojej spriaznenej duše. Hneď sa vám uľaví.

Odporúčame prečítať: Zázračné bylinky - Levanduľa, rozmarín, žihlava, šalvia a bazalka

Decembrové postavenie Luny – čo nám prinesie?

Zdroj: Shutterstock®

Posledná štvrť prichádza spravidla týždeň po splne. Tento mesiac to bude opäť v stredu, konkrétne tri dni pred Vianocami – 21.12. Luna v tento deň prechádza praktickou Pannou, čo je ideálny čas na zavŕšenie posledných predvianočných príprav. Vrhnite sa do upratovania, skvele vám ale dopadnú tiež nákupy, pri ktorých budete mať ešte aj šancu, čo to ušetriť. Luna v Panne máva totiž tendenciu upriamiť našu pozornosť na výrazné zľavy, či akcie. 

Odporúčame prečítať: Aké znamenie sa hodí k tomu vášmu?

Decembrové postavenie Luny – čo nám prinesie?

Zdroj: Shutterstock®

DECEMBROVÝ NOV – 29.12.2016

Dva dni pred Silvestrom a tri dni pred novým rokom (a možno aj novým začiatkom), nás na nebi uvíta nov. V praxi to znamená, že Mesiac tak ubudol, až ho voľným okom neuvidíme, len jeho obrys. Decembrový nov prechádza zemským Kozorožcom, ktorý do popredia kladie hlavne racionálne myslenie. Kozorožec rád pracuje aj na sebazdokonaľovaní, táto jeho vlastnosť teraz mnohé dámy navedie na prípravu seriózneho (a hlavne reálneho) zoznamu novoročných predsavzatí. Keďže to tentokrát myslíte absolútne vážne, je veľká pravdepodobnosť, že časť z nich sa vám aj vďaka decembrovému novu, podarí splniť. 

Odporúčame prečítať: Trápia vás bolesti? Vyskúšajte zenovú meditáciu


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Soňa Krátka 06.12.16 08:22

SK
karma
114.00

pekný článok

  • 0
Odpovedať

Iveta Moravčíková 06.12.16 12:05

IM
karma
100.00

rada som si prečítala

  • 0
Odpovedať

ľubka Olexyová 07.12.16 10:28

ľO
karma
-1.00

riadim sa podľa lunárneho kalendára

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní