DIY inšpirácie, ako využiť sklenené fľaše v domácnosti. Nevyhadzuj, ale dekoruj!

DIY inšpirácie, ako využiť sklenené fľaše v domácnosti. Nevyhadzuj, ale dekoruj!

Prázdne sklenené nádoby sa neoplatí vyhadzovať do koša na to určeného. Všetky sklenené nádoby od toho najlepšieho džemu, od detskej výživy, nakladaných uhoriek a iných potravín dokážete v domácnosti ešte využiť. Ak vás zaujíma, ako tieto nádoby premeniť na skutočne majstrovské dielo, ktoré bude skrášľovať vašu domácnosť, tak ste na správnom mieste. Vdýchnite prázdnym nádobám nový život, a to len vďaka niekoľkým pomôckam, ktoré budete pri DIY projektoch potrebovať. Ak ste pripravené, tak sa pustite do tvorenia.

Najskôr si pripravte nádobu

Skôr, než sa pustíte do akejkoľvek tvorby, tak si musíte sklenenú nádobu pripraviť na prácu. V prvom rade z nej odstráňte nálepku. Či už ste si pochutnali na džeme, alebo uhorkách, nálepku je potrebné pred tvorbou odstrániť. Fľaše preto namočte do horúcej vody zmiešanej s čistiacim prostriedkom na riad. Fľašu nechajte „odmočiť“ a nálepku následne odlúpnite. Ak vám po nej ostalo lepidlo a lepkavý povrch, tak ten jednoducho odstráňte s práškovým čističom alebo odlakovačom na nechty.

Ak sa rozhodnete fľašu natierať farbou alebo zubnou pastou, tak ju nezabudnite vydezinfikovať prostredníctvom alkoholu. Takto vám na fľašu ľahšie všetko priľne. Ak máte fľašu pripravenú, tak sa môžete pustiť do tvorby vlastnoručných dekorácií.

Budete potrebovať šnúrky, kamienky, farby, zubnú pastu, kamienky, piesok, listy... jednoducho čokoľvek, čo sa vám páči a čo dokážete pri tvorbe využiť. Skutočne sa nemusíte obmedzovať a siahnuť môžete po čomkoľvek, čo sa v danej chvíli nachádza vo vašej blízkosti.

Ak plánujete využiť svoju kreativitu pri tvorbe dekorácií do domácnosti zo sklenených nádob (tie môžete využiť aj ako nádoby na štetce, vatové tampóniky...), tak sa inšpirujte nasledujúcou galériou. V nej nájdete množstvo inšpirácií, ktoré ponúka sociálna sieť Pinterest.

Pozri aj: Kamienkové obrazy: Originálna dekorácia, ktorú hravo zvládneš i ty

1 z 18

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Ľubica Šťastná 12.09.19 05:52

ĽŠ
karma
100.00

Troška fantázie, zručnosti a dajú sa premeniť na skutočne majstrovské dielo.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní