DIY maska na nepoddajné kučery: Ukáž im, kto je pán!

DIY maska na nepoddajné kučery: Ukáž im, kto je pán!

Aj keď to možno nerady počujeme je absolútna pravda, že každá žena chce to, čo nemá a mať nemôže. A platí to niekoľkokrát, keď hovoríme o korune krásy. Tie, čo majú od prírody vlasy rovné, akoby práve použili žehličku, tajne snívajú o bohatých vlnách a naopak. Kučeravé vlasy však tiež vedia svoje majiteľky potrápiť, podobne ako veľmi jemné vlasy či suché a zničené vlasy. My však prinášame riešenie aj tohto problému. Ako a z čoho sa vyrába účinná maska na nepoddajné kučery v pohodlí domova?

Pozri aj: 7-dňové cvičenie pre ploché bruško: Cviky, ktoré sa oplatí vyskúšať!

starostlivosť o kučeravé vlasy

Zdroj: Shutterstock®

Výnimočná starostlivosť

Predtým, než sa pustíme do mixovania vhodných ingrediencií na prípravu tejto skvelej masky, pripomenieme si niekoľko tipov, ako na dokonalé kučery podľa odborníkov. Kaderníci a vlasoví stylisti upozorňujú, že kučeravé vlasy sú výnimočné a úplne iné ako ostatné vlasové textúry. Aby ste vlasy úspešne rozčesali, mali by ste ich česať hrebeňom so zúbkami ďalej od seba a od končekov ku korienkom.

Kučeravé vlasy by sa mali umývať menej častejšie, no potrebujú dostatok hydratácie. Aj preto je dôležité nájsť ten správny produkt práve pre váš typ vlasov. Odborníci ďalej odporúčajú spávať s kučeravými vlasmi v drdole na vrchu hlavy. Predídete tak ich potenciálnemu zničeniu. Pamätajte, že kučeravé vlasy sú veľmi krehké, keďže každá jedna kučera predstavuje potenciálny bod zlomu. Nezabúdajte ich preto pravidelne podstrihovať.

maska na kučery

Zdroj: Redakcia KAMzaKRÁSOU.sk

DIY maska na nepoddajné kučery

Konečne sa dostávame k tomu, ako sa pripravuje a používa maska na nepoddajné kučery. Ako všetky DIY masky aj táto je nesmierne jednoduchá a využíva ingrediencie, ktoré máte s veľkou pravdepodobnosťou doma. Masku pripravíte tak, že zmiešate 120 ml javorového sirupu alebo melasy, 60 ml olivového oleja, 4 lyžice medu a citrónovej šťavy, 2 banány, 120 ml vody a 2 lyžice múky. Masku vymiešajte tak, aby neobsahovala žiadne hrudky a mierne ju ohrejte na sporáku. Následne si vlasy rozdeľte do 4 sekcií a začnite s nanášaním masky v rovnomerných vrstvách. Na vlasy si dajte čiapku na kúpanie a nechajte masku pôsobiť 45 minút. Potom ju dobre zmyte.

Odporúčame: Ako sa zbaviť akné pod vlasmi? Tejto kozmetike daj ZBOHOM!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Katarína Konečná 16.06.20 18:43

KK
karma
105.00

môj problém sú jemné vlasy :(

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní