Domáca masáž, ktorá vám dokonale rozprúdi lymfu!

Domáca masáž, ktorá vám dokonale rozprúdi lymfu!
  • 05.08.2017
  • Monika Šomšáková

Chcete svoje telo regenerovať? Skúste jemnú lymfatickú masáž. Podporíte vaše celkové zdravie, k čomu dopomôže aj stimulácia odvádzania nahromadených toxínov a odpadových látok z tela. Je známe, že tieto masáže sa robia v salónoch dokonca aj pod dozorom lekára. Sú však aj také, čo môžete robiť v pohodlí domova. Domáca masáž na podporu lymfatického systému? Prečo nie. My vám povieme, ako na to!

Výhody lymfatickej masáže

Rozprúdi lymfu - masáž stimuluje tok lymfy v lymfovodoch, ktoré sa nachádzajú pod našou pokožkou a ktoré odvádzajú splodiny metabolizmu do lymfatických uzlín. Potom putujú ďalej do sleziny a pečene. Nakoniec dochádza k spracovaniu odpadov a ich vylúčeniu z tela cez žlčník alebo cez obličky. Keď je lymfatický systém narušený, trpí celé telo. Často máme oslabenú imunitu. Lymfatická masáž je preto veľmi dôležitá pre udržiavanie lymfatického systému v dokonalom stave.

Podporuje cirkuláciu - lymfatická masáž napomáha k lepšej cirkulácii krvi. Ak je vaše telo dobre prekrvené, znamená to, že bunky majú viac kyslíka a ostatných potrebných živín.

Odporúčame: Čo sú zubné fazety a ako dokážu premeniť úsmev na dokonalosť?

detox kože

Zdroj: Shutterstock®

Detox kože - detox kože znamená, že sa odstraňujú odumreté kožné bunky. To oživuje pokožku, dodáva jej vitálny vzhľad a tiež sa z nej potom lepšie odvádzajú toxíny. Vaša pokožka bude doslova rozžiarená. 

Energia a osvieženie - masáž dodá telu veľa energie a odbúra stres rovnako, ako keby ste vykonali intenzívne fyzické cvičenie.

regenerácia kože

Zdroj: Shutterstock®

Redukcia celulitídy - Kefovanie pokožky na sucho odstraňuje toxíny, ktoré sa nám ukladajú v tukoch. Týmto sa ochránite pred vznikom zápalov v tukovom tkanive, ktoré sú hlavnou príčinou vzniku celulitídy.

Hebká pokožka - Akonáhle sa vaša pokožka zbaví nečistôt z upchatých pórov, koža sa ihneď zmení na hebkú. Ďalej masážou stimulujete produkciu hormónov a olejov v podkožných žľazách, čo opäť napomáha k hebkej pokožke.

Prečítajte si: Kŕčové žily - tieto prírodné prostriedky ťa ich nadobro zbavia!

domáca lymfatická masáž

Zdroj: Shutterstock®

Domáca lymfatická masáž - ako na ňu?

Najlepší čas na túto masáž je ráno pred sprchou. Ak ju začnete ráno, dodá vám dostatok energie na celý nadchádzajúci deň. Keďže málokto z nás má toľko času, aby si ráno stihol urobiť masáž, urobte ju pokojne aj večer. Uistite sa, že pokožka je dokonale suchá. 

Postup:

1. Najlepšie je začať na chodidlách dlhými pohybmi smerujúcimi nahor k srdcu. Krúživé pohyby sú tiež v poriadku, hlavne na miestach so sklonom k celulitíde. Potom nohy vystriedajte.

2.  Masírujte nohy, brucho, potom zadok a chrbát, vždy pohybmi smerom k srdcu.

3. Pokračujte vonkajšou stranou rúk, potom zdvihnite ruky a pohybujte sa smerom nadol k podpazušiu a vnútornej strane rúk, taktiež proti srdcu.

4.  Potom na rad prichádzajú ramená a hrudník, znova smerom nadol k srdcu.

Bude vás zaujímať: Ako kávová usadenina nahradí kozmetiku, hnojivá aj čistiace 

ako urobiť lymfatickú masáž

Zdroj: Shutterstock®

Pár rád na záver

  • Pokiaľ nemáte špeciálnu kefku na tvár, tak tvár z kefovania vynechajte. Na pleti je pokožka najjemnejšia a mohlo by dôjsť k jej poškodeniu. Vhodnejší je napríklad suchý uterák.
  • Citlivé miesta, ako napríklad prsia, masírujte veľmi jemne, vyhnite sa bradavkám.
  • Nemasírujte poškodenú či zapálenú pokožku!
  • Nezabudnite vyčistiť vašu kefu v teplej vode a jemnom mydle aspoň raz týždenne, aby ste predišli plesniam a baktériám. Nechajte ju vysušiť na slnečnom a suchom mieste. 
  • Buďte jemní! Ak vaša pokožka sčervená, príliš ste na ňu tlačili. Po čase si koža na masáž zvykne, začínajte však veľmi zľahka. 
  • Po ukončení kefovania si dajte rýchlu sprchu, aby ste z pokožky zmyli odumreté kožné bunky. Pre lepšiu cirkuláciu by voda mala byť teplá až horúca. 
  • Zvláčnite pokožku prírodným mliekom alebo olejom, ideálny je napríklad kokosový. Nemal by obsahovať chemikálie, syntetické látky a parabény.
  • Masáž by sa mala vykonávať aspoň 2-3 krát do týždňa.

Video ukážka, ako robiť správne masáž kefou


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Soňa Kelemenová 10.08.17 13:09

SK
karma
86.00

lymfatická masáž je jedna z veľmi dôležitých pre nás.... treba sa jej venovať a vyskúšať ju aspoň doma..... inak je dosť drahá

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 29.08.17 15:23

AK
karma
100.00

lymfatická masáž je dobrá a účinná

  • 0
Odpovedať

Lucia Stupková 24.09.17 13:24

LS
karma
100.00

Super vyskusam

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 01.11.17 21:18

JK
karma
100.00

Zaujímavé doma som ju neskúšala

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní