Gianfranco Ferré Gieffeffe: Unisex vôňa s orientálnym nádychom

Gianfranco Ferré Gieffeffe: Unisex vôňa s orientálnym nádychom

Bez ohľadu na obdobie, Gianfranco Ferré bol odjakživa o krok vpred. Návrhy veľkého majstra významným spôsobom zasiahli svet haute couture. Jeho kolekcie sú známe unikátnymi integračnými konceptmi, inšpirovanými architektúrou, akými sú objem a proporcia a tiež inovačnými materiálmi – kožou či látkami s vysokým leskom. 

NÁVRAT KLASIKY

V roku 1996 Gianfranco Ferré uviedol prvú unisexovú vôňu, ktorá sa odkláňala od tradičných noriem a spôsobu myslenia. Teraz, po vyše dvadsiatich rokoch, sa tvorca rozhodol znovu uviesť Gieffeffe ako poctu pôvodnej vôni, s cieľom očariť verných zákazníkov jednou z najikonickejších vôní značky.

BEZ OHĽADU NA POHLAVIE

V súčasnosti nie sú medzi pohlaviami žiadne hranice; pohlavie nie je dôležité, dôležitý je len stav mysle. Je čoraz menej vlastností, ktoré odlišujú mužov a ženy. Skôr sa stretávame s jednotlivcami, ktorí si vytvárajú vlastnú identitu, bez ohľadu na pohlavie. V dávnejších kolekciách Gianfranco Ferré uviedol ako súčasť dámskeho šatníka niektoré pánske kúsky, prezentované sofistikovaným a elegantným spôsobom. Vytvoril tak ikonickú identitu, ktorá presiahla bariéru dovtedy tak dôležitého pohlavia. Gieffeffe evokuje charakter mužov a žien, ktorí neveria na tradičné označenia a stoja za rovnosťou oboch pohlaví. 

Pozri aj: TEST: Van Cleef and Arpels – So First – Parfumovaná voda (30 ml)

unisex vôňa

Zdroj: Shutterstock®

DIZAJN

Elegantný retro dizajn spája klasické prvky, akými sú valcový tvar flakónu a zlaté viečko so strieborným tlačidlom, s modernými prvkami – strieborným označením, siahajúcim po celom obvode flakónu a dodávajúcim jeho vzhľadu dotyk sofistikovanosti a elegancie. Revolučný unisexový dizajn sa prezentuje tak ako je – bez vonkajšieho balenia.

VÔŇA

  • Základ: santal, pačuli, pižmo, ambra
  • Srdce: ruža, jazmín, kardamón, muškátový oriešok
  • Hlava: pomaranč, citrón, bergamot, broskyňa, osmantus

Vôňa patrí do rodiny citrusovoaromatických, jej tvorkyňou je Michele Saramito. Svieža vôňa má plný a vitálny charakter. Vrchné tóny sú osviežujúce, vďaka kombinácii pomaranča, citróna a bergamotu. Po citrusových tónoch nasleduje ruža a jazmín, ktoré tvoria plný charakter vône. Orientálny dotyk v závere majú na svedomí tóny kardamónu, pačuli a santalu.

Nová vôňa Gianfranco Ferré Gieffeffe je dostupná v sieti parfumérií FAnn od júna 2018. 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Martina Václaviková 03.10.18 15:02

karma
-1.00

Zaujímavá vôňa, ťažké tóny santalu kompenzované sviežou vôňou citrónu či bergamotu. Jenoznačne skôr na zimu.

  • 0
Odpovedať

Ľudka Uličná 04.10.18 19:56

ĽU
karma
100.00

pekný flakon aj vôňa

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní