Hormonálna joga dokáže zázraky: Prečo ju začať praktizovať?

Hormonálna joga dokáže zázraky: Prečo ju začať praktizovať?

Hormonálna jogová terapia (HJT) je vysoko účinnou prírodnou liečbou a jej zakladateľkou je dnes 91-ročná Dinah Rodrigues. Ide o zostavu cvikov, ktoré vychádzajú z tzv. hatha jogy, kundalini jogy a rôznych techník pracujúcich s energiou. Táto zostava bola cielene vytvorená pre ženy, ktoré trápi hormonálna nerovnováha. A povedzme si pravdu, takých je nás čím ďalej tým viac. Ide teda o úplne prirodzenú liečbu, ktorá nevyžaduje žiadne lieky.

Pri pravidelnom cvičení dosiahnete úžasné výsledky

Problémy, ako stavy paniky, strata pamäte, depresie, migrény, nízke libido alebo jednoducho strata energie dnes trápia čoraz viac ľudí, najmä žien. Tieto ťažkosti, žiaľ, nezmiznú len tak, mávnutím čarovného prútika. Ako pri každej práci so zdravím, či už telesným alebo psychickým, aj pri hormonálnej joge sa vyžaduje zodpovedný prístup a pravidelné cvičenie. Až vtedy, keď sa tomuto druhu liečby otvoríme, čaká nás výrazná úľava v podobe pružnosti svalov, pohyblivosti kĺbov a celkového omladenia tela aj mysle. V neposlednom rade hormonálna joga posilní pľúca, zvýši imunitu, detoxikuje organizmus, zlepší stav pleti, v skratke, zlepší celkový zdravotný stav.

Zaujme ťa: Babička fashion blogerka? Od 64-ročnej Lyn sa máš čo učiť!

ako sa cviči hormonálna jóga

Zdroj: Shutterstock®

Hormonálna jogová terapia sa skladá zo série cvikov, ktoré sú špecifické pre reaktiváciu produkcie hormónov. Tým pádom má priaznivý vplyv na cysty na vaječníkoch, rieši neplodnosť, inkontinenciu, ale aj nedostatočnú činnosť štítnej žľazy, akné či lámavé nechty. Ako samy vidíte, problémov, ktoré hormonálna joga rieši, je celá škála. O dôvod viac zistiť si o nej bližšie informácie, navštíviť seminár s certifikovanou lektorkou a pustiť sa do cvičenia vo vašom prirodzenom domácom prostredí. Cvičiť môžete ráno či večer, každému vyhovuje úplne iný čas, preto treba počúvať signály, ktoré nám dáva vlastné telo. U veľkého percenta žien, ktoré sa tejto joge venujú, boli preukázané pozitívne zlepšenia.

Vyskušaj: Zdravá pochúťka: Recept na slaný koláč quiche bez múky

ako na hormonálnu jógu

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: flickr.com

Pozitívna zmena sa ukáže naozaj rýchlo

Hormonálna jogová terapia využíva rôzne techniky dychu, napríklad dýchanie do brucha, alebo nádych a výdych výlučne cez zúžené hrdlo. Táto zostava by sa však nemala cvičiť počas tehotenstva, pred a krátko po operácii slepého čreva alebo pri endometrióze. Každý cvik je sprevádzaný tzv. cirkuláciou energie, ktorá je mimoriadne dôležitou súčasťou hormonálnej jogy a na seminároch sa jej venuje veľká pozornosť. Veľké pozitívum je, že techniky boli vybrané tak, aby priniesli výsledky v čo najkratšom čase, keďže nízku hladinu hormónov sprevádzajú naozaj nepríjemné symptómy. 

Odporúčame: Kofeínový absťák: Čo sa deje s tvojím telom, keď si nedáš kávičku?

Hormonálna nerovnováha

Zdroj: Shutterstock®

Hormonálnu jogovú terapiu môžete začať cvičiť v akomkoľvek veku. Veď zakladateľka tejto metódy mala 62 rokov, keď vytvorila prvú zostavu. Nezáleží na tom, či ste v puberte, v strednom veku alebo si užívate dôchodok. Samozrejme, aj tu platí, že čím skôr začnete, tým lepšie výsledky dosiahnete. Vyhľadajte si preto certifikovanú lektorku hormonálnej jogy vo vašom okolí a vyberte sa na svoju cestu zdravšieho tela aj mysle. Bude to stáť za to.

- Anketa

POČULI STE UŽ O HORMONÁLNEJ JOGE?

Odpovedalo 105 ľudí  

Áno, mám s ňou skúsenosti
56%
Áno, počul/a, ale nemám svoje skúsenosti
20%
Nie, je to pre mňa novinka
24%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

8 komentárov

Soňa Kelemenová 23.01.18 08:03

SK
karma
86.00

cvičím hormonálnu jogu podľa Dinah Rodrigues...... odporúčam ju cvičiť každému.... všade na svete je už uznávaná aj lekármi.... ako podpornú liečbu pri liečbe ju priam odporúčajú..... na Slovensku a v Madarsku to tak nie je... v Čechách sú už o krok pred....

  • 3
Odpovedať

Jana Čipková 23.01.18 16:52

karma
106.00

Hormonálnu jogu som si zacvičila iba raz, ale určite budem v nej pokračovať.

  • 1
Odpovedať

Soňa Krátka 23.01.18 17:58

SK
karma
114.00

idem na ňu mrknúť, ja cvičievam od cvičiteľky, ktorá sa volá Amiena Zylla

  • 1
Odpovedať

Ľubica Šťastná 23.01.18 18:34

ĽŠ
karma
100.00

Joga - akákoľvek - je úžasná!

  • 1
Odpovedať

Monika Červinková 23.01.18 20:50

karma
87.00

počula som že joga je super.. ale ešte som neskúšala.. zatiaľ ma nenadchla

  • 1
Odpovedať

Michaela Mičková 24.01.18 09:40

MM
karma
-1.00

zatiaľ som sa dostala ku cvičeniu bežnej jogy, hormonálnu jogu skúsim

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 22.03.18 20:22

JK
karma
100.00

Je to pre mňa novinka

  • 0
Odpovedať

Marianna Rajniaková 06.06.18 12:45

MR
karma
109.00

ešte som o tomto spôsobe cvičenia nepočula.. ale zaujalo ma

  • 1
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní