Liečivé minerály pomôžu odstrániť bolesť

Liečivé minerály pomôžu odstrániť bolesť
  • 18.04.2017
  • Silvia Karasová

Prírodné polodrahokamy by nemali chýbať v žiadnej domácnosti. Dokážu si totiž poradiť naozaj s kdečím. Ich účinky zďaleka nie sú len dekoratívneho charakteru, pomáhajú v našich domovoch ustaľovať harmóniu, dávajú vzťahy do poriadku, krotia naše povahy a dokonca dokážu odstrániť aj niektoré bolesti. Namiesto tabletiek, ktoré nie sú dvakrát zhovievé k našej pečeni, si preto pri niektorých bôľoch, môžete pomôcť drahým kameňom. Stačí si kameň len priložiť na postihnuté miesto, v prípade dlhšie trvajúcich problémov sa okrem iného odporúča kameň mať pri sebe častejšie, napríklad aj v podobe šperku, či už okolo krku, vsadený v náušniciach, prsteni, alebo v náramku. Kamienok môžete nosiť aj vo vrecku, či v kabelke, no najlepšie jeho účinky dosiahnete s priamym kontaktom s pokožkou.

Odporúčame prečítať: 12 najčastejších svadobných povier – na čo by si nevesty mali dať pozor?

Pozrite sa ktorý minerál vám v tomto dokáže najlepšie napomôcť.

 NA BOLESŤ HLAVY

Kryštál – pomôže pri bolestiach hlavy typu migréna, ale tiež pri bolestiach, ktoré spôsobí horúčka, či zvýšený krvný tlak

Ametyst – účinný je pri migréne, ktorej silné následky pomôže rýchlo zmierniť. Ametyst eliminuje aj bolesť spôsobenú stresom, hnevom, plačom, či zvýšený adrenalínom.

Liečivé minerály pomôžu odstrániť bolesť

Zdroj: Shutterstock®

NA BOLESŤ HRDLA

Chalcedón – pomôže najmä pri zdurených a opuchnutých mandliach, prinesie úľavu aj pri angíne a celkovo bolestiach hrdla

Lapis lazuli – pokiaľ vás hrdlo začína bolieť, prípadne cítite, že v ňom začínajú vírusy okupáciu, pomôže kameň známy ako Lapis lazuli. Skvelé účinky má na hrdlo aj pri bolestiach pri prehĺtaní.

Smaragd – účinne pomôže pri angíne, aj pri počiatočnom zápale hrdla

Odporúčame prečítať: 7 životných povier, ktoré sa oplatí si (ne)všimnúť

 NA BOLESŤ ZUBOV A NERVOV

Sugilit / Kunzit – ide síce o menej známe minerálne kamene, no o to väčší je ich účinok. Pomáhajú pri stomatologických ťažkostiach, pri zubnom kaze (neliečia ho, no stíšia bolesť), pri zapálenom, ale i zaseknutom nerve

Liečivé minerály pomôžu odstrániť bolesť

Zdroj: Shutterstock®

NA BOLESŤ CHRBTICE

Rubín – ide o silný špecifický drahokam, ktorého účinky viete využiť aj pri bolestiach chrbtice. Najlepšie je ho prikladať na spodnú časť chrbtice – teda na kostrč, či v krážovej časti.

Záhneda – ideálna je na bolesť, ktorú spôsobilo stuhnuté svalstvo, zápal, či zlé sedenie, spánok, alebo držanie tela. Pomôže aj na bolestivú krčnú chrbticu.  

Odporúčame prečítať: Aké vlastnosti vám dal do vienka deň vášho narodenia?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Daniela Bieliková 18.04.17 06:53

DB
karma
117.00

Tieto "kamienky" ma vždy fascinovali, mám ich niekoľko druhov, môj obľúbený je ametyst

  • 0
Odpovedať

Soňa Kelemenová 18.04.17 07:28

SK
karma
86.00

som zástancom prírodnej kozmetiky..... verím v liečivé účinky kamienkov.... teraz som sa aspoň dozvedela, že ktoré minerály dokážu pomôct...

  • 0
Odpovedať

Táňa Slahučková 19.04.17 16:14

TS
karma
107.00

Prehrabem synovu zbierku a vyskúšam :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní