Kaktusové dekorácie do domácnosti: Nechaj sa inšpirovať!

Kaktusové dekorácie do domácnosti: Nechaj sa inšpirovať!
  • 19.09.2019
  • Michaela Kožáková

Kto miluje kaktusy a najradšej by mal doma celú botanickú záhradu, nech zdvihne ruku. Kaktusy a sukulenty prinášajú závan exotiky a nádherné vyniknú v našich záhradách v terakotových kvetináčoch. Takisto sú i krásnym doplnkom v našich obývačkách. Môžeme si ich nasadiť do malých chutných kvetináčov, guľatých akvárií alebo zavesiť do sklenených nádob. Ich pichliače nám však dajú poriadne zabrať, a to najmä pri presádzaní alebo presúvaní. 

Starať sa o kaktusy nie je veľká veda, no niekedy sa môže stať, že ich polejeme viac ako treba a ostane nám z nich len jedna zelená smradľavá hrča pichliačov. Ak patríte práve medzi takýchto  nešikovných pestovateľov, máme pre vás výborné riešenie. Ponúkame vám niekoľko inšpirácií na kaktusové doplnky do vašej domácnosti. 

Pozri aj: Najideálnejšie rastliny čistiace vzduch: Zabudni na drahé čističky vzduchu

Všade samé kaktusy

Zdroj: pinterest.com

Všade samé kaktusy

Ako vravím ja, kaktusov nikdy nie je dosť (ako aj kabeliek). Pozor však, aby ste to s tou kaktusovou výzdobou neprehnali a nevyzeralo to u vás ako v argentínskej telenovele. Kaktusy sú pekným oživením každej domácnosti. Môžete si ich nasadiť do kvetináčov zladených s farbami vášho interiéru, vložiť do plytkej nádoby a umiestniť ich na stôl. Zaujímavým doplnkom sú i keramické kaktusy rôznych veľkostí, ktoré sa hodia nielen do obývačky. 

Na sedačku môžete poukladať niekoľko mäkučkých vankúšov v tvare kaktusu, ktoré si jednoducho dokážete vyrobiť aj sami. Ozdobte stenu obrázkami s kaktusmi, kúpte lampu v tvare kaktusov v dizajnovom obchode alebo si zaveste štýlové zrkadlo. Misky v tvare kaktusov? Tie vám bude závidieť každá vaša kamarátka. Kaktusové prestieranie, servis, obrus, utierky, svietnik, šperkovnica, vešiak, nástenné hodiny s kaktusmi – možností je naozaj veľa, stačí si len vybrať. 

A viete čo? Skúste i sami vyrobiť nejaké doplnky s vašou obľúbenou rastlinou. Použite kamene, ktoré namaľujete a pripevníte do kvetináča, vankúše alebo si z dreva vyrežte kaktus a napichajte doň klince. Upustite uzdu svojej fantázie a hor sa do projektov.

Prezrite si tiež našu galériu nižšie, kde nájdete niekoľko rozkošných kaktusových doplnkov.

Dokaktusovania!

1 z 19

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Ľubica Šťastná 19.09.19 07:50

ĽŠ
karma
100.00

Niektoré sú naozaj rozkošné!

  • 0
Odpovedať

Mária Slováková 19.09.19 08:33

MS
karma
118.00

Naozaj krásne dekorácie, vhodné aj do moderného interiéru.

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 19.09.19 19:13

MM
karma
100.00

ja jednoducho kaktusy nemusím, aj keď majú prekrásne kvety

  • 0
Odpovedať

Ľudka Uličná 23.09.19 17:02

ĽU
karma
100.00

pekná dekorácia

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní