Hnedá vs čierna maskara: Ktorá je pre teba tá pravá?

Hnedá vs čierna maskara: Ktorá je pre teba tá pravá?

Na trhu nájdeme veľké množstvo riaseniek, ktoré nám výrobcovia ponúkajú. Mnohé sa líšia predovšetkým kefkou. Niektoré maskary ju majú gumenú, iné s umelými štetinkami a pod. No okrem toho môžeme natrafiť aj na rôzne druhy riaseniek. V prvom rade je to objemová mascara, ktorá dodáva riasam objem, po ktorom túžia mnohé z nás. Okrem nej však môžete voliť medzi predlžujúcou špirálou či takou, ktorá riasy krásne vytočí. Je si z čoho vyberať. A to ešte nehovoríme o tom, že existujú aj rôzne farebné prevedenia riaseniek.

Avšak, najväčšia diskusia vo svete krásy je v súčasnosti medzi čiernou a hnedou riasenkou. Čierna maskara sa už desaťročia drží na výslní, zatiaľ čo hnedá riasenka nie je až taká ospevovaná. Popravde, boj medzi riasenkami začal na TikTok-u, nakoľko mnohé dámy začali uvádzať, že uprednostňujú prirodzené riasy pred čiernymi sadzami. Niečo na tom bude, nakoľko hnedá špirála začala naberať na popularite.

Tak ako pri všetkom, je aj tu, samozrejme, výber na vás. Vyberte si farbu, ktorá sa vám páči, no zvážte aj rady vizážistov. Tí si totižto posvietili na hnedú i čiernu riasenku. Ktorá je lepšia?

Pozri aj: Uplakané líčenie tváre: Trend, pri ktorom je smútok v centre pozornosti

Akú si vybrať – hnedú alebo čiernu maskaru?

V prvom rade platí, že riasenky používame pre to, aby sme naše prirodzené riasy zvýraznili. V tomto prípade teda vizážisti odporúčajú prihliadať na farbu svojich rias i tón pleti. Platí nepísané pravidlo, že zvolená maskara by mala byť o niečo tmavšia, než je prirodzená farba mihalníc. Keď teda máte svetlejšiu pleť a svetlejšie riasy, hnedá mascara môže na vašich očiach krásne vyniknúť. Stredne tmavej a tmavšej pleti vizážisti odporúčajú voliť čiernu mascaru.

Špirálu by ste mali voliť aj podľa svojho konečného vzhľadu. Totižto farba riasenky by sa mala prispôsobiť udalosti, na ktorú sa líčite či k farbe nechtov, líčenia či oblečenia. Hnedá je jemnejšia, ktorá dovolí vyniknúť svetlým perám. Čierne riasy sú výrazné a dokážu upútať pozornosť, čím sú viac-menej stredobodom celého líčenia.

Skvelou možnosťou je kombinácia oboch riaseniek. Čiernu riasenku môžete naniesť na horné riasy a tú hnedú zase na spodné. Navyše, predídete tak možnému rozmazaniu riasenky a čiernym kruhom pod spodnou líniou rias.

Neprehliadni: Opunciový olej – najluxusnejší olej pre pleť, telo i vlasy. Stojí za to, vyskúšať ho?

Vyberajte podľa farby vašich mihalníc!

Nie vždy je všetko určené pre každého. Popravde, čierna špirála vynikne na akýchkoľvek mihalniciach. No hnedá nebude taká výrazná na čiernych riasach. Tá sa skôr hodí na prirodzene svetlejšie riasy, ktoré krásne obalí a zahalí do výraznejšej hnedej farby.

Samozrejme, hnedú riasenku môžete voliť aj v prípade, že máte čierne riasy, avšak nedocielite taký výsledok, aký by ste možno požadovali. Platí však, že hnedá maskara pozdvihne tmavé riasy, vďaka čomu budú pôsobiť plnšie a vyzerať dlhšie.

Pozor si však dávajte v prípade, že máte začervenané alebo ružové očné okolie. Najmä v staršom veku je takáto zmena oveľa bežnejšia. Hnedé riasenky totižto obsahujú červené tóny, ktoré by vám nemuseli lichotiť. Mohli by začervenanie zvýrazniť, čo rozhodne nechcete. Pôsobili by ste tak staršie a unavenejšie.

Neprehliadni: Prečo pokožka svrbí, keď sa vonku ochladí a príde zima? Svrbenie tela má mnoho príčin!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Mária Maxianová 10.11.22 17:32

MM
karma
100.00

pre mňa hnedá, čierna je dosť kontrastná

  • 0
Odpovedať

Marta Kendrová 10.11.22 18:47

MK
karma
100.00

Ja som za čiernu

  • 0
Odpovedať

Magda Bubnášová 12.02.23 13:36

MB
karma
-1.00

za mňa čierna

  • 0
Odpovedať

Alena Mattová 12.02.23 13:40

AM
karma
-1.00

pre mňa top čierna

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní