Lip Flip procedúra naberá na popularite: Čo o nej vedieť?

Lip Flip procedúra naberá na popularite: Čo o nej vedieť?

Nie je žiadnou hanbou mať akékoľvek výplne na tele. Estetické úpravy sa totižto stali synonymom dnešnej modernej doby a ak aj vy hľadáte spôsob, ako vylepšiť svoj úsmev, potom metóda „lip flip“ môže byť pre vás skvelou voľbou. Lip flip, teda prevrátenie pier predstavuje drobnú úpravu, pri ktorej sa pracuje s prirodzeným zakrivením pier, vyplnením hornej pery, s použitím minimálneho množstva prístrojov a s okamžitým výsledkom. Znie to až príliš dobre na to, aby to bola pravda, však?

Ako súčasť trendu smerom k minimálne invazívnym procedúram, sa prevracanie pier stáva bežnejším pre tých, ktorí netúžia po objemných perách a tzv. duck face vzhľade. Samozrejme, aj v tomto prípade však hovoríme o kozmetickej procedúre, na ktorú sa treba pripraviť a ktorú si treba rozmyslieť predtým, než ju reálne podstúpite. Čo o nej vedieť?

Pozri aj: Urea v kozmetike – prečo je TOP zložkou pre pokožku celého tela?

Čo je to lip flip procedúra?

Lip flip procedúra je vyhľadávaná najmä ľuďmi, ktorí túžia po jemnejšom, ale stále výraznom zväčšení hornej pery a zvýraznení tzv. amorovej mašle známej aj ako vermilionová hranica vrchnej pery. Flip lip procedúra spočíva v strieknutí malého množstva neurotoxínu do hornej pery. Nejde teda o žiaden botox ani kyselinu hyalurónovú, ktorá sa používa na vyplnenie pier.

Vstreknutý neurotoxín uvoľní časť svalu nad hornou perou, čo spôsobí, že sa pera mierne zroluje nahor, čím sa optický zväčší a na pohľad sa zdá byť objemnejšia. Pri tejto procedúre ide teda len o akúsi ilúziu vytvorenia objemnejších pier a nie o ich skutočné zväčšenie. Samozrejme, je možné podstúpiť aj kombináciu procedúr, a to lip flip v kombinácii s vyplnením pier v prípade, že dáma túži po výrazne objemnejších perách.

Ak sa rozhodnete túto procedúru podstúpiť, nemali by ste 48 hodín pred ňou konzumovať alkohol, fajčiť a ani užívať lieky, ako je aspirín. Znížite tak riziko vzniku modrín, ktoré môžu vzniknúť v oblasti vpichu. Rovnako tak podporíte aj následne hojenie. Majte tiež na pamäti, že rovnako ako pri botoxe, tak ani pri tejto procedúre nie je výsledok trvalý. Zväčša je výsledok možné pozorovať 3 až 4 mesiace.

Odporúčame: Kyselina azelaová – efektívne riešenie viacerých problémov s pleťou?

Možno očakávať aj vedľajšie účinky?

Pri každej procedúre je potrebné počítať s istým rizikom. Napríklad pri vypĺňaní pier kyselinou hyalurónovou môže dôjsť k alergickej reakcií, a to v prípade, že je pacient na HA alergický (nemusí o tom ani vedieť). Bežné sú modrinky v mieste vpichu, ale aj mierny opuch či začervenanie. V niektorých prípadoch môžu neurotixíny zabrániť normálnemu pohybu svalu, preto môžu mať niektorí pacienti problémy s vyslovovaním niektorých slov, pitím cez slamku či s jedením lyžičkou. Lekári však uvádzajú, že akékoľvek vedľajšie účinky by mali pominúť do 14 dní.

Ak sa pre procedúru rozhodnete, tak vždy dajte na meno vybranej kliniky či recenzie ostatných. Nenechajte sa zlákať nízkou cenou, ale radšej všetko prekonzultujte s vybraným lekárom. Pýtajte sa na pôvod používaného neurotixínu a schválenie jeho používania na našom území. Ako sa hovorí: „dôveruj, ale preveruj!“

Neprehliadni: TOP strihy vlasov pre dlhú tvár – aký účes sadne tvojmu typu tváre?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Jana Čipková 28.02.22 19:20

karma
106.00

Na túto procedúru by ma nikto nenahovoril.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní