Prirodzene žiarivá pokožka? Jej šťavnatý vzhľad vykúzliš takto!

Prirodzene žiarivá pokožka? Jej šťavnatý vzhľad vykúzliš takto!

Je šťavnatá a pôsobí mladšie, než v skutočnosti je. Žiarivú pleť by chcela vlastniť nejedna z nás, a preto sa k nej snažíme dopracovať pomocou rôznych produktov z radov pleťovej či dekoratívnej kozmetiky. Prirodzene žiarivá pokožka sa však dá dosiahnuť, no musíte na nej naozaj tvrdo „makať". A ako to už vo svete krásy býva – nič nie je zadarmo.

Pleť ako Kleopatra

Ako dobre vieme, egyptská vládkyňa Kleopatra mala viacero tajných beauty receptov a okrem toho, že sa kúpala v mlieku a mede, aby mala pokožku zdravšiu a jemnejšiu, si pleť potierala olivovým olejom, aby ju mala šťavnatejšiu.

A žiarivá, mladistvo vyzerajúca pleť sa stala akýmsi fenoménom súčasnosti. Jej základom je dostatok vlahy, a teda poriadna hydratácia. Žiarivosť pokožky totiž čiastočne spôsobuje odraz svetla z vody, ktorú si zadržali jej bunky. Suchá pleť prahnúca po hydratácii teda žiarivo pôsobiť nikdy nebude.

Odporúčame: DIY čistiace pásiky na nos 3x inak: Potrebuješ len 2 ingrediencie!

starostlivosť o pleť

Zdroj: Shutterstock®

4 kroky

Čo sa starostlivosti o pleť týka, pre prirodzene žiarivú pokožku musí byť naozaj dôkladná a obsahovať by mala minimálne 4 kroky. Žiaden z nich sa z nej pritom nesmie vynechať. Najdôležitejšia je už spomínaná hydratácia, ale aj pravidelné odstraňovanie odumretých buniek, ochrana pleti a jej hĺbková výživa.

  1. Dôkladné čistenie pokožky preto nikdy nevynechávajte, a to ani ráno po tom, ako sa zobudíte. Zatiaľ, čo večer si z pleti odstraňujeme nečistoty z celého dňa a tiež mejkap, ráno ju odbremeníme od odumretých buniek a nečistôt, ktoré na ňu prenesú napríklad posteľné obliečky. Používajte však produkty, ktoré sú jemné, skôr určené pre citlivejšiu pleť.
  2. Vhodný píling odstraňuje nežiadané odumreté bunky z pleti a zároveň podporuje vznik nových. Existuje viacero druhov pílingov a vy si musíte vybrať ten, ktorý vyhovuje práve vám. Majte na mysli, že mechanické pílingy, na ktoré používame produkty s čiastočkami či rôzne pomôcky, bývajú na pleť tvrdšie a nie každá ich znesie. Alternatívou sú pílingy chemické. V pílingoch však vyhľadávajte kyselinu salicylovú, citrónovú či glykolovú.
  3. Hĺbková hydratácia pleti je naozaj kľúčová. Vyberajte si produkty s obsahom kyseliny hyalurónovej alebo glycerínu, čo sú zložky, ktoré v bunkách zadržiavajú vlahu a najefektívnejšie sú napríklad v sérach. Hydratačný produkt by mal byť čo najmenej voňavý a obsahovať by mal aj upokojujúcu zložku akou je napríklad kamilka či mlieko.
  4. Ak existuje univerzálny vitamín, je to vitamín C. A pleťové produkty s jeho obsahom by ste mali rozhodne pridať do starostlivosti vtedy, ak túžite po žiarivej a šťavnatej pleti. Okrem toho, že stimuluje vznik nových buniek, zjednocuje tón pleti a pôsobí na ňu ako prírodný rozjasňovač.

Inšpiruj sa: Maskovanie po domácky: DIY maska na citlivú pleť s uhorkou a medom

zdravá strava

Zdroj: Shutterstock®

Zdravý život

Ten, kto holduje tabaku, alkoholu a nezdravému jedlu, ten čo sa nehýbe a málo odpočíva môže mať s prirodzene žiarivou pokožkou problém. Aj keď sú pleťové produkty silné, nie sú všemocné, a preto je dôležité viesť zdravý životný štýl.

Znamená to dostatočný prísun vody, dostatok spánku, pravidelný pohyb a tiež zdravú stravu. Tá by mala obsahovať málo cukrov, no viac zdravých tukov a jedlá plné antioxidantov. Alkohol by sa mal konzumovať len v miernom množstve alebo vôbec, úplne by mal byť obmedzený prísun tabaku. Nezabúdajme ani na stres, ktorý by mal byť výrazne limitovaný.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Jana Komadová 10.05.21 20:17

JK
karma
100.00

Kleopatra bola krásna kúpala sa v mlieku a mede, aby mala pokožku zdravšiu a jemnejšiu, si pleť potierala olivovým olejom, aby ju mala šťavnatejšiu.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní