Zdravá pokožka u mužov: Prečo by ani oni nemali podceňovať správnu starostlivosť?

Zdravá pokožka u mužov: Prečo by ani oni nemali podceňovať správnu starostlivosť?

Nie len dámy by sa mali starať o svoju pleť, aby bola zdravá na pohľad i na pocit. Aj muži by si mali zaužívať rutinu v starostlivosti o pleť, aby sa vyhli budúcim problémom, akými sú vrásky, akné či vysúšanie pokožky. A nie, produkt 5v1, ktorý je určený na celé telo, nie je tým najvhodnejším riešením. Aj keď vďaka nemu ušetríte miesto v kúpeľni či v kufri pri cestovaní, takýto produkt nie je vhodný na starostlivosť o pokožku.

Veď ako by aj mohol, keď každá časť nášho tela si vyžaduje niečo iné. Prečo by mal teda fungovať jeden produkt na vlasy a zároveň by mal čistiť pokožku a ošetrovať ju? Páni, dajte si záležať na svojom vzhľade. Aj keď sa hovorí, že vrásky u mužov pôsobia sexy, dozaista im chcete predísť tak ako my, ženy.

Pozri aj: Starostlivosť o tehotenské bruško v 3 krokoch: Ako predísť striám?

starostlivosť o pleť u muźov

Zdroj: Shutterstock®

Základné fakty o mužskej pokožke

  • Mužská pokožka je vo všeobecnosti mastnejšia než pokožka mnohých žien, čo častokrát vedie k problémom s akné.
  • Pri pravidelnom holení sa stáva mužská pleť tvrdšou a môžu sa na nej časom objaviť tmavé škvrny, ktoré poznáme ako pigmentové škvrny.
  • Muži majú väčší sklon k tvorbe vačkov pod očami i k opuchnutým očným viečkam.
  • Pokožka našich polovičiek sa rýchlejšie a ľahšie opaľuje, než u žien.
  • Nič, čo by sme nevedeli, no aj mužská pokožka potrebuje hydratáciu. Dehydratácia pokožky môže u nich viesť k tvorbe vyrážok či šupiniek.

Prečo je starostlivosť o pleť u mužov dôležitá?

Či už dokážete zaujať drsným vzhľadom alebo nie, vaša pleť si zaslúži určitú pozornosť. Hoci platí, že ženy trávia oveľa viac času pred zrkadlom, a teda starostlivosťou o svoju pleť, platí tiež, že muži trávia viac času poškodzovaním pokožky. A to nielen holením, ale aj vonkajšími aktivitami či pracovným prostredím, v ktorom pôsobia.

Dôvodov, prečo je starostlivosť o mužskú pleť dôležitá, je nespočetné množstvo. No v jednoduchosti môžeme povedať, že ak budete mať 50, poďakujete sa svojmu mladšiemu JA, že ste sa o svoju pleť dobre starali. V 50tke si pri správnej starostlivosti uvedomíte, že vyzeráte o 10 rokov mladšie než vaši rovesníci. A to už je dobrý dôvod na to, aby ste svojej pokožke venovali viac času a viac ako len jeden produkt s označením 5v1.

Odporúčame: Vitamín B2 v ľudskom tele – ako sa prejaví nedostatok a kto je ním ohrozený?

MELEM pánska starostlivosť

Zdroj: pretelo.sk

Pánska starostlivosť o pleť

Aj keď máte svalnaté a vyrysované telo, ako prvé si ostatní na vás všímajú vašu tvár. Čo teda robiť pre to, aby ste aj v staršom veku vyzerali stále mlado? Osvojiť by ste si mali správnu rutinu!

  • Čistenie pleti – ráno a večer odporúčajú dermatológovia používať jemný čistiaci prípravok na tvár pre mužov. Ten je špeciálne navrhnutý pre potreby pánov – čistí póry, odstraňuje nečistoty z povrchu pokožky a zbavuje odumretej kože.
  • Správne holenie – pri holení by ste mali používať olej, krém alebo gél na holenie, ktorý uľahčí kĺzanie žiletky po pokožke. Takto predídete podráždeniu pokožky.
  • Hydratácia – áno, aj vy by ste mali používať hydratačné krémy. Avšak pozor, nepoužívajte krémy, ktoré si aplikujete na telo. Vyberte si špeciálne hydratačné krémy na tvár a aplikujte ich na pleť ráno i večer. Počas leta je vhodné siahnuť po krémoch s SPF ochranným faktorom. Vyskúšajte napríklad Melem Men Mayday krém na telo a tvár anti-age bohatý na prírodné zložky – skvalén, aloe vera a panthenol. Upokojuje pokožku tváre po holení a zároveň ju hydratuje a osviežuje.

Starostlivosť o ruky u mužov

Každý deň sú vystavované množstvu práce, ktorá môže spôsobiť ich drsnosť, vysúšanie a pod. Hoci sú ruky s otlakmi u mužov znakom toho, že pracujú tvrdo a manuálne, nezaškodí, ak im z času na čas doprajete nejakú tú starostlivosť.

Tá by mala pozostávať predovšetkým z krému na ruky a starostlivosti o nechty. Krém im dodá potrebnú vlahu, zmäkčí ich a pomôže vám pri rýchlejšej regenerácii pokožky.

Čo sa týka starostlivosti o nechty, tak tú platí, že by ste ich mali udržiavať krátke a hlavne čisté. Špina pod nechtami je neprijateľná v každom ohľade.

Nepodceňujte ani starostlivosť o pery

Nielen počas chladného počasia či leta. Balzam na pery by mal byť povinnou výbavou každej ženy i každého muža. Popraskané pery so šupinkami, či krvácajúce a praskajúce pery nie sú vôbec sexy a hlavne pôsobia nevzhľadne a zanedbane.

Či už počas leta alebo zimy, počas slnečného alebo chladného počasia, alebo kedykoľvek budú vaše pery potrebovať hydratáciu, majte balzam na pery po ruke. Ten ich hydratuje a urýchľuje proces hojenia. Melem balzam na pery pre mužov – poskytuje jednoduché riešenie pre moderných mužov a každodennú ochranu pier pred slnkom, chladom a vetrom.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Zuzana Jasna 07.07.22 17:22

ZJ
karma
-1.00

Aj naši chlapi chcú byť krásni:)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní