Domáci telový peeling s mandľami: Potešenie pre celé telo!

Domáci telový peeling s mandľami: Potešenie pre celé telo!

Najväčšiu pozornosť vždy venujeme našej pleti. Krémujeme ju, z času na čas jej doprajeme pleťovú masku i peeling, čistíme ju, tonizujeme – jednoducho ju rozmaznávame, aby sa mala ako v bavlnke a vyzerala čo najlepšie a najkrajšie. Ale keď sa jedna o pokožku celého tela, v starostlivosti o ňu už akosi zaostávame. Už len také nakrémovanie pokožky je namáhavé a zdĺhavé, preto z kúpeľne odchádzame bez jej dodatočného ošetrenia. Pritom ju ošetrovať môžete už v sprche. Ak chcete, aby vaša pokožka bola zamatovo hebká a chcete sa vo svojej koži cítiť príjemne, tak objavte účinky telového peelingu.

Uznávame, nejde o žiadnu prelomovú novinku, ktorá sa len nedávno objavila na našom trhu. Telové peelingy majú svoju históriu, no najlepšie na nich je, že dokážu z pokožky odstrániť odumreté kožné bunky, ktoré môžu brániť pôsobeniu telových krémov alebo sprchových gélov. Na pleť sú určené jemnejšie peelingy, no pokožka tela dokáže zvládnuť „útok“ aj abrazívnejších peelingov, avšak to len v závislosti od jej typu. Pri citlivej pokožke voľte jemnejšie peelingy.

Odporúčame: Domáci zábal na suché lakte: Prvá pomoc aj pre kolená!

telový peeling z mandlí, avokáda a ovsených vločiek

Zdroj: Shutterstock®

Domáci peeling na telo s mandľami

V obchode ich je také množstvo, že si človek nedokáže ani vybrať ten, ktorý by bol ideálny pre jeho pokožku. Namiesto toho si však spravte domáci peeling, ktorý bude obsahovať len tie zložky, ktoré do neho pridáte. Žiadne umelé vône či farbivá, žiadne chemické prísady a konzervanty, ktoré uchovávajú konzistenciu produktu.

Zmiešajte teda 1 stredne zrelé avokádo, 1/3 šálky mletých mandlí a 1 šálku mletých ovsených vločiek. Avokádo rozmačkajte prostredníctvom vidličky na kašu a pridajte k nemu pomleté mandle i ovsené vločky. Poriadne premiešajte a vytvorte si peeling, ktorý stačí naniesť na pokožku počas sprchy a následne opláchnuť.

Peeling vás zbaví všetkých odumretých buniek, no tiež vašu pokožku vyživí, a to vďaka avokádu!

Neprehliadni: Odstraňovanie chĺpkov z tváre: Prinášame ti niekoľko alternatív!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní