Odstraňovanie chĺpkov z tváre: Prinášame ti niekoľko alternatív!

Odstraňovanie chĺpkov z tváre: Prinášame ti niekoľko alternatív!

Podľa odborníkov na ženskú krásu má každá z nás na tvári jemné ochlpenie. V niektorých prípadoch sú chĺpky silnejšie a zároveň viditeľnejšie ako v iných, a preto si toto jemné ochlpenie na niektorých ženách všimneme hneď a na niektorých naopak vôbec. Odstraňovanie chĺpkov z tváre je teda pre mnohé z nás bežnou praxou pre viacero dôvodov – jedným z nich je napríklad krajšia aplikácia mejkapu, jeho dlhšia výdrž alebo ide jednoducho o vlastné sebavedomie a dobrý pocit.

Pinzeta je len jedna z možností

Keď sa povie odstraňovanie chĺpkov z tváre, väčšina z nás si predstaví bolestivé vytrhávanie chĺpkov pomocou pinzety. Au! To však podľa dermatológov a odborníkov na ženskú krásu nie je ani zďaleka jediný možný spôsob, pretože ich je oveľa viac. Ako sa zbaviť chĺpkov na tvári viacerými spôsobmi by mala poznať každá žena, mala by s nimi experimentovať a následne vybrať ten najlepší možný spôsob práve pre seba. Na tom, ako chĺpky z tváre ostránite a aký bude výsledný efekt naozaj záleží, keďže ide o miesto, ktoré si na vás ľudia všímajú ako prvé.

Inšpiruj sa: 10 tipov, ako viesť udržateľnejší život: Aj maličkosti sa počítajú!

- Ako sa zbaviť ochlpenia na tvári?
1 z 6

Depilácia voskom

Voskom sa najlepšie odstraňujú hrubé a silné chĺpky, ktoré pokrývajú väčšiu časť kože, je však nevhodný na podráždenú pokožku. Čo sa odstraňovania chĺpkov na tvári týka, vosk sa používa na obočie, fúzy, ale i na líčka či bradu. Jediná nevýhoda? Bolesť je pomerne vysoká, no rýchlo prejde. Ak sa voskovať tvár chystáte doma, radšej dvakrát merajte a raz režte, a to najmä pri obočí.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Jana Komadová 07.03.21 16:39

karma
100.00

Naštastie si nemusím depilovať tvár

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní