Ručne robené telové maslá Panakeia zo Slovenska – spoznaj Mariškin balzam či Pucung maslo

Ručne robené telové maslá Panakeia zo Slovenska – spoznaj Mariškin balzam či Pucung maslo

Aké kozmetické produkty používate najčastejšie na ošetrenie pokožky tela? Sú to klasické telové mliečka, hustejšie telové krémy alebo ste podľahli trendu suchých olejov? A čo tak vyskúšať telové maslo? Telové maslá si získavajú čoraz viac fanúšičiek pre svoje jedinečné vlastnosti. Obvykle dokážu krásne vyživiť pokožku tela, zanechávajú ju hodvábne jemnú a zároveň voňavú. Sú charakteristické hutnejšou konzistenciou, keďže majú menší obsah vody v porovnaní s telovými mliekami alebo krémami.

Je ideálne ich používať po osprchovaní na vlhkú a teplú pokožku, aby sa podporilo ich rýchle vstrebanie a prienik obsiahnutých látok. Telové maslá bývajú priam nabité rôznymi prírodnými ingredienciami, ich základ často tvorí bambucké alebo kakaové maslo, tiež maslá z rôznych orechov. Zvyknú sa pridávať rôzne rastlinné oleje a výťažky (napríklad extrakty z kvetov alebo plodov). Telové maslá bývajú plné vitamínov, mastných kyselín, antioxidantov a ďalších cenných látok. 

Poctivé maslá zo Slovenska

Svoje vlastné telové maslá priniesla i značka slovenskej kozmetiky Panakeia. Tieto maslá sú ručne robené a plné úžasných prírodných ingrediencií, ktoré zabezpečia pokožke tela tú najlepšiu starostlivosť. Telové masla od Panakeia prichádzajú nielen s fantastickým zložením, ktoré im môžu závidieť mnohé iné kozmetické značky, ale aj krásnymi obalmi a hlavne vskutku originálnymi a nezameniteľnými názvami. Dovoľte nám, aby sme vám predstavili Mariškin balzam či Pucung maslo!

Pozri aj: Šípkový krém a sérum Štramanda od značky Panakeia

Mariškin balzam

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Mariškin balzam pre vyživenú pokožku

Konopné potraviny a výživové doplnky, ako aj kozmetika obohatená o výťažky z konope, sú v súčasnej dobe stále obľúbenejšie a vyhľadávanejšie. Je to najmä vďaka mnohým jedinečným vlastnostiam konopy siatej, ktorá si našla uplatnenie vo viacerých priemyselných odvetviach. Silu tejto rastliny, respektíve oleja za studena lisovaného z jej semien, využíva aj konopné telové maslo Mariškin balzam. Konopný olej je okrem iného charakteristický vysokým obsahom omega-3 mastných kyselín, ktoré sú nevyhnutné pre zdravie pokožky. Podporuje obnovu buniek a prispieva k prevencii jej predčasného starnutia. 

Základ Mariškinho balzamu tvorí BIO bambucké maslo. Získava sa zo semien plodov maslovníka afrického s latinským názvom Vitellaria paradoxa. Bambucké maslo vo svojom zložení ukrýva cenné tuky, vitamín E aj fenolické látky. Pôsobí protizápalovo, zvlhčujúco, vyživujúco a rovnako napomáha spomaľovať proces starnutia kože.

Do tretice je hlavnou zložkou v konopnom telovom masle rozmarínový extrakt. Rozmarín je vítanou bylinkou pri varení a pečení, no dozaista netreba podceňovať ani jeho liečivú silu. Práve preto je neoddeliteľnou súčasťou tradičnej ľudovej medicíny. Tento bylinný extrakt sa vyznačuje antibakteriálnymi aj protiplesňovými vlastnosťami. Napomáha ošetriť drobné rany aj popáleniny, prípadne sa postará aj o problematickú pleť či pleť postihnutú ochorením (ekzém, akné). Táto zložka konopného telového masla podporuje liečiace procesy v pokožke. 

Pozri aj: Poznáš účinky bambuckého masla? Tu je 7 tipov na jeho použitie!

Mrkvová srdcofka

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Mrkvová srdcofka s anti aging a antioxidačnými účinkami

Mrkva je na Slovensku tradičnou koreňovou zeleninou, ktorá má svoje miesto napríklad aj v nedeľnom vývare. Je bohatá na betakarotén, z ktorého sa v našom tele tvorí vitamín A. Ten je okrem iného dôležitý aj pre zdravý zrak. Čisto prírodný olejový koncentrát z mrkvy si našiel miesto aj v druhom telovom masle značky Panakeia s názvom Mrkvová srdcofka. Tento koncentrát je zdrojom spomínaného betakaroténu a antioxidantov. Podporuje zdravé opálenie a mdlej a unavenej pokožke dodáva prirodzený jas. 

Základ luxusného telového masla tentoraz tvorí organické kakaové maslo, ktoré sa vyrába lisovaním kakaových semien z kakaových bôbov. Je bohaté na mastné kyseliny, napríklad kyselinu linolenovú a olejovú. Kakaové maslo hĺbkovo hydratuje, zvláčňuje, vyživuje, pokožku chráni pred škodlivými vplyvmi prostredia a spomaľuje tvorbu vrások. 

Okrem toho je Mrkvová srdcofka obohatená o:

  • šípkový olej – je zdrojom vitamínu E, betakaroténu, antioxidantov aj esenciálnych mastných kyselín, olej pokožku chráni, zvyšuje výmenu buniek a podporuje regeneráciu tkanív,
  • výťažok z rakytníka – rovnako je zdrojom antioxidantov, ktoré chránia bunky kože pred škodlivými voľnými radikálmi, výťažok podporuje regeneráciu a ochranu pleti pred starnutím. 
Pucung maslo

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Pucung maslo do kúpeľa

Panakeia má vo svoje ponuke i vskutku špeciálne maslo. Ak patríte k milovníčkam telových krémov do sprchy, toto maslo je presne pre vás. Pucung maslo predstavuje sprchové, respektíve kúpeľové maslo pre fantastickú starostlivosť o pokožku tela. Toto maslo sa nanáša na vlhkú pokožku počas kúpeľa alebo sprchy.

Do pokožky ho dobre vmasírujte a následne opláchnite. S vodou začne maslo jemne emulgovať, no po opláchnutí nezanecháva pokožku mastnú, len krásne hebkú. Po kúpeli už preto nie je potrebné nanášať klasický telový krém či mlieko. Toto špeciálne telové maslo je krásne voňavé, zvlhčujúce a ako stvorené pre suchšiu pokožku. 

A čo Pucung maslo obsahuje? Nájdeme v ňom tieto základné zložky:

  • bambucké maslo – dokáže zvláčniť aj najsuchšiu pokožku, no rovnako je skvelým pomocníkom na starostlivosť o zrelú pleť, maslo podporuje pružnosť a elasticitu kože, pokožku tiež chráni pred nadmerným chladom a slnečným žiarením,
  • olej z avellany – tento vzácny olej slúži na ochranu a hydratáciu kože, bojuje s vráskami aj pigmentovými škvrnami, objavenie jeho jedinečných výživových, estetických a zdraviu prospešných vlastností sa pripisuje Indiánom z južného Čile a Argentíny,
  • vanilku a esenciálny mätový olej – na dodanie krásnej vône prípravku. 

Pozri aj: Pleťové olejové sérum Kopaničiarska žehlička od Panakeia

Dokonalá žjenka

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Dokonalá žjenka pre pokožku bez strií

Ako posledný vám ešte prestavíme regeneračný balzam na strie Dokonalá žjenka. Tento ručne vyrábaný balzam podporuje regeneráciu kože, ktorej dodáva potrebné živiny. Je určený na prevenciu, ale aj redukciu strií, okrem toho celkovo zvyšuje pružnosť kože a dokonca napomáha zjednocovať jej farebný tón. Svojej sile vďačí obsahu tých najlepších prírodných surovín. Čo nájdeme v jeho zložení?

  • bambucké maslo – podporuje regeneráciu kože vďaka obsahu kyseliny škoricovej, maslo pokožke dodáva pružnosť, bojuje proti vráskam, jazvám, celulitíde aj striám, 
  • avokádový olej – je za studena lisovaný, plný vitamínov, minerálov aj zdravých tukov (nenasýtených mastných kyselín), ktoré sú nevyhnutné pre zdravie a dobrý stav pokožky, 
  • olej zo pšeničných klíčkov – pripravuje sa lisovaním klíčkov pšenice za studena, obsahuje vitamín E, ktorý je známy svojimi antioxidačnými vlastnosťami, tento vitamín kožu chráni pred slnečným žiarením aj starnutím a vysúšaním, 
  • esenciálny olej zo zelenej mandarínky – tento 100 % organický čistý esenciálny olej s nádhernou vôňou je využitý pre svoje aromaterapeutické vlastnosti – upokojujúce, relaxačné, osviežujúce aj spánok podporujúce. 

Všetky masielka od značky Panakeia sú ručne robené a dermatologicky testované. Vyznačujú sa prirodzene tuhšou konzistenciou. Preto pripomíname, že ideálne je ich nanášať v malom množstve a na vlhkú pokožku, vďaka čomu podporíte ich absorpciu do pokožky. Ktoré z masiel, ktoré sme vám predstavili, vás zaujalo najviac? Neváhajte mu zanechať svoj hlas v ankete nižšie. 

Telové maslá, ako aj ďalšie produkty či dokonca bylinné tinktúry značky Panakeia nájdete na www.zdraviezkopanic.sk.

- Anketa

KTORÉ Z MASIEL VÁS NAJVIAC ZAUJALO A STOJÍ PODĽA VÁS ZA VYSKÚŠANIE?

Odpovedalo 16 ľudí  

Dokonalá žjenka
6%
Mariškin balzam
6%
Mrkvová srdcofka
31%
Pucung maslo
56%
- Maslá od Panakeia
1 z 6
Ručne robené telové maslá Panakeia zo Slovenska – spoznaj Mariškin balzam či Pucung maslo - KAMzaKRASOU.sk
Ručne robené telové maslá Panakeia zo Slovenska – spoznaj Mariškin balzam či Pucung maslo - KAMzaKRASOU.sk
Ručne robené telové maslá Panakeia zo Slovenska – spoznaj Mariškin balzam či Pucung maslo - KAMzaKRASOU.sk
Ručne robené telové maslá Panakeia zo Slovenska – spoznaj Mariškin balzam či Pucung maslo - KAMzaKRASOU.sk
Ručne robené telové maslá Panakeia zo Slovenska – spoznaj Mariškin balzam či Pucung maslo - KAMzaKRASOU.sk
Ručne robené telové maslá Panakeia zo Slovenska – spoznaj Mariškin balzam či Pucung maslo - KAMzaKRASOU.sk

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Katarína Konečná 15.10.21 14:23

KK
karma
109.00

páčia sa mi názvy, sú také "echt" slovenské :)

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 16.10.21 05:33

ĽŠ
karma
100.00

Veľmi pekné obaly a skutočne originálne a nezameniteľné názvy.

  • 0
Odpovedať

Veronika Kupcová 20.10.21 10:51

VK
karma
105.00

páčia sa mi pekné slovenské názvy a najviac ma zaujala mrkvová srdcofka

  • 0
Odpovedať

Martina Putoráková 25.10.21 21:20

MP
karma
97.00

Super názvy :) určite niečo vyskúšam!!!

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní