Aký mejkap na mastnú pleť? Nechaj si poradiť od profíkov!

Aký mejkap na mastnú pleť? Nechaj si poradiť od profíkov!

Vaše čelo sa blyští ako zrkadlo, máte neustále rozpadnutý mejkap a tečúcu špirálu… Toto je zlomok z toho, s čím musia dennodenne zápasiť majiteľky mastnej pleti. Profesionáli na krásu však vedia, ako zúfalým ženám s mastnou pleťou dopomôcť tak, aby im mastná pleť skôr nahrávala do karát a nebola príťažou. Aký mejkap na mastnú pleť odporúčajú odborníci? Tu sú ich triky od A po Z, ktoré si osvojte vo svojej každodennej skrášľovacej rutine.

Nezanedbávajte hydratáciu

Ženy s mastnou pleťou často zanedbávajú to najdôležitejšie – poriadnu hydratáciu pleti. Robia tak preto, lebo majú pocit, že krémy a oleje ich stav pleti len zhoršujú. Pamätajte, že mastná pleť ešte neznamená, že je hydratovaná, a preto odborníci odporúčajú vždy po mejkap použiť vhodný krém. Aj keď sa vám to možno nezdá, no predĺžite tým jeho výdrž a vaša pleť nebude tak namáhaná.

Náš tip! Na správnu pleťovú kozmetiku dbajte vždy ráno aj večer. Ak sa budete dlhodobo o mastnú pleť dobre starať, odvďačí sa vám.

Zaujme ťa: Láka ťa dočasná farba na vlasy? Tak spoznaj jej výhody a hrozby!

ako na lesklú pleť

Zdroj: Shutterstock®

Choďte na to odľahčene

Menej je niekedy viac, to platí aj pri mejkap produktoch vhodných pre mastnú pleť. Mejkap artisti pre tento typ pleti odporúčajú skôr ľahšie textúry, nič prehnane hutné a ťažké. Zvoľte preto vodnatejší krycí krém a v prípade potreby použite viac vrstiev. Tuhé, plne krycie mejkapy majú počas dňa tendenciu z mastnejšej pleti schádzať, a to nikto z nás od mejkapu nechce. Vhodnou alternatívou sú pre vás aj CC a BB krémy, krémové lícenky a kontúrovanie. Nemali by ste zabúdať aj na vhodný podklad v podobe podkladovej bázy s matným efektom a schopnosťou vypĺňať póry.

Náš tip! Ženy s mastnou pleťou by mali ako samozrejmosť brať používanie púdra. Ráno sa odporúča sypký púder, ktorý dokonale zafixuje mejkap a vydrží dlho. Ten noste v kabelke aj s malým štetcom po celý deň a podľa potreby použite znova.

mastná pleť púder

Zdroj: Shutterstock®

Lesk nie, vodeodolnosť áno

Lesk sa na tvári momentálne nosí a majiteľky mastnej pleti majú výhodu aspoň v tom, že si ho nemusia kupovať. Milé dámy, ktoré máte mastnú pleť, oblúkom sa vyhnite rozjasňujúcim mejkapom, púdrom a tiež rozjasňovačom, ktoré len zvýraznia textúru vaše pleti. Tešte sa z toho, že máte prirodzený lesk a využite ho vo svoj prospech. A čo vodeodolné beauty produkty, ktoré sľubujú dlhotrvácnosť aj v tých najmastnejších podmienkach? Kvalitná vodeodolná špirála je pre ženy s mastnou pleťou jasnou voľbou!

Pozri aj: Fialka trojfarebná ťa neočarí iba peknými kvetmi. Čo sa v nej skrýva?

- Anketa

AKÚ MÁTE PLEŤ?

Odpovedalo 55 ľudí  

Normálnu.
7%
Mastnú.
40%
Suchú.
0%
Citlivú.
4%
Aknóznu.
16%
Zmiešanú.
33%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Lucia Šeptáková 16.03.19 06:22

karma
108.00

Vybrať správny makeup je hotové umenie.

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 16.03.19 08:36

ĽŠ
karma
100.00

Dobré rady, pleť sa vie pri správnej starostlivosti naozaj odvďačiť.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní