Mätová pleťová maska pre oživenie pleti. Tú naozaj potrebuješ!

Mätová pleťová maska pre oživenie pleti. Tú naozaj potrebuješ!

Pleťové masky sa bežne vyrábajú zo surovín, ktoré nájdeme v kuchyni. Či už ide o ovocie alebo zeleninu, rôzne koreniny, jogurty či oleje, všetko to sú skvelé prísady do telových krémov, masiek na vlasy či na pleť, ale aj do peelingov na telo. Avšak ani bylinky nie sú na zahodenie. Tie majú zväčša aj iné ako liečivé, a teda zdravotné účinky. Takou bylinkou je mäta, z ktorej je skvelý čaj či tinktúra.

Mäta má silné liečivé, ale aj kozmetické účinky. Obsahuje množstvo vitamínov, z ktorých spomenieme predovšetkým vitamíny A, C a B12, ktoré pleti skutočne prospievajú – pomáhajú predchádzať starnutiu, zlepšujú jej pružnosť a jemnosť. Taktiež zlepšujú hydratáciu pleti. Mäta má zároveň čistiace účinky, preto je vhodná aj na ošetrenie aknóznej pleti. Vďaka obsiahnutému mentolu dokáže zvýšiť mikrocirkuláciu krvi, čo prospieva nielen pleti, ale aj vlasom.

Mäta má zároveň protizápalové a antiseptické vlastnosti, ktoré čistia rany, a tak je vhodná aj na ošetrenie ekzému a iných kožných problémov. Vyskúšajte ju pridať do pleťovej masky a sledujte, ako bude pôsobiť na vašu pleť.

Odporúčame: Olej z čiernej bazy: Ako vplýva na naše zdravie a ako pomôže pleti?

pleťová maska z mäty

Zdroj: Shutterstock®

Mätová maska pre žiarivú pleť

Ak máte pocit, že vaša pleť stratila iskru života, je mdlá a má šedí nádych, tak by ste jej mali vdýchnuť život pomocou tejto masky. Mätová maska ju dokáže oživiť, rozjasniť a zároveň vypnúť jej kontúry a, samozrejme, ju aj vyčistí.

Zmiešajte šťavu z ½ pomaranča (môžete použiť aj citrón), dužinu z jedného listu Aloe vera, 2 lyžice bieleho jogurtu, hrsť lístkov z čerstvej mäty a 1 bielok. Pre čo najjednoduchšie vytvorenie masky vhoďte všetky suroviny do mixéra a vymiešajte si masku s hladkou konzistenciou. Naneste ju na pleť a nechajte pôsobiť 10 – 15 minút. Následne masku dôkladne umyte.

Aloe vera pôsobí protizápalovo a antibakteriálne, jogurt má zase hydratačné účinky a bielko vypína pleť. V maske je teda všetko to najlepšie aj pre starnúcu pleť, ktorá potrebuje oživiť.  

Neprehliadni: Najlepšia DIY maska na krehké vlasy: Stačia ti len 2 ingrediencie!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Mária Maxianová 10.06.20 09:02

MM
karma
100.00

mäty máme na záhrade neúrekom, ale masku z nej vyrobiť by ma nenapadlo

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 10.06.20 10:02

KK
karma
105.00

robím si čaj a limonádu, ale maska by ma nenapadla

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní