Pleťové masky s citrónom ako dodatočnou ingredienciou

Pleťové masky s citrónom ako dodatočnou ingredienciou

Citrón a hlavne šťava z neho je známa liečbou akné, odstraňovaním škvŕn a kontrolou nad mastnou pleťou. Môžete jednoducho skombinovať citrónovú šťavu s vodou a vytvoriť si tak toner, ktorý vám pomôže získať kontrolu nad rozšírenými pórmi a tiež znížiť množstvo produkovaného mazu.

Citrusové plody tiež pôsobia antibakteriálne a ako antioxidant, čím chránia pokožku pred poškodením voľnými radikálmi a pomáhajú urýchľovať regeneráciu pokožky. Teda môžeme povedať, že citrón je zázrak odetý do žltej kože, ktorý robí divy. Poďte si teda vytvoriť domácu masku!

Odporúčame tiež: Domáce pleťové masky z augustovej záhradky

Pleťové masky s citrónom ako dodatočnou ingredienciou

Zdroj: Shutterstock®

1. Maska proti vráskam so zeleným čajom

Zelený čaj je známy ako antioxidant, ktorý pomáha udržať vrásky na uzde. Citrónová šťava v spojení so zeleným čajom tak bude vyhladzovať jemné linky a rovnako zabráni predčasnému starnutiu pokožky. V maske je tiež použitá kurkuma, ktorá má protizápalové a antioxidačné účinky, čím pomáha predchádzať vzniku vrások.

Ingrediencie na masku:

  • 2 lyžice zeleného čaju
  • štipka kurkumy
  • ½ lyžičky citrónovej šťavy

Zmiešajte všetky ingrediencie v miske a poriadne premiešajte. Vytvorenú masku naneste na tvár pomocou vatového tampónu a nechajte zaschnúť. Po 3 minútach, keď je maska suchá, použite  čistý vatový tampón a aplikujte ďalšiu vrstvu zmesi. Opäť nechajte zaschnúť a postup opakujte, kým neminiete celú zmes.  Následne nechajte ešte masku pôsobiť 10 minút. Po uplynutí danej doby masku z tváre opláchnite studenou vodou a utrite do sucha. 

Odporúčame tiež: Ako vyzerať dobre aj na občianke či vodičáku?

Pleťové masky s citrónom ako dodatočnou ingredienciou

Zdroj: Shutterstock®

2. Citrónovo-vajíčková maska proti akné

Ak vám bola do vienka daná mastná pleť so sklonom k akné, tak táto maska je určená práve pre vás. Z celého vajíčka je v tejto maske využité len bielko, ktoré je účinné v boji s rozšírenými pórmi, čím sa znižuje tvorba kožného mazu na tvári.

Na jej tvorbu potrebujeme:

  • 1 vaječný bielok
  • 1 lyžičku citrónovej šťavy

V malej miske si rozšľaháme bielok, do ktorého následne vmiešame čerstvú citrónovú šťavu. Zmes jemne vmasírujte do pleti krúživými pohybmi. Masku na pleti nechajte pôsobiť 10 až 15 minút. Po uplynutí času masku opláchnite vlažnou vodou a tvár utrite do sucha. 

Odporúčame tiež: Zemiakové pleťové masky na pigmentové škvrny a jazvy po akné


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Katarina Hovancova 29.08.16 20:26

KH
karma
86.00

tak tu na vrásky si urobím

  • 0
Odpovedať

Lucia Šeptáková 30.08.16 12:48

karma
108.00

Domáce masky si robievam často,vždy čo nájdem v chladničke..

  • 0
Odpovedať

Iveta Moravčíková 30.08.16 19:04

IM
karma
100.00

vonavé citonové perfektné

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní