TOP strihy vlasov pre rok 2022 – ktoré účesy budú tento rok v kurze?

TOP strihy vlasov pre rok 2022 –  ktoré účesy budú tento rok v kurze?

Pri výbere strihu vlasov, respektíve účesu, by sme mali zohľadniť viaceré faktory. V prvom rade je potrebné myslieť na to, že to, čo sa nám páči na iných, nemusí sedieť i nám. Vhodné je vyberať zostrih napríklad podľa typu vlasov i proporcií tváre. Vďaka tomu si zvolíme účes, ktorý nám bude skvelo sedieť, podtrhne našu krásu a budeme sa v ňom, takpovediac, dobre cítiť. 

Ak však momentálne uvažujete o menšej či väčšej zmene svojho účesu, inšpirovať sa môžete aj najnovšími trendami. Ktoré typy účesov budú v kurze počas roka 2022? Budú hitom nejaké úplne nové a netradičné zostrihy, alebo sa tohtoročné trendy inšpirovali minulosťou? Ako sa môžete presvedčiť nižšie, rok 2022 bude v značnej miere v znamení návratu starého známeho, prípadne s miernymi obmenami. Ktorý trend najviac zaujme vás? 

Odporúčame: Rozmarínový olej na vlasy: Ako ho používať, aby boli pevnejšie a rástli rýchlejšie?

Strih „na chobotnicu“

Najväčším hitom roka 2022 bude takzvaný „účes na chobotnicu“ (angl. octopus haircut). Na prvý pohľad ide o neupravený, strapatý a tak trochu rebelsky vyzerajúci účes, ktorý si však získava srdcia mnohých žien po celom svete. Účes chobotnica vznikol kombináciou strihu mullet a účesu shag, známeho zo 70-tych rokov. Podstatou účesu, ktorý tvarom skutočne pripomína chobotnicu, je postupné zostrihanie vlasov a vytvorenie objemu v hornej časti. Voľne padajúce pramene v spodnej časti následne vytvárajú na pohľad akési chápadlá. 

Postupný strih vlasov

Ak sa vám páči myšlienka vrstvenia vlasov, ktorá bola použitá aj pri predchádzajúcom strihu, no zároveň sa obzeráte po niečom elegantnejšom, zvoliť môžete klasicky strih do postupna. Tento typ účesu bol obľúbený už v minulosti, a to poriadne dlhý čas. Mnohé ženy na postupné zostrihanie vlasov nedajú dopustiť dodnes. No a momentálne sa tento strih vracia so všetkou parádou. Najmä prirodzene jemným vlasom môžu vrstvy dopomôcť k viditeľne objemnejším vlasom. Tento strih možno uplatniť prakticky na všetkých dĺžkach vlasov. 

Veľké vlny

Do módy sa celkovo vracajú veľmi objemné vlasy, ktoré možno okrem predchádzajúceho vrstvenia dosiahnuť napríklad aj veľkými vlnami. Tento typ účesu o niečo viac vynikne na stredne dlhých a dlhých vlasoch. Zabudnite však na neupravene pôsobiace plážové vlny, hoci aj pôsobia prirodzene. Jednoduché účesy bez tvaru ustupujú do úzadia. Medzi najväčšie trendy budú tento rok patriť veľké a krásne definované vlny, ktoré možno vytvoriť napríklad pomocou kulmy so širokým priemerom. V kurze však budú aj objemne vyfúkané vlasy a vlny v štýle hollywoodskych hviezd z 90. rokov. 

Bohaté kučery v rôznej dĺžke

Ako sme spomenuli vyššie, v kurze bude hlavne objem, a to nielen v podobe vĺn, ale aj kučier, či už tých prirodzených, alebo umelo vytvorených. Ak svoje prirodzené kučeravé vlasy náhodou ešte stále žehlíte, rozhodne sa s týmto zlozvykom oplatí skoncovať a naučiť sa, ako sa o kučery správne starať. Divoké kučery na dlhých aj úplne krátkych vlasoch sú v móde viac ako kedykoľvek predtým. Nebojte sa preto ten svoj „výbuch“ na hlave s hrdosťou ukázať svetu i vy!

Odporúčame: 7 tipov ako si udržať krásne vlasy aj v chladnom zimnom počasí

Bob vo viacerých verziách

Bob sa nosí už niekoľko sezóna a zdá sa, že z trendov len tak neodíde. I v roku 2022 bude bob stále v móde, a to v rôznych verziách a dĺžkach – či už klasický krátky bob, ako aj dlhý bob, inak lob (long bob), ktorý je strihaný niekde medzi bradou a ramenom. Kým v minulých sezónach bol v kurze predovšetkým rovný uhladený bob, dnes trendom kraľuje bob s oblejšími tvarmi, respektíve jemnými krivkami v spodnej časti. Vyskúšať však môžete aj presný opak – vlnky vo vrchnej časti a rovné tupé konce. Hitom bude aj dlhší long bob siahajúci až ku kľúčnym kostiam. 

Ofina „v tvare záclony“

Medzi vlasové trendy sa už počas minulých sezón dostal strih v zahraničí známy ako curtains bangs, čo môžeme voľne preložiť ako záclonová ofina či ofina v tvare závesov. I tentoraz, podobne ako v prípade chobotnicového zostrihu, dostal strih názov presne podľa toho, čo pripomína. Ide totiž o typ ofiny, ktorá rámuje tvár z oboch strán, podobne ako závesy okno. Vo vnútri je ofina na oboch stranách kratšia a smerom von sa postupne predlžuje. Tento strih ofiny je ideálne kombinovať s cestičkou na stred. Hodí sa kratším i dlhším vlasom, rovným i vlnitým. Výborne zjemňuj črty hranatejšej tváre. 

Návrat štipcov do vlasov

Ako posledné môžeme ešte spomenúť, že do módy sa vracajú aj mnohé doplnky do vlasov, predovšetkým tie z 90. rokov. Úplným hitom budú rôznorodé veľké štipce, a to i tie umelé, ktorými možno dlhšie vlasy vypnúť do rozličných účesov. Nosiť sa budú aj veľké gumičky do vlasov, mašle či veľké ozdobné spony. Takéto doplnky pozdvihnú účes na ďalšiu úroveň a razom si získajú pozornosť okolia. 

Odporúčame: TOP tip od kaderníka: Účes z polodlhých vlasov i dlhých za 60 sekúnd


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Beáta Havala 02.02.22 08:00

BH
karma
-1.00

casto pouzivam pri ucesoch clip in copy z clipinhair

  • 0
Odpovedať

Inga Lodr 03.02.22 09:06

IL
karma
-1.00

mam kratke vlasy, moc ucesov sa s nimi neda robit

  • 0
Odpovedať

Nina Hlska 04.02.22 11:55

NH
karma
-1.00

uces si neviem spravit, radsej sa zverim do ruk kadernicke

  • 0
Odpovedať

Zita Zadr 06.02.22 12:58

ZZ
karma
-1.00

krasne ucesy

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 13.02.22 22:43

JK
karma
100.00

Skvelá inšpirácia

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní