Trendy účesy pre mužov: Čo sa nosí tento rok?

Trendy účesy pre mužov: Čo sa nosí tento rok?
  • 19.02.2022
  • Michaela Kožáková

Tento rok priniesol širokú škálu pánskych vlasových trendov. Niektoré stavajú na minuloročnom vzhľade, iné sa vracajú vo vylepšenej verzií a pribudlo i zopár nových pánskych strihov. Vo svete účesov sa znovu objavujú výrazy ako ofina, predelenie vlasov, pompadour či kužeľovité strihy. 
Dizajn vlasov sa v posledných rokoch vyvíja. Okrem výraznej grafiky sú jemné línie a tvarované strihy ďalšími spôsobmi, ako sa prejaviť. Ofiny nadobúdajú rôzne tvary a predelenie vlasov na cestičku dodáva celému účesu rozmer a objem. Existuje aj veľa klasických pánskych účesov, ktoré sú stále v móde. Vlasy so strihom v retro štýle sú povýšené modernými výraznými líniami.

Väčšina mužov preferuje krátke strihy, ktoré sa ľahko udržujú a vyžarujú štýl, preto sú aj medzi mužmi viac v obľube. Krátke vojenské účesy boli moderné už od rímskych čias, v armáde aj mimo nej. Pokračovanie tohto štýlu účesu je spôsobené najmä jeho čistým, sviežim vzhľadom a jednoduchosťou stylingu. Pôvodným účelom tohto strihu bolo zabrániť barbarom, aby stiahli rímskych vojakov za vlasy a podrezali im hrdlá. Aj keď pravdepodobne v roku 2022 už barbara nestretnete, krátke strihy sú tou najlepšou voľbou, ak chcete vstať, ísť a vyzerať skvelo bez akejkoľvek námahy. Ak máte krátke vlasy, neznamená to však, že máte málo možností – od čistých strihov až po chaotické štýly, vyholené boky, ofiny do tvaru špice. Stačí si len vybrať.

A čo tak dlhé vlasy? Príde vám to príliš ženské? Omyl! Od počiatku vekov je hustá hriva symbolom sily a mužnosti. Napríklad v starovekom Grécku predstavovala veľké bohatstvo a moc. Odhliadnuc od historických a kultúrnych tradícií, dlhé účesy na mužoch môžu vyzerať naozaj príťažlivo a neodolateľne, ale len v tom prípade, ak sa vedia o ne správne starať. 

Aké pánske účesy sa nosia tento rok? Ktoré z nich sú najviac trendy?

Vyčesaný účes

Jedným z najlepších a najjednoduchších účesov pre mužov, sú jednoducho vyčesané vlasy dozadu. Zatiaľ čo tradičný štýl tohto účesu z 50. a 60. rokov sa nosí nakrátko, modernejšie a ležérnejšie pôsobí účes z vlasov strednej dĺžky. Očarujúci a drsný, no dostatočne rafinovaný na nosenie na formálnu udalosť. Jeho vytvorenie trvá len niekoľko sekúnd, pričom potrebujete iba hrebeň a trochu stylingového produktu. 

Pozri aj: Domáci šampón proti lupinám 3x inak: Zbav sa ich „prírodnou“ cestou!

Krátka ofina

Ofina je jednoduchá zmena, ktorá má však veľký vplyv na celý váš vzhľad. Správny strih ofiny dodáva vašej tvári definíciu a tvar. Krátke ofiny sú obľúbené a skvelo sa hodia mužom, ktorí majú vysoké čelo alebo trojuholníkový tvar tváre. Takýto účes vyzerá štýlovo, a najmä jeho úprava vám nezaberie množstvo času. 

Prirodzené kučery

Muži s hustými vlasmi sú jednoducho sexi. A keď ich majú ešte kučeravé, ťažko sa za nimi neobzrieť. Samozrejme, o kučery sa treba starať, aby boli zdravé, pružné a plné. Ak patríte k mužom s prirodzenými kučeravými vlasmi, závidia vám nie len ženy, ale aj muži. Či už máte na hlave afro, jemné vlny alebo kadery nezabúdajte na vhodné šampóny, kondicionéry, krémy, stylingové gély a najmä na správny strih. 

Neprehliadni: TOP strihy vlasov pre vlnité vlasy – skúsiš lob či francúzsky bob?

Francúzsky crop

Francúzska móda je nenáročná, noblesná a hravá. A francúzsky crop – strih nie je výnimkou. Podobná dĺžka na vrchu, bokoch aj vzadu doplnená o dlhšiu ofinu umožňuje všestranné možnosti stylingu. Najlepšie na tomto účese je, že sa hodí takmer pre každý typ vlasov.

Dlhé vlasy s vyholenými bokmi

Horúcim trendom sú pánske strihy s vyholenou hlavou. Najlepším spôsobom, ako úspešne dotiahnuť tento vzhľad na maximum, je kombinovať ho s dlhými vlasmi. Necháte sa i vy inšpirovať Vikingami a naberiete odvahu na tento módny účes?

Vyholený strih

Pokiaľ ide o pánske účesy, čistá, oholená hlava môže mužom pridať na mužnosti a sebavedomí. Takýto strih patrí medzi najvhodnejšie účesy pre plešatých mužov alebo mužov trpiacich vypadávaním vlasov. Výhodou je nulová údržba, ale existujú spôsoby, ako pozdvihnúť tento účes pomocou štýlovej brady alebo tetovania. Ďalšou výhodou tohto účesu je, že sa hodí mladým mužov ako aj tým vyzretejším.

Pompadour

Niektoré účesy jednoducho nikdy nevyjdú z módy. Jedným z nich je legendárny pompadour. Čo je to vlastne za strih vlasov? Stačí si predstaviť Elvisa Presleyho hádzajúceho vlasmi z jednej strany na druhú. V skutočnosti má tento účes pôvod vo Francúzsku v 18. storočí a pomenovaný je po žene menom Madame de Pompadour, milenke Ľudovíta XV. Až o stáročia neskôr osobnosti ako Johnny Cash a James Dean premenili osobitú estetiku Madame de Pompadour na jeden z najúžasnejších pánskych účesov doteraz. 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Katarína Konečná 19.02.22 10:38

KK
karma
105.00

niektoré sú pekné

  • 1
Odpovedať

JAN KOMADA 19.02.22 15:12

JK
karma
100.00

Mám pár vlasov musím sa strihať úplne na krátko

  • 1
Odpovedať

Mária Reibergerová 21.02.22 19:44

MR
karma
104.00

veru aj muži si potrpia na strihu

  • 1
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní