Domáce prípravky na odličovanie tváre: Skús to prírodne!

Domáce prípravky na odličovanie tváre: Skús to prírodne!

Nezabúdate na večerné čistenie pleti? Pre starostlivosť o pokožku tváre je to najdôležitejší krok. Keď ho vynecháte, póry zostanú zanesené a účinné zložky aj toho najkvalitnejšieho krému sa nedostanú hlbšie do pokožky. Ak odličovač navyše obsahuje aj olej, poskytnete vašej pleti zároveň aj hydratáciu.

Veľký boom v súčasnosti zažíva prírodná kozmetika. Pokiaľ si ju vyrobíte sami, máte istotu, že ide o skutočne prírodné produkty. Predstavíme vám niekoľko domácich odličovačov, ktoré určite zvládnete pripraviť bez problémov. Väčšina surovín sa bežne nachádza v domácnosti, takže sú aj finančne nenáročné.  

Uhorka hydratuje

Veľmi jednoduchý a účinný prírodný odličovač získate z uhorky. Nastrúhajte kúsok šalátovej uhorky, vyžmýkajte šťavu, pridajte rovnaké množstvo vody a prípravok je hotový. Okrem toho, že vám vyčistí pleť, zároveň ju osvieži a hydratuje. Uhorková šťava pomáha proti rozšíreným pórom, pretože má sťahujúce účinky. Problémom je jeho krátka trvanlivosť. V chladničke vydrží 2 – 3 dni a potom si jednoducho vyrobíte nový.

Pozri aj: Starostlivosť o suchú pleť: Urob si vlastnú výživnú masku

odličovač z uhorky

Zdroj: Shutterstock®

Tonikum z aloe vera

Ak máte doma rastlinu aloe vera, môžete si vyrobiť výborné tonikum. Táto rastlina je plná antioxidantov, ktoré vašu pleť vyživia, zvýšia tvorbu kolagénu a stimulujú regeneráciu narušených tkanív. Saponíny, ktoré obsahuje, pôsobia ako prírodný čistiaci prostriedok. Ideálne je použiť hrubšie listy rastliny, ktorá má aspoň dva roky, pretože v nej účinné látky dosahujú vyššiu koncentráciu. List zbavte šupky, dužinu rozmixujte a zmiešajte s vodou. Pretože blahodarné účinky pomerne rýchlo vyprchajú, odporúčame pripravovať si tonikum každý druhý deň.

odličovač z aloe vera

Zdroj: Shutterstock®

Čistiace mlieko pre suchú a citlivú pleť

Skúste pomôcť svojej suchej a citlivej pleti čistiacim mliekom s olivovým olejom. Má príjemnú vôňu a pleť nielen čistí, ale zároveň aj ošetruje. Zmiešajte olivový olej s plnotučným mliekom, prípadne smotanou a pridajte trošku medu, ktorý účinne vyživuje a regeneruje tkanivá a je vhodný pre všetky typy pleti v každom veku. Tekutinu vlejte do sklenenej nádobky a vždy pred použitím pretrepte, aby sa všetky zložky dobre zmiešali. Alternatívou je mlieko so zeleným čajom, najlepšie sypaným. Po zaliatí horúcou vodou ho sceďte a po vychladnutí zmiešajte s mliekom. Výborne revitalizuje pleť.

Inšpiruj sa: Zdravé cviklové recepty: Zaraď červený poklad do svojho jedálnička

odličovanie pomocou domácich odličovačov

Zdroj: Shutterstock®

Pleť musíme vyživovať

Po odlíčení musíte pleti poskytnúť kvalitnú výživu. Ak je vaša pleť senzitívna, nie vždy jej vyhovujú kúpené krémy. Vyskúšajte kokosový olej. Krásne sa vstrebáva a nezanecháva mastný film. Jeho antibakteriálne účinky pomôžu pleti, ktorú trápi akné.

Príprava tohto druhu domácej kozmetiky vôbec nie je náročná, ale aj pri nej platí, že musíte poznať typ svojej pleti, aj to, či nie je alergická na niektoré látky, ktoré obsahujú rastliny.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Ľubica Šťastná 09.02.19 07:13

ĽŠ
karma
100.00

Pleti naozaj treba poskytnúť kvalitnú výživu, príroda vie byť veľmi nápomocná.

  • 2
Odpovedať

Mária Maxianová 09.02.19 15:55

MM
karma
100.00

domáce prípravky sú fajn, bez chémie, ale náročné na čas

  • 0
Odpovedať

Jana Tonhauserová 20.03.19 11:12

karma
104.00

Všetko prírodné na pleť je úžasné,masky,pleťové vody,olečeky...môj tip- pleťová voda himalájska ružová soľ +voda ,urobiť roztok a dočisťovať pleť na tvári,krku a dekolte...inak himalajská ružová soľ je malý zázrak pre celý organizmus

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 18.05.19 19:04

JK
karma
100.00

Mám rada prírodnú kozmetiku a produkty dodajú pleti všetko potrebné

  • 0
Odpovedať

Andrea Petrušková 27.08.19 10:01

AP
karma
104.00

Moja pleť je citlivá a nie všetky prípravky sú pre ňu vhodné - tak dávam prednosť prírodným produktom. A čo sa týka odlíčenia - rada vyskúšam aj Vaše tipy.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní