Domáci zábal na suché lakte: Prvá pomoc aj pre kolená!

Domáci zábal na suché lakte: Prvá pomoc aj pre kolená!

Povedali by ste, že aj mužom záleží na ich výzore? Dokonca v niektorých prípadoch môžeme povedať, že si na dokonalom vzhľade potrpia viac, ako niektoré ženy. No keď sa jedna o stavbu kože, tak tá je u oboch pohlaví rovnaká. Avšak tiež platí, že nie na každej časti tela je pokožka rovnaká. Za rozdielnosť môžu predovšetkým mazové žľazy, ktoré vyživujú pokožku, no nenachádzajú sa úplne na celom tele. Už len takou výnimkou sú lakte a kolená, ktoré v dôsledku toho nemajú dostatok výživy.

Keďže v oblasti lakťov a kolien sa nachádza len minimum mazových alebo potných žliaz, tak pokožka podlieha nadmernému rohovateniu, vysúšaniu a odlupovaniu sa. Preto častokrát máme pocit, že pokožka v tejto oblasti je suchá a na dotyk drsná. Dokonca v niektorých prípadoch môže vyvolávať pocit svrbenia. Ako teda túto pokožku ošetriť?

Neprehliadni: Pozor na otravu potravinami! Ako rozpoznať prejavy botulizmu včas?

zábal z avokáda a oleja

Zdroj: Shutterstock®

Domáci zábal na lakte

V prvom rade je potrebné z lakťov alebo kolien odstrániť všetku odumretú a zrohovatenú kožu. Na to je najlepší telový peeling, ktorý si tiež môžete vyrobiť zo soli, cukru alebo ovsených vločiek. Pozor však, nikdy neobrusujte pokožku pemzou, ktorá je určená na drsné päty. Pemza by mohla spôsobiť trhliny na pokožke a podráždiť ju.

Po peelingu vyskúšajte domáci zábal z avokáda, ktorý vašim lakťom i kolenám dodá vzpruhu v podobe hydratácie. Vidličkou rozmixujte avokádo na kašu a zmiešajte ho s niekoľkými kvapkami výživného oleja. Použiť môžete olivový olej, mandľový, jojobový alebo iný so zvláčňujúcimi účinkami. Masku naneste na lakte a kolená, obaľte potravinovou fóliou a nechajte pôsobiť minimálne 10 minút. Následne masku zmyte vlažnou vodou a danú oblasť ošetríte vhodným telovým krémom alebo mliekom

Pre dosiahnutie čo najlepších výsledkov si takúto masku doprajte aspoň raz týždenne.

Odporúčame: Nedostatočný príjem kalórií: Takto vám dá telo najavo, že málo jete!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Jana Komadová 05.11.20 21:58

JK
karma
100.00

Určite vyskúšam

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní