Kuchárska kniha Guľôčky plné energie (recenzia)

Kuchárska kniha Guľôčky plné energie (recenzia)
  • 11.04.2017
  • Lucia Hausknechtová

Rozmermi menšia kuchárska kniha s výraznou obálkou, ktorá sa dostala do slovenských kníhkupectiev v roku 2016, poteší každého milovníka zdravého stravovania.

V kuchárke Guľôčky plné energie nájdete nielen pätnásť zdravých receptov, ale aj tajomstvá ich správnej prípravy a zoznam potravín, ktoré dodajú guľkám množstvo vitamínov.

Bez pečenia a varenia

Kniha Guľôčky plné energie je vo veľkej miere zameraná na RAW stravovanie, známe ako vitariánstvo, pri ktorom sa konzumujú surové a tepelne nespracované potraviny. Väčšina receptov obsahuje ingrediencie ako sušené ovocie, orechy či semená, ktoré tvoria v tomto druhu výživy základ jedálnička.

Odporúčame prečítať:  Z fitka do kuchyne 2 (recenzia)

Kuchárska kniha Guľôčky plné energie (recenzia)

Zdroj: Shutterstock®

„Potrebujete si dodať energiu? Chcete podporiť svoj imunitný systém? Alebo hľadáte len niečo ľahké na zahryznutie? Recepty na tieto vegetariánske guľôčky využívajú prísady bohaté na sacharidy s nízkym glykemickým indexom, bez rafinovaného cukru, obsahujú len zdravé tuky – a výborne chutia.

Dodajú vám energiu, udržia pod kontrolou hladinu cukru v krvi a ich príprava je taká jednoduchá, že ju zvládnu aj deti. Guľôčky plné energie predstavujú ľahké občerstvenie, ktoré si môžete pripraviť kedykoľvek.“

Odporúčame prečítať:  Kuchárska kniha Dokonalé barbecue (recenzia)

Kuchárska kniha Guľôčky plné energie (recenzia)

Zdroj: Shutterstock®

Bez lepku, mlieka a rafinovaného cukru

Úvod knihy patrí guľkám vo všeobecnosti a ich správnej konzumácií. Dozviete sa, že všetky recepty v knihe sú vegetariánske, prirodzene bezlepkové, bez obsahu mlieka a rafinovaného cukru. Niektoré pripravíte jednoduchým zmiešaním, iné je potrebné tepelne upraviť. Ich základom sú však kvalitné ingrediencie, o ktorých sa viac dočítate na ďalších stranách.

Hoci sa v knihe nachádza len 15 receptov, nájdete tu kapitolu so základnými energetickými formulami a surovinami, ktoré môžete rôznym spôsobom kombinovať a vytvárať ďalšie variácie zdravých guliek. Základom sú vždy orechy, sušené ovocie, prášok a lepkavá tekutina (med, olej), ktorá ingrediencie spojí dokopy.

Odporúčame prečítať: LaPetit – kniha slovenskej foodblogerky (recenzia)

Kuchárska kniha Guľôčky plné energie (recenzia)

Zdroj: Shutterstock®

Základom sú zdravé suroviny

Po úvodných stranách nasleduje kapitola „20 TOP surovín", ktoré dodávajú energiu a sú mimoriadne vhodné, ak si ju potrebujete dodať vo veľmi krátkom čase. Nájdete tu suroviny ako šošovica, pohánka, sezamové semienka, vlašské orechy, avokádo, kokosový olej alebo mandle.

Spomedzi pätnástich receptov si môžete vybrať napríklad guľôčky z pohánky, chuťovky zo sladkých zemiakov, RAW guľôčky z brokolice alebo ovocné guľôčky z datlí. Pri každom recepte nájdete fotografiu jedla, zoznam surovín, postup a aj energetickú hodnotu jednej guľky. Hoci je kniha zameraná len na jeden druh jedla, jej spracovanie a zaujímavé recepty z nej robia kuchárku, po ktorej by ste sa v kníhkupectve mali obzrieť.

Odporúčame prečítať:  Kuchárska kniha Pečieme s láskou (recenzia)

Kuchárska kniha Guľôčky plné energie (recenzia)

Zdroj: Shutterstock®

Kuchársku knihu Guľôčky plné energie si môžete zakúpiť na BUX.sk - bežná cena 6,90€ - tu v zľave za 5,80€.

Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Daniela Bieliková 27.06.17 11:09

DB
karma
117.00

takéto "dobrotky" mám veľmi rada, poobzerám sa po tej knihe :-)

  • 0
Odpovedať

Mária Frnová 27.06.17 15:19

MF
karma
106.00

vyzerá zaujímavo

  • 0
Odpovedať

Lucia Babjáková 27.06.17 20:28

LB
karma
-1.00

Vyzerá to byť pútavá kniha so zaujímavými receptami

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 14.11.21 15:23

KS
karma
133.00

Zaujímavé chuťovky, musím vyskúšať, určite nimi nepohrdne žiadna návšteva :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní