Kuchárska kniha Varíme a pečieme na sviatky (recenzia)

Kuchárska kniha Varíme a pečieme na sviatky (recenzia)
  • 14.02.2017
  • Lucia Hausknechtová

Jedna z novších kníh, ktorá sa počas minulého roka objavila v našich kníhkupectvách je kuchárska kniha Varíme a Pečieme na sviatky od Zdenky a Vladimíra Horeckých.

Táto kniha ponúka 150 receptov na slané aj sladké jedlá, ktoré si väčšina z nás spája so sviatkami. Pripraviť si ich však môžete kedykoľvek.

 Kuchárska kniha dvojice Horeckých

Kulinárska dvojica Zdenka a Vladimír Horeckí sú vo svete slovenskej gastronómie známy pár. Spoločne vytvorili viacero kuchárskych kníh ako napríklad Hrnčeková kuchárka, Múčniky a múčne jedlá, Kuchárska kniha pre dvoch, Veľká rodinná kuchárka a mnoho ďalších. Vďaka úspechom predchádzajúcich titulov sa rozhodli rozšíriť svoju zbierku o sviatočné recepty, ktoré nájdete v knihe Varíme a pečieme na sviatky.

Odporúčame prečítať:  Z fitka do kuchyne 2 (recenzia)

Kuchárska kniha Varíme a pečieme na sviatky (recenzia)

Zdroj: Shutterstock®

„V knihe nájdete 150 receptov na tradičné i menej tradičné jedlá, ktoré sa spájajú so sviatkami počas celého roka. Tieto sviatočné jedlá znásobia slávnostnú atmosféru Vianoc a Nového roka, ale aj fašiangov a Veľkej noci. Kniha vám zároveň ponúka aj recepty na valentínske pochúťky a na jedlá, ktoré spríjemnia vaše posedenia v kruhu rodiny alebo priateľov aj pri iných slávnostných príležitostiach.“

Odporúčame prečítať:  10-dňový detox (recenzia)

Kuchárska kniha Varíme a pečieme na sviatky (recenzia)

Zdroj: Shutterstock®

Na prvý pohľad neupúta

Grafické spracovanie knihy, podobne ako pri iných kuchárkach z dielne Horeckých, nie je veľmi lákavé. V súčasnosti sa knihy snažia zaujať nielen svojím obsahom, ale aj obalom, ktorý v tomto prípade čitateľa neupúta.

Obsah knihy je rozdelený na dve väčšie časti – Vianoce a Nový rok, kde sú kapitoly Predjedlá a šaláty, Polievky, Hlavné jedlá, Múčniky a druhú časť tvoria Fašiangy, Valentín a Veľká noc, v ktorých sú podkapitoly Praženice a múčniky, Predjedlá a šaláty, Polievky, Hlavné jedlá a na záver Múčniky.

Odporúčame prečítať: Nebe v hubě 2 aneb Čertův švagr (recenzia)

Kuchárska kniha Varíme a pečieme na sviatky (recenzia)

Zdroj: Shutterstock®

 Kniha s tradičnými receptami

Pozitívom tejto kuchárskej knihy je množstvo tradičných receptov, ktoré v modernejších kuchárkach nenájdete často. Okrem toho sa pri každom recepte nachádza aj jeho fotografia, takže pri varení má človek predstavu ako má výsledné jedlo vyzerať. Chýbajú tu však informácie o dĺžke pečenia alebo prípravy a zbytočne by ste pri receptoch hľadali množstvo porcií.

Naopak vyhľadávanie v tejto knihe patrí medzi jej silnejšie stránky. Každý recept je označený číslom a vďaka prehľadnému registru receptov ho ľahko nájdete. Táto kuchárska kniha poteší najmä staršie ročníky a gazdinky, ktoré chcú v kuchyni staviť na tradičné a overené recepty. 

Odporúčame prečítať: Kniha Zelené smoothie (recenzia)

Kuchárska kniha Varíme a pečieme na sviatky (recenzia)

Zdroj: Shutterstock®

Kuchársku knihu Varíme a pečieme a sviatky si môžete zakúpiť na BUX.sk bežná cena 9,90€ - tu v zľave za 7,90€.

Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Soňa Krátka 04.03.17 08:03

SK
karma
114.00

už ako malé dieťa som si veľmi rada pozerala takéto krásne obrázky v kuchárske knihe

  • 0
Odpovedať

Mária Frnová 07.03.17 06:30

MF
karma
67.00

krásna kniha, určite si ju kúpim do mojej zbierky :-)

  • 0
Odpovedať

Marta Mihoková 22.04.17 14:23

MM
karma
106.00

Kniha sa mi velmi páči možno si ju aj kupim

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 14.11.21 15:16

KS
karma
133.00

Kniha určite obsahuje všetky tradičné slovenské recepty na jedlá, ktoré nesmú chýbať na žiadnom stole počas Veľkej noci a Vianoc :-) Na Veľkú noc je to chutný a sladký mazanec a na Vianoce lahodná kapustnica :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní