Kurie oká: S ktorými prírodnými zložkami ich vyliečiš?

Kurie oká: S ktorými prírodnými zložkami ich vyliečiš?

Našim chodidlám nevenujeme takú pozornosť, akú by si zaslúžili. Možno je to preto, lebo ich ukrývame v topánkach a ponožkách, z ktorých nám nevykukuje žiaden kúsok chodidla. Avšak, v tomto prípade by sme si mohli vstúpiť do svedomia a starať sa aj o naše chodidlá. Prečo? Tak hlavne preto, aby sa nám na nich nevytvárali žiadne bolestivé lézie.

O čom je vlastne reč? O kurích okách, ktoré spôsobujú bolesť pri chôdzi. Spôsobujú nepohodlie, pretože dochádza k treniu a tlaku, ktorý je dosť nepríjemný. Existuje množstvo spôsobov, akými ich môžete odstrániť. My sme sa však zamerali na prírodné zložky a prostriedky, ktoré sú rovnako účinné ako moderné prístroje

Pozri aj: Ako správne zohriať kura? Takto zostane chrumkavé a šťavnaté!

cibuľa naložená v octe

Zdroj: Shutterstock®

Cibuľovo-octový obklad

Cibuľa má protizápalové zložky, ktoré dokážete zosilniť prostredníctvom octu. Stačí, ak nakrájate cibuľu na kolieska a na noc ich naložíte do octu. Takto si stačí cibuľu priložiť na kurie oko, prelepiť rýchloobväzom a nechať pôsobiť. A najlepšie je použiť tento obklad na noc, aby ste sa nemuseli obmedzovať pri chôdzi. A čo je na tom najlepšie? Po celej noci pôsobenia tohto zázračného obkladu si ráno suché kurie oko ľahko odstránite a nebude vás obmedzovať pri chôdzi. 

cesnak a citrón

Zdroj: Shutterstock®

Citrónovo-cesnakový zázrak

O cesnaku poznáme zaujímavé historky. Kedysi sa používal ako ochrana pred upírmi, no dnes sa využíva na liečbu rôznych zdravotných problémov. Dokonca je skvelý pre posilnenie imunitného systému, pozitívne pôsobí aj na našu krásu. A pri kráse teda ešte ostaňme.

Cesnak má antibakteriálne účinky, preto jeden strúčik cesnaku stačí zmiešať s citrónovou šťavou z jedného citróna a potrieť kurie oko. My odporúčame naniesť hrubšiu vrstvu, poprípade naniesť zmes na vatový tampón, ten priložiť na kurie oko a prelepiť rýchloobväzom. Aj v tomto prípade odporúčame túto kuru použiť hlavne v noci, aby vás počas dňa nič netlačilo. Po niekoľkých použitiach sa kurie oko samo odlúpne. 

tea tree olej

Zdroj: Shutterstock®

Esenciálny olej z čajovníka

Olej z čajovníka má silné antibakteriálne a antifungálne vlastnosti, ktoré z neho robia obľúbený domáci liek nielen na akné, ale aj na kurie oká. V tomto prípade čajovníkový olej pôsobí tak, že jeho zložky samotné kurie oká odlupujú.

Stačí, ak na vatový tampón alebo vatu nakvapkáte olej z čajovníka, potriete kurie oko a následne vatu napustenú týmto olejom aj prilepíte pomocou rýchloobväzu. Nechajte pôsobiť niekoľko hodín a potom vatu odstráňte. Liečba je v tomto prípade o čosi zdĺhavejšia, ale rovnako účinná. 

Neprehliadni: Ako mať oblečenie rovné bez žehlenia? Triky, ktoré to dokážu!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Soňa Krátka 30.01.18 08:07

SK
karma
114.00

ten čajovníkový olej by sa mi asi pozdával najviac

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 30.01.18 08:18

MM
karma
100.00

ja nedám dopustiť na lastovičník, ale teraz cez zimu je to problém

  • 4
Odpovedať

Elena Švachová 30.01.18 21:06

karma
109.00

čajovníkový olejček mám stále kúpený...je to všeliek.Kurie oká nemám,ale dobré rady sa vždy zídu,hoci aj pre známych.

  • 0
Odpovedať

Lucia Šeptáková 01.02.18 15:37

karma
107.00

Dobré rady..

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 06.09.18 15:06

JK
karma
100.00

Olej z čajovníka používam

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní