KVÍZ: Zvládneš otázky z autoškoly bez chybičky? Zisti, ako na tom si!

KVÍZ: Zvládneš otázky z autoškoly bez chybičky? Zisti, ako na tom si!

Mať vodičský preukaz v dnešnej dobe je veľmi praktické. Autom sa vieme dostať v podstate kamkoľvek, hoc aj na dovolenku do nie úplne ďalekých krajín, pričom nás nelimitujú možnosti verejnej dopravy, i keď tie dnes rozhodne nie sú zlé. Cestovať však vlastným autom je skrátka pohodlné a má viacero výhod. S vedením motorového vozidla to však nie je len tak. Nestačí len naučiť sa od niekoho, ako šoférovať, ale potrebné je vodičské oprávnenie, na získanie ktorého musí jedinec splniť všetky podmienky stanovené zákonom. Tieto podmienky sa týkajú napríklad dosiahnutého veku, ako aj zdravotnej spôsobilosti jedinca. Samozrejmosťou je výcvik v autoškole, získanie teoretických vedomostí, praktických zručností a vykonanie záverečnej skúšky. 

Obhájite si svoj vodičský preukaz?

Záverečná skúška na získanie vodičského preukazu spravidla pozostáva z písomného testu a následne z jazdy na cvičisku aj jazdy v cestnej premávke. Ak to človek zvládne, môže si podať žiadosť o vydanie vodičského preukazu a hor sa na cesty! Čím dlhšie má človek vodičský preukaz a pravidelne šoféruje, tým sa spravidla aj neraz zlepšujú jeho zručnosti. S teoretickými vedomosťami to tak však nezvykne bývať, práve naopak. Zabúdanie je v rámci normy úplne bežnou vecou. Čo sa týka našich vedomostí, neraz sa strácajú hlavne tie, s ktorými dlhšie, takpovediac, nepracujeme.

Hoci by sme pri vedení motorového vozidla mali mať pravidlá cestnej premávky v podstate v malíčku, môže sa stať, že niektoré z nich budeme časom dlhšie loviť v pamäti, najmä ak sa s danými zásadami v praxi tak často nestretávame. Ako by ste písomný test v autoškole zvládli dnes vy? To zistíte vďaka nášmu kvízu. Nebojte sa, križovatkami vás dnes trýzniť nebudeme, overiť si môžete svoje teoretické vedomosti. 

Náš ďalší kvíz: Poznáte vysokoškolské tituly udeľované na Slovensku?

  • Kvíz: Otázky z autoškoly

  • 1 / 15

Pri zastavení musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej

  • 3 m pre každý smer jazdy.
  • 2 m.
  • 3 m pre oba smery jazdy.
Nepodarilo sa uložiť hlasovanie.

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní