KVÍZ: Poznáš najvyššie budovy sveta? Prever svoje znalosti!

KVÍZ: Poznáš najvyššie budovy sveta? Prever svoje znalosti!

Fascinujú vás veľké výšky, alebo naopak patríte k tým, ktorým sa z nich okamžite zatočí hlava, obleje ich studený pot a preto sa im radšej oblúkom vyhýbajú? Ak patríte do prvej skupiny, a teda k tým, čo obľubujú pozerať sa na svet z výšky, dnes si prídete na svoje. Pozrieme na totižto na tie najvyššie budovy sveta, ktoré človek doposiaľ vytvoril. Máte prehľad v tom, v akých kútoch sveta sa do neba týčia tie najvyššie budovy? Viete, ktorá stavba je najvyššia u nás na Slovensku? Dnešný kvíz preverí vaše vedomosti, alebo sa v ňom možno dozviete niečo nové!

Vysoká, vyššia, najvyššia!

To najkrajšie, čo na našej Zemi máme, je určite to, čo vytvorila sama príroda. Pohoriam, jaskyniam, vodopádom, lesom, lúkam a mnohým ďalším prírodným krásam sa pravdepodobne nič nevyrovná. No i človek bezpochyby dokáže stvoriť fascinujúce veci. A jednou z nich sú dozaista i mrakodrapy. Mrakodrapom sa v dnešnej dobe obvykle označuje výšková budova, ktorá dosiahla aspoň 150 metrov.

V mnohých kútoch sveta sa však do neba týčia budovy, ktoré ďaleko presahujú spomenutú výšku. Viete, koľko metrov meria aktuálne najvyšší mrakodrap sveta? Nuž, odpoveď vám neprezradíme, či ju však poznáte vy, preverí náš kvíz. 

Skús ďalší kvíz: Pamiatky UNESCO na Slovensku – máš v nich dostatočný prehľad?

  • Kvíz: Najvyššie budovy sveta

  • 1 / 10

Ktorá z uvedených stavieb predstavuje v súčasnosti najvyššiu budovu sveta?

  • Tchaj-pej 101
  • Burdž Chalífa
  • Shanghai Tower
Nepodarilo sa uložiť hlasovanie.

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní