Ako na chudnutie? Na týchto 5 vecí pri zhadzovaní kíl určite zabudni!

Ako na chudnutie? Na týchto 5 vecí pri zhadzovaní kíl určite zabudni!

Obdobie dovoleniek sa nezadržateľne blíži. Aj vás už začína chytať panika, pretože nevojdete do tých nádherných plaviek, ktoré ste si kúpili v zľave na konci minuloročnej sezóny? A dokonca ani do tej sukne a šortiek? V tom prípade sa diéta núka ako to najlepšie riešenie pre zhodenie nadbytočných kilogramov. Ale viete čo? Aj pri takej diéte človek dokáže urobiť chyby, ktoré ho v konečnom dôsledku stoja niekoľko kilogramov navyše. Preto by ste mali vedieť, na aké veci pri chudnutí zabudnúť. Prestaňte chudnúť, ale schudnite tým, že eliminujete chyby, ktorých sa dopúšťate!

Pozri aj: 3 najhoršie potraviny pre zuby: Tieto radšej konzumuj s mierou!

ako na chudnutie

Zdroj: Shutterstock®

Diéty naše milované?!

Ktorá z vás už vyskúšala nejakú diétu? Zeleninovú, ovocnú, polievkovú... – je ich nespočetné množstvo a stále vznikajú nové a nové. Ale viete čo? Žiadna diéta nefunguje tak, ako by sme chceli. Respektíve možno funguje z krátkodobého, ale nie dlhodobého hľadiska. Veď keď sa zamyslíme, prečo vznikajú nové diéty? Asi preto, lebo žiadna nefunguje a ani fungovať nebude.

Jesť raz za deň alebo 2-krát nie je vhodné pre bežných pracujúcich ľudí, ktorí potrebujú množstvo vitamínov, minerálov, sacharidov, bielkovín, tukov... na to, aby ich organizmus mal dostatok energie, bol produktívny a mohol sa venovať bežným činnostiam.

Obmedzovanie stravy

Keď nie diéta, tak aspoň obmedzenie niektorých potravín v strave. Nízkotučné jedla sú v tomto prípade asi najlepšie a spolu s vynechaním sacharidov pôjdu kilá dole. Veru nie! Ide len o ďalší mýtus. Tuk a rovnako aj sacharidy sú potrebné pre náš organizmus. Dôležité je ale vedieť, koľko ich môžeme denne prijať a neprekračovať túto stanovenú hranicu. Len takto môžete schudnúť.

Neuspokojivý pitný režim

Toto je asi najväčšia chyba, ktorú pri chudnutí ľudia robia. Aj napriek tomu, že viete, aký je pitný režim dôležitý pre organizmus, počas celého dňa sotva vypijete jeden pohár vody. Nedostatok času, pracovný zhon – aký je u vás dôvod, kvôli ktorému nedodržujete pitný režim?

Vytvorte si ho a uvidíte, že aj vďaka takejto banálnej veci môžu ísť kilá u vás dole. Avšak pozor, nadmerné pitie vody dokáže aj uškodiť!

ako na zdravé chudnutie

Zdroj: Shutterstock®

Prejedanie sa počas stresu

Pracovný zhon, nedostatok času, všetko sa na vás valí, stres vás ubíja a vy neviete ako vyjsť z tohto začarovaného kruhu. Jediným riešením pre vás je jedlo, ktoré dokáže zmierniť úplne všetko. Avšak počas stresu riskujete, že jedlo ktoré skonzumujete, nebude dostatočne strávené. Takto si zarábate na žalúdočné problémy a zároveň na ukladanie tukov v problémových partiách.

Dokonca, čo preukázali aj vedci – stres človeka núti konzumovať všetko a vo veľkom množstve, čo v konečnom dôsledku neprospieva ani vašej postave.

Dojedanie po deťoch

Už v detstve nás učili, že plytvanie jedlom je neprijateľné, najmä ak vieme, že existujú krajiny, kde je jedla nedostatok. A tak všetko, čo deti nedojedla, dojedajú rodičia, pretože zvyšky nechcú vyhadzovať do koša. Nevinná malinká porcia naviac sa však naviac uloží aj u vás.

Forfemina Slim

Zdroj: Naturprodukt

Kontrolujte hmotnosť vďaka rastlinným extraktom

K nárastu hmotnosti častokrát, a to najmä počas letných mesiacov, dochádza aj v dôsledku zadržiavania vody v organizme. V dôsledku vysokých teplôt sa voda zadržiava v organizme, čo sa môže prejavovať opuchom končatín. Ak je to aj váš prípad, tak vyskúšajte Forfemina Slim. Výživový doplnok pomáha pri odstraňovaní prebytočnej vody z tela, a tým bráni vzniku opuchov a prispieva ku kontrole telesnej hmotnosti.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

9 komentárov

Ľubica Šťastná 09.06.19 07:49

ĽŠ
karma
100.00

Eliminovať uvedené chyby sa určite vyplatí!

  • 1
Odpovedať

Jana Komadová 09.06.19 23:10

JK
karma
100.00

Rada som si prečítala

  • 1
Odpovedať

Mária Slováková 10.06.19 08:06

MS
karma
118.00

No veru, ked sa nedodržiavajú zásady, všetko sa vráti ako bumereng v jojo efekte.

  • 1
Odpovedať

Barbora Kubelková 10.06.19 08:13

karma
113.00

Stále váham, či kúpiť niečo také, čo dopomôže k zmenšeniu objemu..Máte niekto nejaké skúsenosti s niečím?

  • 0
Odpovedať

Helena Zobková Šimurdová 10.06.19 10:12

HZŠ
karma
102.00

Veľmi múdre rady, mám ich stále na pamäti.

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 10.06.19 23:32

AK
karma
100.00

zadržaná voda dokáže pridať aj 2 kilá

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 28.07.19 16:35

AK
karma
100.00

treba schudnúť a nie chudnúť

  • 0
Odpovedať

Dana Hanusková 09.10.19 11:19

DH
karma
-1.00

cukor náš každodenný a hlavne ten skrytý je zabiják, mne veľmi pomohlo keď som ho eliminovala z jedálnička, šlo to ťažko ale dá sa to

  • 0
Odpovedať

Jana Čipková 17.04.21 22:48

karma
106.00

Pravdivý a poučný článok.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní