Citáty známych žien o mužoch skrývajú v sebe veľa múdrosti!

Citáty známych žien o mužoch skrývajú v sebe veľa múdrosti!
  • 14.07.2022
  • Veronika Nemčeková

Citáty známych žien o mužoch vás inšpirujú! Muži a ženy, to je dokonalá súhra, ale aj večný boj! O mužskom aj ženskom svete sa toho už veľa popísalo.

Viete, čo si nežné pohlavie myslí o svojom náprotivku? V citátoch celebritných žien o mužoch sa skrýva veľa múdrosti, ale aj štipka humoru a irónie.

Marilyn Monroe sa nespoliehala iba na mužov

Na svete azda nenájdete človeka, ktorý by nepoznal meno Marilyn Monroe. Krásna a úspešná blondínka je dodnes vnímaná ako sexsymbol. Jej súkromný život bol ostro sledovaný médiami. Tragicky zomrela vo veku 36 rokov na predávkovanie. Predpokladá sa, že šlo o samovraždu.

Predstaviteľka Sugar Kane Kowalczyk z komédie Niekto to rád horúce bola trikrát vydatá. Jej manželmi boli policajt James Dougherty, bejzbalový hráč Joe DiMaggio a spisovateľ Arthur Miller.

„Je nesprávne, keď žena očakáva od muža, že jej vybuduje svet, aký chce, namiesto toho, aby si ho vytvorila sama,“ nechala sa počuť herečka. Marilyn sa pohybovala v prevažne mužskom svete, kde si však dokázala vydobyť svoje miesto. Povzbudzovala k tomu aj iné ženy.

Marilyn Monroe

Zdroj: instagram.com/marilynmonroe

Julia Roberts chce po svojom boku rovnocenného partnera

„Ak je to láska, spoznáte to podľa toho, že chcete, aby bol ten človek šťastný, aj keď nebudete súčasťou jeho šťastia,“ vyjadrila sa americká herečka Julia Roberts, ktorá randila s hereckými kolegami ako Liam Neeson, Dylan McDermott alebo Matthew Perry.

Žiaden zo spomínaných mužov však zjavne pre ňu nebol ten pravý. „Ženy, vy nie ste rehabilitačné centrá pre zle vychovaných mužov. Nie je vaša práca zmeniť ich, starať sa, vychovávať. Chcete partnera a nie projekt,“ povedala známa Pretty woman, ktorá šťastie napokon našla po boku kameramana Daniela Modera. Má s ním tri deti.

Prečítajte si: Mužské vlastnosti, ktoré najviac odpudzujú ženy! Vnímate to rovnako?

Julia Roberts

Zdroj: instagram.com/juliaroberts

Barbra Streisand si cení pravých džentlmenov

„Dnes sa už považuje muž za džentlmena, keď si vyberie cigaretu z úst, než ženu pobozká,“ uviedla mierne kriticky na adresu chlapov americká speváčka a herečka Barbra Streisand.

Svet sa s postupom času mení, prístup mužov ku ženám tiež, prejavy úcty a láskavosti však z módy nevyjdú nikdy. Správanie na úrovni si cení aj Streisand, ktorá tvorila pár s viacerými kolegami z branže. Spriaznenú dušu našla v hercovi Jamesovi Brolinovi.

Barbra Streisand

Zdroj: instagram.com/barbrastreisand

Audrey Hepburn dokázala odhadnúť, čo si o nej muži myslia

„Žena by mala ukázať len toľko, aby v mužovi prebudila fantáziu,“ vyjadrila sa populárna britská herečka Audrey Hepburn, ktorá bola známa eleganciou a kultivovaným vystupovaním. Bola živým dôkazom toho, že žena nemusí byť vulgárna, aby dokázala zaujať.

„Podľa náušníc, ktoré vám muž daruje, vždy zistíte, za akého človeka vás pokladá,“ prezradila pri inej príležitosti predstaviteľka Holly Golightly z romantickej komédie Raňajky u Tiffanyho.

Hepburn bola dvakrát vydatá, pričom jej vzťahy poznačila nevera zo strán oboch partnerov. Láskou jej života bol herec Robert Wolders, s ktorým podľa vlastných slov prežila najkrajšie roky života. Zomrela vo veku 63 rokov na rakovinu.

Pozri aj: Aj neverbálna komunikácia je dôležitá. Ako ju používať na mužov?

Audrey Hepburn

Zdroj: instagram.com/audrey.hepburn

Coco Chanel vnímala mužov ako deti

„Vo chvíli, keď uznáte, že muži sú ako deti, porozumiete všetkému,“ znie jeden z najznámejších citátov o mužoch francúzskej dizajnérky Coco Chanel. Počas života zažila viacero komplikovaných vzťahov.

„My ženy potrebujeme krásu, aby nás muži milovali, a hlúposť, aby sme milovali my ich,“ nechala sa tiež počuť zakladateľka módnej značky Chanel. „Muž si môže obliecť čo chce, ale vždy bude len ako doplnok ženy,“ vyzdvihla mierne ironicky dôležitosť žien.

Coco Chanel

Zdroj: instagram.com/gabrielle.chanel__

Halina Pawlowská vie, že ženy potrebujú opateru

Česká spisovateľka Halina Pawlowská je autorkou mnohých kníh, kde často s humorom popisuje svoje zážitky s mužmi. „Nemiluj nikdy debila, ktorý pozerá na kilá,“ znie jedna z jej legendárnych rád ženám. Naznačuje tým tiež to, že muži by mali ženy milovať také aké sú a nielen preto, ako vyzerajú.

„Môj muž hovorí, že som fabrika, a každá fabrika prestane časom vyrábať, keď sa o ňu zvonka a zvnútra priebežne nikto nestará,“ uviedla moderátorka. Samozrejme, že ženy samy by mali dbať o svoje blaho, veľmi príjemné však je, ak im lásku a opateru prejaví aj ich partner.

Odporúčame: Vášnivé znamenia zverokruhu – patríš k tým trom najvášnivejším?

Halina Pawlowská

Zdroj: instagram.com/halinapawlowska_official

Zdroj foto: úvodná koláž - instagram.com/marilynmonroe, instagram.com/juliaroberts, instagram.com/audrey.hepburn

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 03:15

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 03:15

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní