75-ročná fitness influencerka Joan MacDonald: Cvičiť sa oplatí v každom veku!

75-ročná fitness influencerka Joan MacDonald: Cvičiť sa oplatí v každom veku!

Obdivovať by ju mali všetci a dokonca všetci by sme si z nej mali brať príklad. Joan MacDonald je dôkazom toho, že začať cvičiť môžete v akomkoľvek veku. Jej cieľom bolo prostredníctvom cvičenia zlepšiť svoje zdravie, no ani nevie ako, stala sa z nej influencerka, ktorá má na svojej sociálnej sieti Instagram takmer 1,5 milióna sledovateľov. Sama je dôkazom toho, že človek nie je nikdy starý na to, aby bol fit a cítil sa dobre.

Prečo sa Joan rozhodla začať cvičiť?

Joan v rozhovore pre portál health.com uviedla, že dôvodom pre cvičenie bol jej zdravotný stav. Mala problémy s vysokým tlakom, v dôsledku čoho jej chceli lekári upraviť dávku liekov, ktoré užívala. K tomu sa pridal reflux a pocity úzkosti, že ju všetci dusia a nútia užívať lieky. Problémy jej robili aj schody, po ktorých sa už dávno nepohybovala ako srnka. Preto sa rozhodla so sebou niečo urobiť. Začala pracovať na svojom zdraví a kondícii. Postupne ju dcéra zasvätila aj do tajov Instagramu, kde sa začala prezentovať a nabádať ľudí, aby začali niečo robiť so svojim zdravím a nič nenechávali na náhodu.

Jej cieľom je povzbudiť ľudí, aby sa starali o svoje zdravie cvičením, výživou i zmýšľaním. Aj starší ľudia by teda mali vedieť, že za to stoja a že ich život stále stojí za každý pohyb.

Aké sú najdôležitejšie kroky pre dosiahnutie pevného zdravia?

Joan odporúča jesť päť jedál denne, kde každé jedlo by malo byť plné bielkovín, sacharidov a dobrých tukov. K tomu je potrebný aj dostatočný a predovšetkým kvalitný spánok – sedem až osem hodín denne. Netreba tiež podceňovať hydratáciu tela, pričom ona sama odporúča piť denne aspoň 3 litre vody. K tomu, samozrejme, je vhodné doplniť aj cvičenie. Joan miluje najmä ranné cvičenie, ktoré ju dokáže nabudiť, prebrať a pripraviť na daný deň.

Pozri aj: Osvedčené cviky na široké stehná aj v pohodlí domova

Je cvičenie skutočne pre každého?

V prípade cvičenia netreba hľadať žiadne výhovorky a ani rozdiely. Je určené pre každého, kto sa chce zbaviť nadbytočných kilogramov alebo udržať svoje telo a myseľ fit. Cvičenie pomáha zmierniť rôzne bolestí, no rovnako pomáha zlepšiť fyzické zdravie – napríklad lekári ho odporúčajú aj pri rôznych zdravotných problémoch. Jednoduchými cvikmi môžete zlepšiť svoje trávenie, zmierniť bolesť chrbtice alebo kolien, rozprúdiť lymfatický systém alebo spevniť ochabnuté svaly.

Dôležité je nájsť správnu motiváciu, vďaka ktorej sa bude cvičiť ľahšie. Tiež nezabúdajte na balans medzi cvičením, stravou a bežným každodenným životom.

Zaujme ťa: Ako sa zbaviť tuku na bruchu za 7 dní? Skús toto 5-minútové cvičenie!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

8 komentárov

Ľubica Šťastná 05.10.21 07:11

ĽŠ
karma
100.00

Cvičiť sa určite oplatí v každom veku.

  • 1
Odpovedať

Michal Cemper 25.11.21 13:03

MC
karma
-1.00

S týmto súhlasím. Naši babi si tento rok na Vianoce zaobstarala náramok na behanie s tým, že bude chodiť na dlhé prechádzky a treba aj behať. :) Najskôr sme na ňu pozerali ako z jari, ale nakoniec sme povedali, že vlastne prečo nie, takže som nedávno objednával úplne nový hodinky, ktorý majú aj krokomer. :) Babi sa asi nestane influencerkou, ale určite jej v rodine všetci fandíme! :)

  • 1
Odpovedať

Katarína Konečná 05.10.21 14:50

KK
karma
109.00

cvičím každý deň a skutočne sa to oplatí

  • 1
Odpovedať

Jana Komadová 05.10.21 20:50

JK
karma
100.00

Waú klobúk dole je úžasná

  • 0
Odpovedať

Mária Reibergerová 06.10.21 08:43

MR
karma
104.00

klobúk dolu, kto v tomto veku cvičí

  • 0
Odpovedať

Zdenka Sabanošová 06.10.21 10:51

ZS
karma
100.00

Určite je to určite dobre.

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 07.10.21 19:59

DB
karma
117.00

Má môj obdiv...

  • 0
Odpovedať

Martina Varhaníková 11.10.21 12:42

karma
110.00

presne tak, telo vekom ochabuje, šľachy sa skracujú cvičením a mení energia v tele... v orgánoch..tak isto má môj obdiv.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní