(Ne)náročný HIIT tréning, s ktorým spáliš väčšie množstvo kalórii!

(Ne)náročný HIIT tréning, s ktorým spáliš väčšie množstvo kalórii!

HIIT tréningy nabrali na popularite len niekoľko rokov dozadu, no musíme povedať, že história týchto intenzívnych tréningov siaha viac do minulosti. Už pred viac ako 100 rokmi si bežci prispôsobovali tréningy podľa seba a zvyšovali svoju záťaž, aby dosiahli lepšie výsledky. HIIT tréningy predstavujú celú škálu tréningových metód, preto nie je vždy úplne jasné, o čo pri nich ide. Základom však je náročný tréning, odpočinok a rôzne série opakovaní. Jedno je však isté, HIIT tréningy sú ideálne pre tých, ktorí sa snažia schudnúť, vyformovať si postavu či vybudovať svalovú hmotu.

Treba si však uvedomiť, že HIIT tréningy sú náročnejšie pre organizmus, preto by ste ich nemali cvičiť každý jeden deň. Je potrebné dopriať svojmu telu čas na regeneráciu. Odborníci preto odporúčajú striedať HIIT tréningy s ľahšími cvikmi, ktoré vás udržia v kondícii.

Pozri aj: Domáci celotelový tréning pre každého, kto chce schudnúť: Nepotrebuješ žiadne pomôcky!

HIIT tréning, ktorý vás dostane do formy

HIIT tréning je náročnejší. Ale ani nie tak náročnejší kvôli cvikom, ale kvôli tomu, že dokáže preveriť vašu kondíciu. Ak je vaša kondička na bode mrazu, tak už po prvých minútach nebudete vládať. No ak máte kondíciu v dobrom stave, tak sa pokojne pustite do HIIT tréningu vo videu vyššie.

A prečo taký HIIT tréning vyskúšať? Predovšetkým preto, lebo vám pomôže spáliť veľké množstvo kalórii a tým aj spáliť nejaké tie tuky, ktoré si vaše telo uložilo „na horšie časy.“ Samozrejme, s tým sa spája aj redukcia váhy. Ďalšou výhodou takého HIIT tréningu je fakt, že trvá kratší čas. V priebehu niekoľkých minút dostanete vaše telo do pozoru a poriadne mu dáte zabrať. HIIT tréning tak môžete cvičiť kedykoľvek počas dňa – neodporúčame však večer, kedy sa naše telo pripravuje na spánok (HIIT tréning by vás rýchlo prebral).


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Ľubica Šťastná 04.11.20 07:33

ĽŠ
karma
100.00

Výborný HIIT tréning na kondíciu!

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 04.11.20 13:19

DB
karma
117.00

treba vyskúšať...

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní