Čo s prázdnym rohom v spálni? Prinášame ti niekoľko nápadov!

Čo s prázdnym rohom v spálni? Prinášame ti niekoľko nápadov!
  • 05.09.2020
  • Michaela Kožáková

Všetci túžime po krásne veľkom dome či byte. A mnohí z nás by určite nepovedali nie priestrannej spálni s veľkorysými rozmermi. Tí, ktorí ju majú prechádzajú povinnou jazdou – nájsť správne miesto pre posteľ, komodu, šatník na oblečenie, nočné stolíky. Ale čo potom? Čo s tým nevyužitým, hluchým a trápne vyzerajúcim kútom? Prázdne rohy majú tendenciu trčať a kričať z inak pekne usporiadanej izby so starostlivo premysleným dekorom. V skutočnosti nie je žiadny priestor úplný, kým všetky jeho zákutia nie sú vhodne vyplnené. 

Našťastie doladiť prázdny roh nie je žiadna veda. A dokonca z neho môžete spraviť i funkčný priestor alebo jednoducho príjemné miesto pre upršané dni. Poďte sa s nami pozrieť na niekoľko nápadov, ako premeniť prázdny roh vo vašej spálni.

Neprehliadni: Japandi: Už si počula o tomto trende v bývaní?

Rastliny

Zdroj: pinterest.com

Prineste život do interiéru

Rastliny okamžite pridávajú farbu a textúru do neutrálneho priestoru. Prázdny roh je ideálnym miestom pre majestátnu figu, elegantnú strelíciu s nádhernými listami, skromný olivovník s košatou korunou či inú rastlinu veľkých rozmerov. Tieto krásky nielenže vkusne doplnia tlmený priestor, ale takisto prispievajú k lepšiemu ovzdušiu. Nezabudnite i na kvetináč. Vsaďte na pletený kôš, keramické kúsky alebo jednoduchú terakotu.

Kútik na čítanie

Zdroj: pinterest.com

Vaše obľúbené miesto

Pohodlné kreslo, mäkkučká bavlnená deka, plyšové vankúše, stojaca lampa, taburetka pod nohy, malý stolík na odloženie teplého čaju alebo červeného vína – dokonalé miesto pre oddych a čítanie knižky. Roh a stenu môžete dozdobiť obrazmi, fotografiami, nástenkou s odkazmi a pripomienkami, policou s knižkami alebo i niekoľkými vkusnými kvetináčmi s kvetmi. Verte nám, že toto miesto sa stane vaším najobľúbenejším vo vašom príbytku. 

Zrdkadlo

Zdroj: pinterest.com

Zrkadielko, zrkadlo

Zrkadlá sú skvelým spôsobom, ako vyzdvihnúť výzdobu v danom priestore a roh spálne nemôže byť dokonalejším miestom pre jeho umiestnenie. Veľké, samostatne stojace zrkadlo je i veľmi praktickým kúskom pri rannom obliekaní alebo večernom chystaní sa na párty. Nehovoriac o tom, že vaša spálňa bude vyzerať väčšia ako v skutočnosti je. Neváhajte, vyberte si z množstva zrkadiel a prineste ten správny šmrnc do vašej svätyne. 

Šatník

Zdroj: pinterest.com

Priestor pre obliekanie

Nie, nežartujeme. Hluchý roh môžete premeniť na vkusný mini šatník s odhalenými policami alebo stojatým vešiakom. Pridajte háčiky na stenu na kabelky, prútené koše, malý stolík na odkladanie bižutérie, taburetku, zrkadlo, prípadne svetelnú reťaz, ktorou ozdobíte stojan. Tento moderný šatník vás s radosťou donúti každé ráno vyskočiť z postele hneď po prvom zvonení budíka. Nám sa tento nápad veľmi páči. A čo vám?

Pracovný kútik

Zdroj: pinterest.com

Pracovný kútik

Môže sa vám zdať, že spálňa je to najnevhodnejšie miesto pre prácu. Ale my vás presvedčíme o opaku. Nepracujte po celom byte alebo dome, na gauči pred televízorom, za kuchynským stolom kde sa jedáva alebo na posteli. Využite prázdny kút v spálni na vašu prácu, hobby. Radi blogujete a píšete? Alebo vyšívate? Výborne! Zaobstarajte si pekný stôl so zásuvkami, pohodlnú stoličku, police a niekoľko dekorácií vo forme obrazov, kníh. A je to! 

Pozri aj: Obľúbená izbová rastlina s nízkymi nárokmi: Ako sa starať o svokrin jazyk?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Ľubica Šťastná 06.09.20 07:18

ĽŠ
karma
100.00

Dobré nápady pre využitie prázdneho rohu v spálni.

  • 1
Odpovedať

Jana Čipková 07.09.20 17:00

karma
107.00

Rohy v byte som si vyplnila kvetmi a poličkami.

  • 1
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní