Ktoré rastliny vhodné do kúpeľne si musíš zaobstarať?

Ktoré rastliny vhodné do kúpeľne si musíš zaobstarať?

Kde relaxujete po náročnom dni vy? Je to pohodlný gauč v obývačke, kde si vychutnávate svoj obľúbený film alebo jedálenský stôl v kuchyni, kde odpočívate s časopisom a kávičkou v ruke? Pre mnohých ľudí je relaxačnou miestnosťou čistá kúpeľňa, v ktorej si doprajú teplý kúpeľ po dlhom a náročnom dni. Ak chcete mať zo svojej kúpeľne svoje vlastné wellnes, bez rastlín to jednoducho nepôjde. Ktoré rastliny vhodné do kúpeľne si do nej zaobstarať a prečo?

Pozor na vlhko

Viete, prečo ľudia zväčša v kúpeľni kvety nemávajú? Boja sa všetkého okolo nich. Ich vhodného výberu aj starostlivosti o ne. Pritom to však nie je žiadna veda. Existujú totiž aj kvety, ktoré milujú extrémne vlhko a nevadí im ani to, že v kúpeľni nemáte okno. Aj keď je aspoň trocha denného svetla prenikajúceho do miestnosti výhodou, každá nenáročná izbová rastlina si zvykne aj na troška ťažšie podmienky.

Inšpiruj sa: Ako si vybrať práčku do domácnosti? Čo všetko ovplyvňuje jej cenu?

rastliny milujúce vlhko

Zdroj: Shutterstock®

Najlepšie kvety do kúpeľne

Akýkoľvek kvet do kúpeľne zvolíte, dajte si pozor na jedno – v kúpeľni je spravidla najväčšia vlhkosť z celého bytu, a preto budú aj rastlinky v nej vysychať pomalšie. Preto sa predtým, ako ju polejete uistite, že je rastlinka naozaj suchá, inak jej hrozí úhyn z preliatia. Inak sa o kúpeľňové rastlinky starajte s láskou tak, ako o všetky rastlinky v byte. 

- Najlepšie rastliny do kúpeľne
1 z 5

Zelenec chocholatý

Táto nenáročná izbová rastlinka prežije všade a prežije všetko. Aj preto je do kúpeľne viac než vhodná. Okrem toho je známy tým, že funguje ako čistička vzduchu, čo je príjemný bonus.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní