Vneste do vášho domova vianočnú atmosféru rýchlo a nápadito

Vneste do vášho domova vianočnú atmosféru rýchlo a nápadito

Vianoce sú už naozaj tu a vy nestíhate popri tom všetkom zhone vyzdobiť dom tak ako by ste skutočne chceli? Ako vniesť ducha Vianoc do vášho domova bez toho, aby ste museli pri tom stráviť celé dni? Prinášame niekoľko tipov ako to zvládnete bez stresu a za pár hodín.

1. Vonkajšie osvetlenie

Či už vlastníte dom alebo byt, vonkajšie vianočné osvetlenie navodí tú správnu vianočnú atmosféru. Pokiaľ nemáte čas liezť na strechu a na poslednú chvíľu ju vyzdobovať, osvetlenie môžete pokojne prichytiť o štýlové vonkajšie žalúzie alebo nad okenné rámy. Uvidíte, že ráz, charakter a vizuál domu sa v priebehu niekoľkých sekúnd zmení.

Táto tieniaca technika má veľkú výhodu aj vtedy, ak to váš sused náhodou priveľmi preženie s osvetlením domu. Jednoducho zatiahnete rolety alebo žalúzie a prílišná žiara vás nebude rušiť.

2. Výzdoba na vchodové dvere

Či už si na vchodové dvere zavesíte krásny vianočný veniec alebo zvolíte len domácky vyrobenú ozdobu z vianočných ozdôb je na vás. Dekorácie hneď pri vchodových dverách alebo na modernej tieniacej technike dokážu navodiť tú správnu atmosféru už pri príchode k vášmu príbytku.

Pozri aj: Medovníková chalúpka: Umelecké dielo, ktoré vynikne na každom sviatočnom stole

vianočná výzdoba na vchodové dvere

Zdroj: Shutterstock®

3. Vianočné dekorácie

Vianočný Santa Klaus v hale alebo dekoratívne malé sane urobia z vášho domova útulné miesto, ktoré bude dýchať pohodou a stále bude vyzerať slávnostne. Pokiaľ nič také doma nemáte, zabaľte obyčajné krabice do baliaceho papiera uložte ich do rohu. Dekorácia bude za pár minút hotová.

4. Slávnostné závesy, obrusy a vankúše

Pokiaľ nemáte čas váš domov detailne vyzdobovať, slávnostné závesy v kombinácii s vianočnými obrusmi a vankúšmi so zimnou tematikou vytvoria čaro Vianoc na počkanie.

5. Vianočný stromček do viacerých miestností

Že ste zabudli tento rok kúpiť salónky a sladkosti na stromček? Vôbec nevadí, pokojne ho môžete ozdobiť aj bez toho. A ak chcete navodiť tú správnu atmosféru, môžete stromčeky v domácnosti mať kľudne aj dva či tri. Umiestnite hlavný stromček do obývacej miestnosti a jeden môžete pokojne dať deťom do detskej izby a ďalší trebárs do kuchyne.

6. Vianočná ruža či imelo

Vianočnú ružu či imelo kúpite v každom dobrom kvetinárstve. Dekoráciu do rohu miestnosti alebo na stôl tak máte vymyslenú za pár sekúnd. Imelo môžete zavesiť nad posuvné dvere alebo do oblúkového prechodu medzi miestnosťami.

Zaujme ťa: Ako si vybrať ananás, ktorý je zrelý? Jediný trik, ktorý potrebuješ ovládať!

vianočný stromček ozdobený

Zdroj: Shutterstock®

7. Vianočná vôňa

Vianoce voňajú čerstvo upečenými medovníkmi, vianočným punčom alebo ihličím. Ak však nemáte ani jednu z týchto ingrediencií, môžete si vôňu pričarovať pomocou sviečok s rôznymi vianočnými vôňami prípadne osviežovačmi s takouto vôňou. Novinkou sú sviečky s pukajúcim efektom, ktoré dokážu simulovať pukanie krbu a navodia tak slávnostnú atmosféru.

8. Ozdoby z ihličia

Vetvičky ihličnatých stromov kúpite nielen v kvetinárstve ale aj v predajniach s vianočnými stromčekmi. Do miestností okrem spomínanej vône vnesú kus prírody a pravé kúzlo Vianoc. Nezabudnite ich dozdobiť vianočnými ozdobami alebo vatou, ktorá bude pripomínať sneh.

9. Zimné nálepky na okná

Pokiaľ sú vo vašej domácnosti alebo rodine malé deti, určite oceníte nálepky, ktoré jednoducho nalepíte na okná a snehové vločky či zasneženú krajinu budete mať minimálne na oknách.

Vianoce sú za dverami a s nimi sa blíži aj obdobie stresu pre tých, ktorí majú radi všetko tak ako to má byť. Nezúfajte však, s našimi tipmi budete mať domov vyzdobený rýchlo a náladu stále pohodovú.

Neprehliadni: TOP vianočné filmy – tradičné, nové, kreslené i s nádychom romantiky


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Mária Maxianová 22.12.21 19:12

MM
karma
100.00

obľubujem vianočnú výzdobu, zdobím postupne už od začiatku adventu, mám rada jednoduché a prírodné dekorácie

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 23.12.21 07:20

ĽŠ
karma
100.00

Tipy, ktoré zaručene vnesú vianočnú atmosféru.

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 16.02.22 17:04

JK
karma
100.00

Super tipy na vianočku výzdobu

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní