9 tipov, ako si udržať krásne vlasy aj v chladnom zimnom počasí

9 tipov, ako si udržať krásne vlasy aj v chladnom zimnom počasí

Vlasy sú korunou krásy, a to nielen pre ženy. V zime sú však namáhané vonkajším studeným vzduchom a vysušované nielen častejším fénovaním, ale aj suchým vzduchom v miestnostiach.

Ako na vlasovú starostlivosť v zime, aby zostali jemné, lesklé a zdravé aj počas chladných mesiacov? Aké opatrenia by mala zahŕňať zimná starostlivosť o vlasy?

9 tipov starostlivosti o krásne vlasy v chladnom zimnom počasí:

1. Vlasy v zime chráňte čiapkou

Hoci väčšina účesov pod čiapkou stratí svoj tvar, nosenie čiapky má v studenom počasí svoj význam. Ak sú vlasy vystavované suchému vzduchu, vetru či dažďu, vysušujú sa, a tak sú náchylnejšie na lámanie.

Aby ste predišli poškodzovaniu vlasov čiapkou, je vhodné voliť pokrývky hlavy podšité saténom alebo hodvábom. Elektrizovaniu vlasov zabránite nanášaním prípravkov s obsahom prírodných olejov, ktoré vlasy hydratujú a vrátia im lesk.

Odporúčame: TOP tip od kaderníka: Účes z polodlhých vlasov i dlhých za 60 sekúnd

2. Používajte masky na vlasy – zabezpečia vlasom správnu výživu

Nakoľko zimné mesiace predstavujú veľkú záťaž pre vlasy, je vhodné ich pravidelne ošetrovať maskami aspoň raz týždenne. Rovnako ako maska na tvár, aj kvalitná maska na vlasy dodáva potrebné živiny a chráni pred pôsobením suchého vzduchu.

Vlasové masky majú jednoduché použitie a stačí, aby pôsobili 30 minút a vaše vlasy budú opäť jemné, hydratované a lesklé.

maska na vlasy

Zdroj: Shutterstock®

3. Vyhnite sa horúcemu vzduchu pri fénovaní – suché vlasy ešte viac vysuší

Žijeme rýchle životy, a preto sa môže zdať tento bod nesplniteľný, ale vysúšanie vlasov horúcim vzduchom ničí štruktúru vlasov rovnako ako chladný vzduch. Preto ak je to možné, nechajte vlasy voľne usušiť alebo ich šetrne vysušte bez horúceho vzduchu a s použitím ochranných prípravkov. Ich zdravie podporte maskami a prípravkami, ktoré im poskytnú dostatočnú  hydratáciu a dodajú im lesk.

4. Obmedzte styling vlasov

Nielen fény, ale aj žehličky a kulmy ďalej vysušujú vlasy. Snažte sa ich používať menej často a vždy používajte ochranný sprej proti teplu alebo iné termoochranné prípravky. Vlasy v zime môžu naozaj trpieť a tepelná úprava predstavuje ďalšiu obrovskú záťaž. Dokonalého účesu je teda lepšie sa počas zimného obdobia vzdať alebo sa držať hesla, všetko s mierou.

5. Na vlasovú starostlivosť používajte šetrné prípravky na vlasy

Pokiaľ sa vo vašom živote stretávate so stresovými situáciami, nemáte dostatok vitamínov alebo vás trápia zdravotné problémy, je možné, že sa stretnete s väčším vypadávaním vlasov než je bežné. Zimné obdobie môže vypadávanie vlasov ešte zhoršiť.

Aby ste proces zastavili a podporili rast nových vlasov, je vhodné používať šetrnú vlasovú kozmetiku, ako je napríklad vlasový rad firmy Nanogen.

Pozri aj: Perfektný cop 7-krát inak: Expresné účesy, ktoré musíš vyskúšať

umývanie vlasov

Zdroj: Shutterstock®

6. Vyhnite sa dennému umývaniu vlasov

Ak ste si zvykli vaše vlasy každé ráno pred prácou umyť a upraviť, pokúste sa v zime tejto rutine vyhnúť. Príliš časté umývanie vlasov ich zbavuje prirodzenej hydratácie a vlasy tak zostávajú suché. Ideálne je zmývať vlasy každý tretí deň, aby sa zachoval ich obsah prirodzených zložiek.

7. Nechoďte von s mokrými vlasmi

Hoci sušenie fénom vlasom taktiež veľmi neprospieva, je určite vhodnejšie si vlasy vysušiť pred odchodom z domu. Mokré vlasy sú totiž oveľa náchylnejšie na poškodenie ako suché, pretože zamrznutie môže vlas poškodiť alebo zlomiť.

8. Starostlivosť o vlasy zahŕňa aj pravidelné zastrihávanie

Zastrihávanie vlasov každých 6-8 týždňov podporí ich zdravie a pomôže zachovať svieži look. Takisto sa tak zbavíte rozštiepených končekov a vlasy získajú prirodzenú ľahkosť a sviežosť.

Krásne a husté vlasy sú snom každého človeka. Na to však, aby vlasy boli krásne aj v nepriaznivých podmienkach, je potrebné sa ich stav vhodne starať.

9. Používajte vlasové oleje a séra

Ako ešte zabezpečiť správnu starostlivosť o vlasy v zime? Vlasy a pokožku hlavy môžete vyživovať používaním olejov a sér, ktoré pomáhajú uzamknúť vlhkosť vlasov a dodávajú vlasom lesk a hebkosť. Môžu zabrániť neželanej dehydratácii vlasov.

Zimná hydratácia je naozaj dôležitá pre všetky typy vlasov a nezáleží na to, či máte suché vlasy, kučeravé vlasy alebo mastné vlasy. Rôzne oleje môžu byť o to väčším pomocníkom, ak vás trápia poškodené vlasy.

Inšpiruj sa: TOP vlasové premeny od kaderníčky: Zmena je život a tieto ženy nemohli urobiť lepšie

Článok aktualizovaný 26.12.2023


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

7 komentárov

Ľubica Šťastná 22.12.21 06:53

ĽŠ
karma
100.00

Veľmi dobré tipy.

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 22.12.21 19:09

MM
karma
100.00

priznávam, veľmi nerada nosím čiapku, mám jemné vlasy bez objemu, radšej si prehodím kapucňu

  • 0
Odpovedať

Beáta Havala 02.02.22 08:01

BH
karma
-1.00

mam predlzene vlasy, kupila som ich od clipinhair, krasne su stale

  • 0
Odpovedať

Inga Lodr 03.02.22 09:07

IL
karma
-1.00

pouzivam na ne kvalitne pripravky

  • 0
Odpovedať

Nina Hlska 04.02.22 11:54

NH
karma
-1.00

v zime ich mam dost suche

  • 0
Odpovedať

Zita Zadr 06.02.22 12:57

ZZ
karma
-1.00

ja ich mam aj v zime krasne

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 26.12.23 22:10

karma
109.00

V zime mám horšiu kvalitu vlasov. Väčšinu z rád dodržiavam. Keď je mrazivo, dám si kapucňu.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní