Dovolenka v dome na strome - nezabudnuteľný zážitok v objatí prírody

Dovolenka v dome na strome - nezabudnuteľný zážitok v objatí prírody
  • 08.02.2024
  • Michaela Kožáková

Kedy ste naposledy vyliezli po vŕzgajúcom rebríku medzi koruny stromov? Ak je odpoveď pred dvadsiatimi rokmi, nastal čas, aby ste to zmenili. Dom na strome predstavuje tajnú skrýšu vo vetvách, krásnu spomienku na detstvo a túžbu, ktorá v nás zostane navždy. Ponúka únik od každodenného života a spojenie s prírodou, ztenšuje steny medzi divočinou a nami.

S architektmi z celého sveta, ktorí sa pripojili k vytvoreniu svojich detských vízií, sú domčeky na strome v posledných rokoch trendom v oblasti hotelierstva.

Ak ste v pokušení prežiť jednu alebo dve noci v dome na strome, nechajte sa zlákať najkrajšími domami na strome a užite si pobyt v objatí prírody.  Dlho neváhajte a zarezervujte si svoju vysnívanú dovolenku na strome už dnes.

Neprehliadni: Najdrahšie Airbnb ubytovania sveta: Stráv noc na súkromnom ostrove ako Cristiano Ronaldo alebo v paláci v džungli

Čo je to forest glamping?

Počuli ste už výraz forest glamping? Ide vlastne o kempovanie v lese, v prírode. Od toho staromódneho, klasického kempovania v stane a v spacom vaku, forest glamping zvyčajne zahŕňa viac pohodlia a luxusu. Môže ísť napríklad o ubytovanie na strome, v luxusnom karavane či domčeku.

Prírodný zážitkový park ponúka jedinečný zážitok prostredníctvom rôzneho vybavenia a služieb ako jacuzzi, sauna, možnosť požičania bicyklov, lyží či trekingových palíc. I vybavenie domčekov je často na takej úrovni ako v bežných hoteloch.

Ubytovacie zariadenia zaradené do kategórie glamping sú umiestnené v unikátnej prírodnej scenérii, ako je napríklad džungľa, savana, pobrežie či vinohrad.

Ak patríte medzi milovníkov prírody a hľadačov dobrodružstiev s určitou dávkou pohodlia, forest glamping je to pravé pre vás. S glampingom získate jedinečný a príjemný zážitok uprostred prírody. 

Dom na strome v Slovinsku

Zdroj: INSTAGRAM/visitmaribor

Jedinečný pobyt v dome na strome - Glampingový rezort Chateau Ramšak, Slovinsko

Len kúsok od rušného mesta Maribor je jedna z najviac nedotknutých destinácií v Slovinsku. Panstvo Ramšak s rozprávkovým vidieckym zámkom je staré viac ako dve storočia, opradené dávnou históriou a plné prírodných krás. Glampingový rezort Chateau Ramšak vás pozýva do skrytého klenotu v jednej z najkrajších a nepoškvrnených častí Slovinska.

Uhniezdený na viac ako pätnástich hektároch zvlnených zelených svahov s nádhernými vinicami, v srdci malebnej vinárskej oblasti, je skutočným rajom pre tých, ktorí majú radi prírodu, luxus a víno. Všetci milovníci dobrého vína by sme mali určite zavítať.

Dom na strome vo Fínsku

Zdroj: INSTAGRAM/ralu_ca_

Izba s vyhliadkou - Hotel Arctic TreeHouse, Rovaniemi, Fínsko

V hoteli Arctic TreeHouse na vás čakajú panoramatické výhľady na polárnu žiaru a lesy osvetlené polnočným mesiacom. Toto ubytovacie zariadenie sa nachádza kúsok od Rovaniemi na polárnom kruhu a okrem iného ponúka pohodlné domčeky na stromoch s posteľami orientovanými na okná od podlahy až po strop, kúpeľne s vyhrievanou podlahou a dažďovou sprchou, bezplatné Wi-Fi pripojenie na internet a kávovary na espresso. 

Okoreňte si svoj pobyt aj návštevou kúpeľov Arctic Forest Spa, ktoré sídlia uprostred lesa či výletmi do okolia.

Pozri aj: Modré zóny - poznáme ich 9 tipov na dhovekosť! Takto sa dožijete 100 rokov v dobrej kondícii.

DOm na strome vo Švédsku

Zdroj: INSTAGRAM/missmariaalexandra

Treehotel, Harads, Švédsko

Treehotel sa nachádza v divočine švédskeho Laponska, 45 minút od polárneho kruhu a hodinu jazdy od letiska Luleå. Zhluk siedmich tematických domčekov na strome zahŕňa obrovské vtáčie hniezdo, zrkadlovú kocku, ktorá hladko splýva s okolím borovicového lesa, a možno to najpozoruhodnejšie zo všetkých, UFO.

Ako scéna z E.T., elektrický rebrík pomaly zostupuje z poklopu a láka vás do vesmírnej lode. Vnútri nájdete útulné postele pokryté textíliami s hviezdnou oblohou, mikrokúpeľňu s ekologickým WC a kompaktný jedálenský kút.

Medzi miestne aktivity patrí návšteva samských pastierov, celoročný rybolov v miestnej rieke Lule, psie záprahy, pohľad na polárnu žiaru alebo jednoducho relax v saune, ktorá je tiež umiestnená na stromoch.

Dom na strome vo Francúzsku

Zdroj: INSTAGRAM/chateauxdanslesarbres

Hotel na strome - Châteaux dans les Arbres, Dordogne, Francúzsko

Patríte medzi milovníkov prírody? Ak áno, určite si zarezervujte pobyt v dome na strome vo Francúzsku. Spať v drevenej replike stredovekých hradov je obrovským zážitkom nielen pre deti, ale aj dospelých. Jednotlivé ubytovacie jednotky a areál má všetko vybavenie, ktoré by ste mohli očakávať od francúzskeho dovolenkového rezortu - vonkajší bazén, ihrisko, reštaurácia a bezplatné požičanie bicyklov na objavovanie miestnej oblasti, ktorá vyniká rôznymi atrakciami.

Hrad Biron je obzvlášť krásny a len kúsok leží údolie Vézère ideálne pre celodenný výlet, archeologické múzeá, jaskyne a pamiatky svetového dedičstva UNESCO.

Zaujem Ťa: Máš pár miliónov navyše? Tieto európske ostrovy sú na predaj

Dom na strome na Anglicku

Zdroj: INSTAGRAM/helenshillan

Living-Room Treehouse Experience, Wales, Spojené kráľovstvo

Na pobyte v Living-Room Treehouse Experience, ktorý je obklopený prastarými rozprávkovými lesmi a mýtickými horami, je niečo magické. Vydajte sa hore točitým schodiskom, prejdite cez vratký lanový most a nechajte sa očariť zaujímavým úkrytom v korunách stromov. 
 
Vnútorná výzdoba je rustikálna- škandinávska, s pecou na drevo, útulnými waleskými prikrývkami a okienkami, ktoré dotvárajú celkovú atmosféru ubytovania. Nádherná príroda, fauna a flóra poskytuje prostredie pre množstvo dobrodružstiev. Šesť domčekov na strome sú bez elektrickej energie, takže sviečky a blikajúce svetlá dotvárajú romantické večery.

Dom na strome v Thajsku

Zdroj: INSTAGRAM/keemalaphuket

Keemala, Phuket, Thajsko

Jedinečné vily na svahu zasadené pod sviežim lesným baldachýnom pralesa poskytujú vzácny zážitok s maximálnym komfortom, luxusom a pokojom. Každá z 38 súkromných víl s bazénom hladko zapadá do okolitej krajiny a je prepojená chodníkmi. Vily plné prírodných prvkov a osobitého dizajnu sú inšpirované mýtickými kultúrami prvých obyvateľov Phuketu a ponoria hostí do idylického úniku z moderného života.

Dom na strome

Zdroj: INSTAGRAM/turky.sk

Domčeky v korunách stromov na Slovensku

Nemusíte však cestovať ďaleko, aby ste si vyskúšali prenocovanie v korunách stromov. Domčeky v korunách stromov, pohodlie na strome, hotel na strome, ubytovanie v prírode, výhľad na les, oddych v prírode a autentický zážitok si môžete vychutnať i na Slovensku. No a či už to bude v zahraničí, alebo na Slovensku, nezabudnite ani pri tomto druhu originálneho dobrodružstva na cestovné poistenie.

Kde môžete zažiť prenocovanie v korunách stromov?

  • Treehouse v Trenčianskych Tepliciach
  • Treehouse Bystreečka
  • Happy Tree House Betliar
  • Treehouse Bojnice
  • ARBORdomček pri Brezne

Zdroj foto - Úvodná koláž: INSTAGRAM/cottonballon, INSTAGRAM/missmariaalexandra


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Janka Komadova 29.02.24 19:26

karma
-1.00

Wáu tak to by bolo krásna dovolenka hneď by som išla

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní