Máš pár miliónov navyše? Tieto európske ostrovy sú na predaj

Máš pár miliónov navyše? Tieto európske ostrovy sú na predaj
  • 12.09.2023
  • Michaela Kožáková

Pamätáte si, ako sa chodilo na dovolenku autobusom do Chorvátska? Ako sme poctivo nakúpili konzervy a cestoviny a spolu s vopred naplánovaným jedálnym listkom na každý deň sme ich zabalili do kufrov?

Dnes sa cestovanie posunulo na inú úroveň. Letecká doprava, sólo cestovanie, luxusné rezorty, all inclusive dovolenka, ekologické či popkultúrne cestovanie - všetci cestovatelia i dobrodruhovia si prídu na svoje.

Mnohým však cestovanie a pár týždňové dovolenky nestačia a kúpili si prázdninové domy pri mori v Chorvátsku, Taliansku či v Alpách.

Ak však máte pár miliónov navyše a túžite po svojom súkromnom raji, kúpte si svoj vlastný ostrov. Hustá zeleň, pobrežie obmývané slaným morom, ticho a pokoj. Čo viac si môžete priať.

Hľadáte ostrov na predaj? Čítajte ďalej a možno vás nejaký osloví. 

Neprehliadni: Neodolateľná ponuka! Tieto európske miesta ti zaplatia za presťahovanie

Celebrity, ktoré vlastnia súkromné ostrovy

Žiť luxusný život nie je len o vlastníctve súkromných lietadiel alebo organizovaní opulentných večierkov. Mať vlastný súkromný ostrov je možno ďalšou úrovňou extravagancie, o ktorej môže väčšina z nás len snívať.

Celebrity ako Mel Gibson, Pamela Anderson alebo Johnny Depp navštívia svoje súkromné ostrovy niekoľkokrát do roka. Iné slávne osobnosti ako Shakira a Leonardo DiCaprio investovali milióny do exkluzívnych nehnuteľností, ktoré premenili na luxusné hotely pre hostí a svojich priateľov.

Medzi ďalšie hollywoodske hviezdy a známe tváre, ktoré majú vlastný ostrov patrí aj George Clooney, Beyoncé a Jay-Z, Eddie Murphy či Ricky Martin.

Ostrovy na predaj v Európe

Európa disponuje množstvom ostrovných nehnuteľností. Ponuka je naozaj široká - od chladných škandinávskych krajín až po slnečné Taliansko či Grécko.

Väčšina Európy sa nachádza v miernom klimatickom pásme s prímorským, miernym kontinentálnym a kontinentálnym podnebím. Severné krajiny sa nachádzajú v arktickom pásme a južné krajiny ležia v tropickom pásme. Ostrovy v Európe teda nadchnú nielen priaznivcov chladu a rybolovu, ale aj najzarytejší milovníkov slnka a tepla.

Európske ostrovy a cena

Vo všeobecnosti sú európske ostrovy dosť vzácne a drahé. Podľa viacerých agentúr a odborníkov na nehnuteľnosti je Európa druhým najdrahším kontinentom na kúpu súkromného ostrova. Ceny nehnuteľností navyše postupne rastú vo všetkých európskych krajinách. A predsa náklady na ostrovy v Európe sú veľmi rozdielne. Môžete si kúpiť ostrov, ktorý bude lacnejší ako byt vo veľkom meste v tej istej krajine, no svojmu majiteľovi ponúkne oveľa väčšie výhody.

Grécko

Zdroj: Vladi private islands

Ostrov svätého Atanáza, Grécko

Nádherný ostrov svätého Atanáza leží v Korintskom zálive, 2,5 km od mesta Itea a kúsok od Delf, lyžiarskeho strediska Parnassos a historického prístavu Galaxidi. Vegetácia na tomto malom súkromnom ostrove s rozlohou 10 811 m2 pozostáva z borovíc a olivovníkov a pozdĺž severozápadného pobrežia je malá piesočná pláž. Okolie je tiché a morská voda obmývajúca pobrežia je krištáľovo čistá a bohatá na morský život.

Tento ostrov v Grécku je ideálnym miestom, ktoré ponúka pokojné a jedinečné prírodné podmienky pre oddych, ktoré možno spojiť s moderným a pohodlným bývaním. Cena ostrova je 2 200 000 eur.

Švédsko

Zdroj: Island Seeker

Lilla Runö, Švédsko

Medzi najkrajšie súkromné ostrovy na predaj v Európe patrí aj švédsky ostrov Lilla Runö, ktorý sa nachádza približne štyridsať kilometrov vzdušnou čiarou od Štokholmu. Nejde však o nezastavaný ostrov. Majiteľ ostrova bude mať k dispozícii štyri domy na ubytovanie, sauny a využívať môže i dve móla. A to všetko za cenu 2,2 milióna eur.

Pozri aj: Neuveriteľný luxus! Pozri, kde sa môžeš ubytovať za 13 000 € a viac za noc

Oruda

Zdroj: Island Seeker

Ostrov Oruda, Chorvátsko

Medzi ostrovy na predaj v Chorvátsku patrí ostrov Oruda. Nachádza sa približne 8 kilometrov východne od Mali Lošinj – miestne regionálne letisko. Kúpa Orudy zahŕňa ďalší malý ostrov, ktorý sa nachádza 600 metrov južnejšie. Tieto dve nehnuteľnosti sa predávajú spolu. Topografia ostrova je plochá a vyznačuje sa sporadickými húštinami pôvodnej vegetácie. Jeho brehy sú skalnaté a vedú priamo do blankytných vôd. Na ostrove je aj existujúci zdroj pitnej vody.

Oruda sa rozprestiera na celkovej ploche 380 405 m2 a popri niekoľkých domoch sa tu nachádzajú i ruiny starého kostola. Menší ostrov má rozlohu približne 40 468 m2 a sú na ňom pozostatky historického kláštora. Ruiny podliehajú ochrane ministerstva kultúry. Za tieto dva ostrovy zaplatíte 2,9 milióna eur.

Taliansko

Zdroj: Island Seeker

Ostrov Oktagon Alberoni, Taliansko

Ottagono Alberoni je súkromný osemhranný ostrov nachádzajúci sa v Benátskej lagúne. Nehnuteľnosť je historickým zvyškom námorného opevnenia, ktoré bolo prvýkrát postavené v roku 1500.

Približne 28 328 m2 pozemok ťaží z prvotriednej polohy, pričom Benátky sú vzdialené len krátku jazdu loďou. Prístup na ostrov je rýchly a jednoduchý, vďaka čomu je rovnako pohodlný prístup k ďalším zariadeniam a službám mesta.

Vysoká stena obklopuje celý ostrov a v celom komplexe je niekoľko starých stavieb. Zvyšok ostrova pokrýva hustá zeleň. Tento ostrov môže byť váš za 8 miliónov eur. 

Ostrov

Zdroj: Sotheby’s International Realty

Boistö, Fínsko

Ďalší ostrov na predaj v Európe je malebný ostrovček Boistö vo Fínskom zálive. Ak premýšľate nad investovaním nejakých tých miliónov, tento ostrov je ideálnou príležitosťou rozšíriť svoje podnikateľské portfólium. Na ostrove sa totiž nachádzajú dva plne vybavené domy, ktoré môžu slúžiť ako penzióny pre hostí túžiaci po oddychu. Nájdete tu tiež budovu sauny na brehu a niekoľko ďalších technických budov zaisťujúcich pohodlie pre všetkých ubytovaných.

Ostrov Boistö leží približne 15 minút od pevniny v súostroví Lovisa, ktoré sa nachádza pozdĺž námorných ciest vedúcich do prístavu Kotka. A koľko stojí tento ostrov? Cena je 4,8 milióna eur.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Janka Komadova 14.03.24 09:59

karma
-1.00

Fúú to aj niekto kúpi zaujimave

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní