Najdrahšie Airbnb ubytovania sveta: Stráv noc na súkromnom ostrove ako Cristiano Ronaldo alebo v paláci v džungli

Najdrahšie Airbnb ubytovania sveta: Stráv noc na súkromnom ostrove ako Cristiano Ronaldo alebo v paláci v džungli
  • 26.09.2023
  • Michaela Kožáková

V oblasti cestovania sa Airbnb stalo synonymom pre rozmanitosť a jedinečnosť ubytovania. Od exkluzívnych viliek na pobreží, cez historické zámky a extravagantné rezidencie, plážový dom s nádherným výhľadom až po lacné ubytovanie za pár desiatok eur, táto online platforma umožňuje cestovateľom objaviť ubytovanie, ktoré prekračuje hranice bežných hotelových skúseností.

Pre tých, ktorí sú ochotní investovať viac, existujú ubytovania, ktoré sa vynímajú svojou nádhernou architektúrou, luxusným vybavením, nadštardnými službami či jedinečnou lokalitou.

Poďte sa s nami pozrieť na zopár najdrahších Airbnb ubytovaní na svete, ktoré predstavujú špičku luxusu a splnenie snov o mimoriadnych cestovateľských zážitkoch.

Neprehliadni: Neodolateľná ponuka! Tieto európske miesta ti zaplatia za presťahovanie

Čo je to Airbnb?

Airbnb je medzinárodná online platforma, ktorá umožňuje ľuďom prenajímať svoje ubytovacie jednotky alebo izby iným ľuďom na krátkodobý pobyt. Táto platforma vytvorila spôsob, ako ľuďom ponúkať ubytovanie mimo tradičných hotelov a rezortov a umožňuje cestovateľom nájsť cenovo dostupné a jedinečné miesta na prespanie po celom svete.

Spoločnosť Airbnb, pôvodne známa ako "Air Bed & Breakfast," bola založená v auguste 2008. Jej zakladateľmi sú Brian Chesky, Joe Gebbia a Nathan Blecharczyk. Airbnb vzniklo v San Franciscu v Kalifornii a začalo ako malý startup s cieľom umožniť ľuďom prenajímať miesta na spanie po celom svete.

Začiatky Airbnb boli skromné, s tým, že zakladatelia prenajímali nafukovaciu matrac v ich byte v San Franciscu. Postupne sa však spoločnosť Airbnb rozrástla, rozšírila svoju ponuku na ďalšie miesta a vytvorila online platformu, ktorá umožňovala ľuďom ponúkať a rezervovať ubytovanie.

Dnes je Airbnb veľmi populárnym a má obrovskú globálnu prítomnosť, čo umožňuje cestovateľom objavovať rôzne miesta a kultúry a zároveň hostiteľom zarábať na prenájme svojich ubytovacích jednotiek. Je to jedna z najväčších a najznámejších platform pre krátkodobý prenájom ubytovania.

Airbnb pre bohatých cestovateľov

Najdrahšie a najluxusnejšie ubytovanie na Airbnb môže dosahovať extrémne vysoké ceny, a to najmä v luxusných lokalitách a exkluzívnych miestach po celom svete. Ceny sa líšia v závislosti od rôznych faktorov, ako sú umiestnenie, veľkosť, vybavenie a jedinečné funkcie ubytovania.

Najextrémnejšia ponuka, ktorá sa objavila na platforme bolo ubytovanie na Medzinárodnej vesmírnej stanici. Táto nezvyčajná ponuka bola súčasťou kampane a verejnosti umožnila prenajať si miesto vo vesmírnej stanici, vrátane dopravy tam a späť z vesmíru. Cena za tento zážitok bola neuveriteľných milióny dolárov. Tomu sa teda povie najdrahšie dovolenkové ubytovanie!

David

Zdroj: PINTEREST/amp.businessinsider.com

1. Ostrov Davida Copperfielda, Copperfield Bay, Bahamy

Ak hľadáte najlepšie luxusné ubytovanie na Airbnb a chcete vymeniť služby päťhviezdičkového hotela za nezvyčajné a skutočné drahé dovolenkové zážitky, namierte si to na Bahamy. Svetoznámy iluzionista David Cooperfield tu totiž vlastní ostrov. Musha Cay je pravdepodobne najluxusnejší súkromný ostrov na svete, ktorý je jedným z nedotknutých ostrovov Exuma Cay na juhu Bahám.

Ide o nádherné tropické prostredie so širokými pásmi kvetov a palmami tancujúcimi v jemnom morskom vánku - jednoducho dokonalé miesto pre tých, ktorí milujú slnko a nezabudnuteľné dovolenkové zážitky s nádychom prepychu.

A koľko vás bude stáť noc na tomto ostrove? Iba necelých 67 454 dolárov. Ostrov Davida Cooperfielda je najdrahšou ponukou Airbnb.

Alpine

Zdroj: Leo Trippi, Alpine Estate

2. Alpine Estate v Bagnes, Švajčiarsko

Ubytovanie pre bohatých na Airbnb zahŕňa i jednu z najdrahších nehnuteľností vo Švajčiarsku, luxusnú rezidenciu umiestnenú v jednom z najkrajších alpských prostredí. Toto drahé dovolenkové ubytovanie ponúka prepychový interiér a moderné vybavenie. Hostia tu môžu očakávať štýlovo zariadené izby s výhľadom na hory. Ubytovanie je v dvoch vilách s kapacitou 22 osôb. Rezidencia disponuje aj dvoma krytými bazénmi, viacerými vnútornými a vonkajšími vírivkami, saunami a oddychovými miestnosťami. Cena sa tu šplhá na 49 819 dolárov za noc.

Pozri aj: Máš pár miliónov navyše? Tieto európske ostrovy sú na predaj

Palác

Zdroj: PINTEREST/handluggageonly.co.uk

3. Palác v džungli, Hidden Palace, Bali

Palác v džungli, Hidden Palace, je jedinečné ubytovanie nachádzajúce sa na ostrove Bali v Indonézii. Toto miesto je jedným z exkluzívnych a luxusných Airbnb ubytovaní, ktoré poskytuje hosťom jedinečný zážitok z pobytu v prírodnom prostredí v džungli Ubud a zároveň maximálny komfort. Pôsobivú atmosféru dotvára ubytovanie postavené v tradičnom balíjskom štýle a izby zdobené umením a exotickými doplnkami.

Ak vás omrzí relax v bazéne s výhľadom na divokú džungľu, navštívte miestne trhy alebo sa ponorte do chutí balíjskej kuchyne. Za noc tu zaplatíte 34 808 dolárov.

Ibiza

Zdroj: PINTEREST/myprivatevillas.com

4. Súkromný ostrov Tagomago, pobrežie Ibizy

Súkromný ostrov Tagomago, nachádzajúci sa pri pobreží Ibizy, je luxusným ostrovom, ktorý slúži ako exkluzívne a súkromné letovisko pre náročných hostí. Toto miesto je známe svojou krásnou prírodou, nádhernými plážami, luxusnými ubytovaniami a výnimočnými službami. Dokonca aj futbalista Cristiano Ronaldo rád zaplatí 32 585 dolárov za noc.

Ostrov je súkromným majetkom a poskytuje hosťom absolútne súkromie a bezpečnosť. Prístup na ostrov je obmedzený a kontroluje sa, aby sa zachovala intimita dovolenkárov.

Barbados

Zdroj: PINTEREST/onekindesign.com

5. Cove Spring House, Barbados

Barbadorský skvost, Villa Cove Spring, predstavuje luxusnú rezidenciu na pláži, ktorá dokáže uspokojiť i tie najtajnejšie túžby náročných hostí. Toto miesto je známe svojou nádhernou plážou, špičkovým vybavením a jedinečnou atmosférou.

Rezidencia disponuje prepychovými apartmánmi a vilami s nádhernými výhľadmi na more. Všetky ubytovacie jednotky sú elegantne zariadené a poskytujú hosťom komfort a pohodlie. Ide o jedno z najluxusnejších miest na Barbadose a láka hostí z celého sveta svojou krásou a šarmom. A koľko vás bude stáť noc v tomto luxuse? Držte sa - 28 157 dolárov.

Vila

Zdroj: PINTEREST/vogue.com, Vila v Hamptons

Ďalšie najdrahšie Airbnb ponuky ubytovania

Airbnb pre náročných klientov zahŕňa i ďalšie lukratívne nehnuteľnosti a neskutočne drahé dovolenkové rezidencie. Airbnb vila či luxusné apartmány na Airbnb dokážu splniť vaše najnáročnejšie požiadavky. Stačí si trochu priplatiť.

Vila v Hamptons
Plážový dom v Uruguaji
Villa Victoria na Francúzskej riviére
Villa Pliniana v talianskej Lombardii

Zdroj foto: archív Airbnb

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Anežka Turčiková 20.12.23 21:43

karma
-1.00

Pre obycajnych ludi nieco neuveritelne, Barbados je TOP

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní