Objavte 4 romantické mestá ideálne na výlet vo dvojici

Objavte 4 romantické mestá ideálne na výlet vo dvojici

Zatúžili ste so svojou polovičkou po romantickom výlete? Paríž už dávno nie je jediným mestom lásky. A nie sú to ani talianske Benátky alebo Rím. Inšpirujte sa naším zoznamom 4 európskych miest, ktoré sú ideálne na netradičný romantický výlet.

1. Monako

Ak chcete zažiť dávku hollywoodskeho čara, ku ktorému sa dostanete aj autom, Monako je pre vás tým pravým orechovým. Aby sa váš romantický výlet neskončil katastrofou, vybavte si havarijné poistenie. S takto pripraveným autom vás neprekvapia ani úzke monacké uličky a vy sa budete cítiť ako pár z filmového plátna. 

Extravagantné hotely, krásne pobrežné výhľady a jedny z najlepších reštaurácií a wellness miest v Európe robia z Monaka tú pravú romantickú destináciu. Pre jedinečný zážitok sa nechajte z letiska odviesť vrtuľníkom alebo si zabookujte hotel, v ktorom sa budete cítiť ako celebrity. Nechajte svoje srdcia ešte viac rozbúšiť na pretekárskom okruhu alebo skúste šťastie v slávnom kasíne v Monte Carle. Monako je ako stvorené pre páry, ktoré by chceli zažiť nekonvenčnú zábavu a dovolenku ako z filmu.

 

2. Barcelona

Barcelona je na zozname každého cestovateľa. Páry si ju však môžu užiť nielen ako letnú destináciu. Mesto, ktorého krásy sa nedajú objaviť za jeden víkend, si ešte viac vychutnáte vo dvojici. 

Vychutnajte si tradičné tapas v pobrežných reštauráciach a objavujte skrytú časť mesta Barri Gòtic. Toto gotické centrum Barcelony je ako stvorené na objavovanie prechádzkami vo dvojici. Vylezte na vrch Tibidabo a navštívte kostol Sagrat Cor alebo preskúmajte Gaudího Sagradu Familiu. Oba chrámy ponúkajú perfektné výhľady na celé mesto. 

Na obed sa zase zastavte na jednom z mestských trhov. La Boqueria alebo Santa Caterina ponúkajú nielen čerstvé jedlo a skvelú kávu, ale hlavne autentickú atmosféru. 

Vyskúšaj:  Recept na domáce cesnakovo-syrové slimáky

3. Praha

Toto mesto u našich susedov by ste nemali vynechať ani v prípade, že ste ho už navštívili. Jedno z najnavštevovanejších európskych miest je práve tým, v ktorom sa budete chcieť znova zamilovať. S atmosférou gotických čias navodenou mnohopočetnými pražskými vežami budete obklopení históriou. K tomu Vltava, labute a zrazu máte pocit, že ste v Paríži

Mix slohov rokoko, art nouveau a neorenesancia vás prenesie do romantickej rozprávky, v ktorej budete piť pivo a jesť trdelníky. Nemusíte zostať len pri Karlovom moste. K niektorým z menej turisticky opozeraných miest Prahy patrí aj Strahovský kláštor, od ktorého je to len kúsok na Petřín – na jeden z najvyšších bodov v Prahe. Prekvapí vás svojou pokojnou atmosférou aj výhľadom . Romantici ocenia tiež záhradu Nebozízek, kde si priamo pod sochou Karla Hynka Máchu môžete čítať jeho dielo Máj.

Zaujme ťa: Popkultúrne cestovanie - vydaj sa po stopách svojho obľúbeného seriálu

Praha

Zdroj: pexels.com / Xuan Hoa Le

4. Brugy

Toto belgické mesto ponúka hneď niekoľko romantických zákutí. Pridajte klopkanie konských kopýt, schované parky, okúzľujúce dvory a dostanete mestečko, v ktorom nič neruší jeho historickú atmosféru. Mestské trhy dýchajúce minulosťou alebo kanály, ktoré sa ťahajú celým mestom, vás prenesú rovno do stredoveku. 

Objavovanie by ste mali začať historickou zvonicou, ktorá sa týči nad historickým centrom. S výškou 83 metrov ju budete vidieť z každého zákutia. Jej pravé tajomstvá však budete objavovať až vo vnútri. Prekvapí vás napríklad obecnou pokladnicou a hudobnými miestnosťami. Brugy, v ktorých sa na každom kroku naskytá príležitosť na objavovanie, očaria všetkých milovníkov histórie.

Zdroj úvodnej fotky: pexels.com / Ty DG


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní