Aký vianočný stromček podľa Feng Shui priláka šťastie v roku 2024?

Aký vianočný stromček podľa Feng Shui priláka šťastie v roku 2024?
  • 18.12.2023
  • Naomi Maduro

Aké farebné ozdoby na vianočnom stromčeku pritiahnu šťastie v nadchádzajúcom roku 2024? Dáme vám tip, ako sa vianočný stromček môže stať okrem vianočnej výzdoby aj zdrojom pozitívnej energie vo vašej domácnosti. Ozdoby na vianočný stromček podľa metódy Feng Shui predstavujú skvelý spôsob, ako pritiahnuť pozitívnu energiu nie len do vašich domácností počas vianočných sviatkov, ale aj do nového roka.

Feng Shui nie je iba o usporiadaní nábytku, ale aj o komplexnom prístupe k životnému štýlu. Zdôrazňuje prvky ako sú: zem, oheň, drevo, kov a voda. Každý prvok má určité vlastnosti a energie, ktoré ovplyvňujú naše prostredie a aj nás.

Tip pre vás: Zariaďte si obývačku podľa feng shui a zavládne v nej pokoj

Pri výbere ozdôb na vianočný stromček podľa Feng Shui berieme v úvahu nie len estetický vzhľad, ale aj samotné energické toky. Kľúčovým prvkom pri vytvorení pozitívneho priestoru, ktorý bude vyvážený sú farby, tvary a usporiadanie. Prilákajte si šťastie, pozitívnu energiu a prosperitu práve tým ako odzdobíte stromček.

Ozdoby na vianočný stromček podľa Feng Shui

Pri procese zdobenia stromčeku musíte dodržiavať základné postupy, ktoré pomôžu vytvoriť priestor s pozitívnou a vyváženou energiou a vysokými vibráciami. Ako to docieliť? 

Odporúčame: Vianočné slané koláčiky z lístkového cesta – až 23 chutných inšpirácií

1. Výber vianočného stromčeka a zanalyzovanie priestoru

Pri výbere vianočného stromčeka je potrebné dbať na jeho tvar a zdravie. Strom by mal byť hlavne živý a mať živú, krásne zelenú farbu. Živé stromy sú vždy lepšou voľbouv ako tie umelé. Veľkosť stromu by mala byť vhodná pre veľkosť vášho priestoru. Nemal by byť príliš veľký, aby sa nezmenšil priestor v miestnosti a nevytvoril nepohodlie.

Pred samotným umiestnením stromčeka si dôkladne premyslíte, kde ho postavíte. Stromček by mal byť umiestnený v centre miestnosti kvôli prúdeniu energie, ale zároveň na mieste, kde nebude zavadzať.

Odporúčame: Zdobenie medovníkov ako umenie - tieto sladké diela je škoda zjesť!

2. Symbolické ozdoby

Drevený drak symbolizuje inováciu, rast a dynamiku. Pridajte symbolické ozdoby, ktoré reprezentujú tieto vlastnosti. Môžu to byť malé symboly rastu, drevené ozdoby alebo kreatívne prvky, ktoré vyjadrujú dynamiku.

Symboly, ktoré predstavujú pozitívnu energiu sú napríklad: kruhy, origami, zvony, slnečné symboly, zvieratá, kvetiny, krištáľové ozdoby. Tradične sa odporúča používať farby, ktoré symbolizujú radosť a prosperitu, ako sú červená, zelená, zlatá a strieborná.

Vyskúšaj: Ozdoby na stromček zo slaného cesta: Tak jednoduché a krásne!

3. Vyváženosť elementov

Vytvorte rovnováhu piatich základných prvkov Feng Shui - dreva, ohňa, zeme, kovu a vody. Okrem hlavného prvku - Dreveného draka, pridajte prvky ohňa, ako sú sviečky, ako aj vodné prvky, aby ste vytvorili vyváženú energiu. Každý prvok má svoju vlastnú energiu a symboliku.

  • Drevo - samotný strom predstavuje prvok dreva, pretože je živým organizmom. Pre posilnenie tohto prvku môžete zvoliť drevené ozdoby, alebo ozdoby v zelených a hnedých farbách.
  • Oheň - je symbolizovaný svetlami na strome. Výrazné svetlá vytvárajú ohnivú energiu. V tejto kategórii môžete zahrnúť aj červené a zlaté ozdoby, ktoré predstavujú ohnivé farby.
  • Zem - prvok zeme môžete pridať pomocou zemských farieb a ozdôb s prírodnými materiálmi. Zahrňte ozdoby v hnedých (hlinených) alebo oranžových odtieňoch.
  • Kov - je reprezentovaný kovovými ozdobami alebo ozdobami v strieborných a zlatých farbách. Kovové zvony, alebo ozdoby s kovovými prvky môžu posilniť tento prvok.
  • Voda - prvok vody môžete pridať prostredníctvom modrých a tmavých odtieňov, alebo sklenených ozdôb. Zahrňte tiež ozdoby s motívmi vody, ako sú ryby alebo vodopády.

Inšpiruj sa: Kúzelné vianočné vinše: Perfektné na pohľadnicu (aj do SMS)

4. Ozdoby z prírodných materiálov

Na vianočný stromček pridajte určite aj dekorácie vyrobené z prírodných materiálov, ako sú už spomínané drevené ozdoby, ozdoby z vlny alebo aj z prírodných tkanív. Práve tieto prírodné materiály pozdvihnú prvok zeme a zvýši sa harmónia v domácnosti. 

Vyskúšaj: DIY vianočné makramé ozdoby: Vyrob si originálne ozdoby!

5. Jednoduchosť

Vo všeobecnosti metóda Feng Shui podporuje jednoduchosť a čisté línie. Vyberte si kľúčové prvky, ktoré majú pre vás hlbší význam a budete ich dávať na stromček. Snažte sa dosiahnuť symetrický vzhľad stromu s rovnomerným rozmiestnením ozdôb.

To prispieva k pocitu rovnováhy a harmónie. Práve jednoduchosťou zachováte čistotu energie a priestor na jej prúdenie. S tým je spojená aj údržba vianočného stromčeka. Dbajte na čistotu okolo stromčeka a udržíte energiu v rovnováhe.

Bude vás zaujímať: Farby nevhodné do interiéru - ich nesprávne použitie vie škodiť zdraviu!

Vianoce sú časom pre rodinu a spoločné zdieľanie krásnych chvíľ. Zlepšite energiu vo vašom domove počas Vianoc, prispejte k pozitívnemu prostrediu a harmónii. Pritiahnite si šťastie v nadchádzajúcom roku 2024. 

Tiež si vytvorte čas aj na meditáciu a relaxáciu. To vám pomôže udržať vnútorný pokoj a harmóniu počas rušných vianočných dní. Hudba a zvuky vedia takisto ovplyvniť energiu vo vašom dome. Prehrávajte si so svojimi blízkymi príjemnú a upokojujúcu vianočnú hudbu, ktorá vytvorí pozitívnu atmosféru.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Kristína Mušková 19.12.23 03:46

KM
karma
-1.00

Drevene ozdoby mame s menami mamka tatik Emka Miško. Je to nádherné pre nás

  • 0
Odpovedať

Mária Sivová 19.12.23 08:38

MS
karma
100.00

Tie ozdoby sú nádherné.

  • 0
Odpovedať

Martina Zahoranova 20.12.23 10:08

MZ
karma
-1.00

už sa veľmi teším kedy si spravíme stromček , keďže mávame živý robíme ho dva tri dni do vianoc ale rada som si prečítala niečo o zdobení

  • 0
Odpovedať

Anežka Turčiková 20.12.23 13:23

karma
-1.00

Nas uz stoji,mame drevene,kozene a aj pomarancoce ozdoby.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní