Čo je #selfcaresunday a prečo by ho mala praktizovať každá žena?

Čo je #selfcaresunday a prečo by ho mala praktizovať každá žena?

Sme matky, manželky, kolegyne, bútľavé vŕby, dcéry, vnučky... Pre ženy by sa však našlo prívlastkov oveľa viac, pretože zastávajú naozaj mnohé dôležité a nenahraditeľné funkcie v živote. Zabúdajú však na to, že ak nie sú v úplnom poriadku ony samé, nemôžu plnohodnotne vykonávať ani jednu z vyššie uvedených rolí. Čo je #selfcaresunday a prečo by ho mala praktizovať každá jedna z nás?

Bez výhovoriek

Anglický výraz self-care by sme mohli preložiť ako starostlivosť o seba samého. Presne z tohto výrazu vznikol hashtag #selfcaresunday, za ktorým sa skrýva iniciatíva povzbudzujúca ženy k tomu, aby si aspoň v nedeľu (alebo v ktorýkoľvek iný deň) dopriali chvíľku pre seba. Podľa odborníkov sa totiž môže ženám, ktoré sa nestarajú samé o seba stať, že budú unavené, podľahnú stresu či rôznym iným problémom a bolestiam. Výhovorky ako „nemám čas” alebo „nepotrebujem to” nechajte za dverami a začnite robiť to, čo vás baví, upokojuje a robí šťastnými. 

Inšpiruj sa: 10 asertívnych práv, ktoré máš a o ktorých musíš vedieť!

ako robiť self-care

Zdroj: Shutterstock®

Lepší život

A najdôležitejšia zásada? Nevnímať starostlivosť o seba samú ako sebectvo, ale ako rešpekt voči svojmu telu i vnútru, odporúčajú klinickí psychológovia. Či už ste mama alebo bezdetná, manažérka alebo upratovačka, aj vy si zaslúžite pár chvíľ v spoločnosti dobrej knihy, alebo inej aktivity, ktorú milujete. Starostlivosť o seba môže znamenať mnohé. Od dobrej masáže, cez kozmetiku až po film v kine alebo sedenie v tichu, ak si chvíľu pre seba predstavujete takto. Dôležité je, aby vám táto (ne)činnosť dodala energiu, ktorú potom budete rozdávať svojmu okoliu. V konečnom dôsledku by mala pravidelná starostlivosť o seba samú viesť k lepšiemu a šťastnejšiemu životu.

#selfcaresunday na Instagrame

To, ako niektoré ženy trávia #selcaresunday sa prostredníctvom tohto hashtagu, alebo cez hashtag #selfcare, rozhodli zdieľať na sociálnych sieťach, menovite na Instagrame. A my sme sa rozhodli, že vám zopár inšpirácií hodíme nižšie! Samé dobre uvidíte, že starostlivosť sama o seba má neskutočne veľa podôb.

1 z 6

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní