Poznáš kešu maslo? Že nie? Pozri sa, prečo by si to mala napraviť!

Poznáš kešu maslo? Že nie? Pozri sa, prečo by si to mala napraviť!

Ako v prípade mliek, ani pri maslách už dávno neplatí, že maslo je len jedno. Kedysi sme maslo vnímali len ako „to vyrobené zo živočíšneho mlieka“, dnes to už však rozhodne neplatí. Preto vás zrejme neprekvapí, že vám dnes predstavíme maslo, ktorého základ tvoria jedni z najobľúbenejších orechov – kešu. Ak ich máte rady aj vy, potom vám kešu maslo určite „padne do noty“. Zistite o ňom viac a povýšte svoje raňajky na vyššiu úroveň!

Bude sa ti páčiť: Je arašidové maslo zdravé? Zisti, ako pôsobí na organizmus!

kešu oriešky

Zdroj: Shutterstock®

Maslo, ktoré stojí za našu pozornosť

Po obľúbenom arašidovom masle čoraz viac našej pozornosti púta aj kešu maslo. A niet divu. Veď tak ako jeho základná surovina – oriešky kešu – aj maslo chutí naozaj unikátne a vynikajúco. Navyše obsahuje vysoký podiel bielkovín, takže veľmi často po ňom siahajú predovšetkým športovci. Okrem bielkovín v kešu masle nájdete aj sacharidy, vlákninu, fosfor, horčík, železo, zinok, vitamín C, ako aj zdravé tuky. Neobsahuje žiadne konzervačné látky, umelé dochucovadlá, arómy, sladidlá, oleje ani soľ.

maslo kešu

Zdroj: Shutterstock®

Kde sa dá zohnať?

Maslo z kešu orechov vzniká opražením a namletím týchto orieškov do masla jemnej a lahodnej konzistencie. Kešu maslo si môžete zakúpiť buď na internete alebo v predajniach so zdravou výživou, pričom v ponuke ho nájdete aj obohatené o čokoládu, vanilku či kokos, prípadne len také samotné. Určite po ňom siahnite najmä vtedy, ak ste vyznávačkami aktívneho života, pretože vám rýchlo a zaručene doplní potrebnú energiu. Kešu maslo môžete využiť ako nátierku alebo si z neho odjesť pár lyžičiek len tak, pre chuť a doplnenie energie. :-)

Neprehliadni: Aké sú účinky arašidov? Mnohé z nich ťa určite prekvapia

ako jesť kešu maslo

Zdroj: Shutterstock®

Ako ho ešte kombinovať?

Výborne chutí aj v kombinácii s čerstvým ovocím, ako zálievka na šalát, prípadne si ho môžete pridávať do nápojov či do varenia jedál a pečenia koláčov. A čo kalórie? Sto gramov kešu masla v sebe ukrýva okolo 2600 kJ a 620 kcal. Pre porovnanie, sto gramov arašidového masla má približne 2500 kJ a sto gramov klasického živočíšneho masla až cez 3000 kJ. Jeho výrazným benefitom je naozaj výborná a lahodná oriešková chuť. Okrem toho má schopnosť znižovať v tele hladinu zlého cholesterolu. Podporuje zdravie srdca, dokonca prospieva kvalite pokožky a vlasov a samozrejme, výrazne pomáha pri budovaní svalovej hmoty. Kešu maslo je potrebné skladovať na suchom a chladnom mieste. Je vhodné tak pre vegetariánov, ako aj vegánov a neobsahuje žiadne alergény.

- Anketa

OCHUTNALI STE UŽ KEŠU MASLO?

Odpovedalo 21 ľudí  

Áno, jem ho pravidelne
43%
Áno, ale nechutilo mi
5%
Nie, no určite to napravím
48%
Nie, maslo je len jedno - to klasické
5%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Ľubica Šťastná 29.10.18 07:43

ĽŠ
karma
100.00

Kešu maslo sme ešte neskúsili, skvelá inšpirácia!

  • 1
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní