Choroba BII prekvapila mnohé ženy: Si ňou ohrozená?

Choroba BII prekvapila mnohé ženy: Si ňou ohrozená?

Plastické operácie už v súčasnosti nie sú ani u nás raritou a podstupujú ich nielen modelky či herečky, ale i bežné ženy, ba dokonca aj muži. Vylepšujú sa pomocou nich rôzne časti tela či tváre, no pre mnohé dámy je kľúčovým najmä to, aby si viac „zviditeľnili“ svoje prednosti, čiže prsia. V Amerike je údajne trend zväčšovania pŕs na ústupe, no u nás pokles záujmu o tento typ plastickej operácie veľmi nebadať.

Záujem o zväčšovanie pŕs si možno zaiste všimnúť aj u celkom mladých influenceriek zo Slovenska či Čiech, ktoré tieto zákroky propagujú a taktiež podstupujú. A po zrealizovanej operácii sú ešte schopné bezostyšne hovoriť o sebaláske a o tom, ako sa má mať žena rada taká, aká je. Ale o pokrytectve tento článok rozhodne nebude. Poukážeme si totiž na riziká, ktoré so sebou môže priniesť práve chirurgické zväčšenie pŕs.

Pozri aj: Čo dokáže spôsobiť zubný kaz a zapálené ďasná? Tu je pravda o fatálnych následkoch

nespokojnosť s prsiami

Zdroj: Shutterstock®

Čo si niektoré ženy neuvedomujú pred podstúpením zväčšovania prsníkov?

Honba za dokonalým zovňajškom môže so sebou prinášať zásadné riziká pre zdravie. Ženy pri zveľaďovaní svojho zovňajšku touto cestou akosi zabúdajú na to, že do ich tela budú pri zákroku zavedené implantáty, s ktorými budú musieť dlhé roky fungovať a ktoré nikdy nebudú prirodzenou súčasťou ich organizmu. A mnohé ani len netušia, že tieto implantáty môžu byť naozaj nebezpečné, čo potvrdzujú stále nové a nové prípady žien, ktoré si už prešli svojimi trápeniami s chirurgicky upravenými prsiami.

Nezabúdajme pritom, že aj samotný výsledok plastickej operácie ovplyvňuje množstvo faktorov a ako vieme, nie vždy môže dopadnúť tak, že s ním bude žena naozaj spokojná. A aby to nebolo málo, tak okrem podstúpenia drahej operácie s neistým výsledkom musíme ešte prirátať aj to riziko, že implantáty so sebou prinesú chorobu. Poďte sa teda pozrieť na to, či zväčšené prsia za to naozaj stoja. Čo všetko môžu spôsobiť implantáty?

príprava na operáciu

Zdroj: Shutterstock®

Plný dekolt nie je zadarmo!

Samozrejme, že i cena samotnej operácie nie je zanedbateľná, ale teraz budeme hovoriť o cene najvyššej, pretože zdravie a život ako taký je to najcennejšie, čo máme. Zdravotné ťažkosti a symptómy spojené s vložením implantátov do organizmu majú už svoje pomenovanie a hovorí sa tak o chorobe z prsných implantátov (Breast Implants Illness), pričom sa používa i skratka BII.

Zo začiatku, keď ešte tieto plastické operácie ani neboli také rozšírené, sa zdravotné problémy, ktoré nastúpili po operácii, väčšinou nedávali do spojitosti s „novými prsiami“ takto postihnutej ženy. Ťažkosti však časom môžu nadobudnúť až chronický charakter. A čo je najhoršie, niekedy už nepomôže ani samotné vybratie implantátov.

Dnes sa už na zdravotné ťažkosti spôsobené prsnými implantátmi zameriava čoraz viac štúdií, ktoré poukazujú na to, že tieto implantáty môžu byť priam časovanou bombou. Ako vidíte aj na obrázkoch nižšie, implantáty v tele „pracujú“ a v horšom prípade sa prederavia či prasknú, pričom chemické látky z nich sa dostávajú do organizmu, alebo sa na nich vytvára pleseň, ktorá produkuje toxíny a prináša so sebou taktiež rad rôznorodých zdravotných problémov.

implantáty

Zdroj: Pinterest

Ako sa prejavuje choroba z prsných implantátov?

  • Povedzme, že medzi tie kozmetické symptómy choroby z prsných implantátov patrí rednutie vlasov, rôzne druhy kožných vyrážok, nárast hmotnosti či predčasné starnutie.
  • Nepríjemným prejavom je i kapsulárna kontraktúra, čo je akési vytvorenie tkanivového puzdra okolo implantátu, čím sa prsia stávajú tvrdšími, deformovanejšími a taktiež bolestivejšími na dotyk.
  • Častejšími môžu byť i rôzne batkeriálne a kvasinkové infekcie, opuchy lymfatických uzlín, únava, malátnosť či nespavosť.
  • Nočné potenie, závraty aj výraznejší zápach tela vedia rovnako znepríjemniť život.
  • Symptómy ako bolesti hlavy, strata schopnosti koncentrácie, zmätenosť či zabúdanie môžu zaiste ohroziť okrem iného aj pracovnú výkonnosť.
  • Ale hádam najhoršie je, keď choroba z prsných implantátov nadobudne chronický charakter v podobe rôznych autoimunitných ochorení (napr. sklerodermia, reumatoidná artritída), chronického zápalu celkovej precitlivelosti organizmu (alergie, intolerancie).
prsné implantáty

Zdroj: Shutterstock®

Rozhodnutie o tom, či podstúpiť zväčšenie prsníkov, je, samozrejme, na každej žene a toto rozhodovanie by zaiste nemalo byť unáhlené. A určite je dôležité, aby záujemkyne o plastickú operáciu prsníkov ešte pred zákrokom vedeli aj o vyššie spomínaných rizikách, ktoré sú s týmto vylepšením tela spojené. Tak čo myslíte, stojí to za to?

Zaujme ťa: Vieš, ktoré potraviny spôsobujú únavu? Tieto ti zaiste osvieženie neprinesú


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Anna Tlachova 13.02.20 10:07

AT
karma
118.00

Zaujímavý článok

  • 1
Odpovedať

Jana Komadová 13.02.20 21:42

JK
karma
100.00

Rozhodnutie o tom, či podstúpiť zväčšenie prsníkov, je, samozrejme, na každej žene no potom treba znášať aj nežiadúce účinky zákroku

  • 1
Odpovedať

Mária Slováková 13.02.20 22:10

MS
karma
118.00

Pre takýto zákrok do môjho tela by som sa nikdy neodvážila.Veľké prsia by mi skôr vadili ako ma robili šťastnou.

  • 1
Odpovedať

Jana Čipková 16.02.20 23:06

karma
106.00

Nikdy som nebola za zväčšovanie pŕs implantátmi. Okrem spomínaných zdravotných problémov trpí aj chrbtica. Počas hospitalizácie na plastike som stretla ženy, ktoré trpeli veľkými bolesťami chrbtice a prsníky si dali zmenšiť.

  • 1
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní